Bisikletim Trek FX 7.1 ve üzerinde 3x7 vites Acera set var. 4 yılda yaz ayları hariç (Yaz aylarında bol bol yüzdüğüm için arada sırada yaklaşık 20 yıllık Castello dağ bisikletine biniyorum.) toplam 8.000 km yaptım ki bu km yi yaparken günlük 139 km lik tura da çıktım, mesela bir yoğurt almak için 10 km lik şehiriçi gezintisi de yaptım. Bisikletimi tam anlamıyla şehiriçi ulaşımımı sağlamak için kullanıyorum. Bisikletle dolaşmaya çıktığımda günlük 30-40 bazen de 60-70 km yapıyorum, genellikle 30 km den az binmiyorum. Şimdiye kadar 3-4 defa lastiğim patladı, lastik koruyucu şerit taktıktan sonra o da olmadı. Bisikleti dikkatli kullanırım, kaldırım inip-çıkarken bisikletten inerim, yağmur-çamurdan kaçınırım, henüz akord ayarım bozulmadı. Vites ayarında da hiç sıkıntı yaşamadım. Bu arada dik yokuşlara sahip bir yerde oturuyorum. Yani bol bol vites değiştiririm. 4 yıl sonunda jant göbeklerinin ve orta göbeğin bakımını kendim yaptım o kadar. Zaten benim vurgulamak istediğim de size yetecek bir bisiklete sahipseniz daha lüksüne ihtiyacınız olmadığı. Yoksa "Arap yağı bol bulunca..." istediğini yapsın. Ben şehiriçi dümdüz bisiklet yolunda karbon kadrolu, xtr setli 5.000€ luk bisikletlere binen gençler görüyorum ki bunların dağ bayır dolaştığını da sanmıyorum. Demek istediğim biz lüksü hakedecek kadar çalışkan, yaratıcı bir toplum değiliz ne yazık ki bu nedenle de bizim işimizi görecek şeylerle yetinmek zorundayız.