kortizol ile ilgili bir bilgide benden sabahları kalkar kalkmaz (benim şuan yaptığım gibi 30 dk oldu ama )) ) kahve içmeyiniz. Çünkü kalkınca ve günün belli saatlerinde kortizol yükselir kendiliğinden. Sizin kahve içmeniz çok bir destek sağlamaz ayılmanıza zaten vücut kendi yapmaya çalışıyordur bu işi. Yarışlardan evvel (1 hafta) kafeini kesip,yarış günü kafein ile başlarsanız ( 1 saat unutmadan ) vücudunuz daha iyi tepki verecektir.
Ya bu bisiklet yarışları için bir radyo anlatımı olsa nasıl olur sizce? yani dışardasın,izleyemiyorsun ama düşük data ile netten sağdan soldan dinliyorsun?
@Onur Ali İmren TDFin resmi android aplikasyonu var. Anlatım değil ama yazıyla kim önde peloron ne kadar geride. etabın neresindeler anlık görüyorsun. arada yorum ve haber de yazıyorlar. Froome düştü, contadırun lastiği patladı gibi. Ben hiç bir şeye ulaşamıyorsam oradan takip ediyorum. İngilizce tabii ki.
(link)
@Onur Ali İmren Fransa da yarış radyosu var zaten tam olarak sistem nasıl çalışıyor bilmiyorum ama sanırım belli frekans sadece yarışa ayrılıyor. Çoğu yaşlı kişi elinde ki radyoyla takip edebiliyordu bi an kendimi 80 lerde zannetmiştim.
Lars Boom, ''Kesinlike delice birşey yapmadım. Hep %100 dopinge karşıydım ve bu değişmedi. Neredeyse hiç iyi uyuyamadım. Elbette beni etkiledi ama endişelenmedim çünkü endişelenecek birşeyim yok. 10 yıldır astım için ilaç kullanıyorum. Ayrıca hastaydım bunlar hepsi pay sahibi.''
Boom'un ben doping yapacağına pek inanmıyorum, bana inandırıcı geldi
Kafein bile belli oranın üstünde çıkınca doping sayılıyor, bence bisikletlilerin üstüne fazla gidiliyor. 3 bardak değil de 4 içince doping sayılıyor. Kafein evet uyarıcı olabilir ama kahveden de alınabiliyor. Umarız temiz bir TDFrance olur. herkese iyi seyirler.
@Abdllh Oynatılabilecek kaynak bulunamadı diyor. Televizyon derken ne demek istiyorsunuz, bilgisayarı veya telefonu televizyona mı bağladınız yoksa smart tv falan üzerinden mi açmayı deniyorsunuz?