Scudo Sports

Fotoğraflı xtr-Acera karşılaştırması kapsamında bisiklet farkları

Bu nasıl bir karşılaştırma...
Gidip tofaşa binenler ile mercedes e binenlere de anlatın aradaki farkları... İkisinde de 4 teker bir direksiyon var...
Ne gerek var 20 tane tofaş parası vermeye...

Scudo
Bence üst seviye olması gereken parçalar var olmasa da olacak parçalar var. Mesela arka aktarıcı, jant seti, jant göbeği gibi parçalar mümkün olduğunca üst seviye olmalı kullanırken kafanızın rahat olması için. Ya da lastikler zırhlı olmalı. Yıllarca tourney setle gezdim kaldırımdan insem jantın akordu bozuluyordu göbekte boşluk oluyordu. Biraz araziye girsem (arazi dediğim taşlı yol) vitesler kafayı yiyordu. Belli parçalar iyi olsa yetiyor düz yol kullanıcıları için. Acera set fazla fazla yeter normal kullanıcılar için.

Fiyat performans oranının en iyi olduğu seviye bence deore. Daha üstü aynı performans ama daha hafif, dayanıklı, ince ayar imkanı, hassasiyet. Bunlarda eşittir para ve bunlara ihtiyacı olan insanlar var. Burada haklı eleştiri zaten üreticiye değil kullanıcılara.

@a.f.k.
Bahsedilen set xt'de değil xtr. Yani kıyaslama tofaş ile F1 aracı arasında :)

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
@BerkEvren :) o kadar uçmak istemedim.. Xtr veya sram xx e ulaşabilirsiniz ama F1 e sadece fotolardan ulaşabiliyoruz.
Uber super bir ülke olduğumuz için İstanbul Parka da gelmiyorlar artık :)

Şu forumda herşeyi anladım bir bunu anlayamadım.İnsanlar ne ile mutlu olacaksa onunla mutlu olsun.Tourney ile mutlu olacaksa tourney alsın;Xtr ile mutlu olacaksa Xtr alsın.Zenginlikle fakirlikle, israfla,akılcılıkla hobicilike proculukla şunla bunla niye ilişkilendiriliyor ki.Hâlâ anlayamadım.

1-) Tofaş ve Ferrari kıyası ile bu konudaki kıyas aynı şey değil.
2-) Sınırsız kaynağın olmadığı bu gezegende daha lüksüne herkesin sahip olma arzusu gezegeni daha yaşanmaz ve sürdürülemez hale getiriyor. Amatör bir bisikletçinin rublesinde titanyum olmamalı, cep telefonlarında 8 çekirdek işlemci de olmamalı. Sorun sadece parası varsa alsından, öyle mutlu olacaksa öyle olsundan öte bir sorun, kaynak yönetimi sorunu..
3-) Bir gün kimsenin Ferrari'de (lüks) gözü olmadığı için herkesin Tofaş'a (vasat) binebildiği bir dünyayı, bu dünyaya tercih ederim.

@mahden
Biraz anlatıp örneklendirebilir misiniz?Tam olarak nedir bu kaynak yönetimi sorunu?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Yusuf'san
Aynen hocam ben de öyle düşünüyorum.
Ama bu gibi konular öyle bir kadim problem haline getirildi ki inanın anlam veremiyorum.

''Neye sahip olduğumuz değil,neyin keyfine varabildiğimizdir mutluluğu yaratan''

Bu arkadaş kadar mutlu olabiliyor muyuz?En büyük mesele bu.Bunu hep paylaşacağım sıkılmadan.
73895_4ae12042_146979125041_640_640.jpg

@hamlet2006
bir örnek: dokunmatik ekranlarda kullanılan "indiyum" çok yakın bir gelecekte tükenecek.
diğer bir örnek benim param var fazladan 3 t-shirt alabiliyorum, zorunlu ihtiyacım olmaksızın sadece alabilir olduğum için aldığım her bir fazla t-shirt pamuk tarlasından bana gelene kadar yüzlerce litre su yer. bu, görünür olmayan su kullanımı su ayak izi hesaplaması ile hesaplanır. Bir de bunun karbon ayak izi vardır, bu daha bilinir olanıdır. Her bir fazla tüketim ürünü doğadan direk çalar.

ihtiyaç olmaksızın değiştirilen her bir sanayi ürünün üretilmesi için bir yerlerde madencilik faaliyeti daha fazla yapılır, bu doğayı ve bitki örtüsünü daha hızlı yok eder..

dünya bugünkü kaynakları ile 5,5 milyar nüfusu doyurabilir, şu an 8 milyar yaşıyor. +3 milyarlık nüfus tüketimi ile sonrasında gelecek olanların payından yiyor, bir de buna "tüketim" özendirici politikaları eklediğinizde sürdürülemez hale geliyor.

@mahden Eyvallah, tahmin ettiğime yakın bir cevaptı.Bir konuda sebep-sonuç ilişkisi kurulduğunda,örneklemeler verildiğinde daha güzel oluyor.
Yoksa sen acemisin ultegra neyine, claris neyine yetmiyor.Yok sen aşağılık kompleksine girmişsin ,çekemediğin için söylüyorsun;Yok zenginsin,fakirsin şu bu dendi mi gerçekten hoş olmuyor.Bunu böyle söyleyen arkadaşlar için söylüyorum.

İki setin karşılaştırılması çok saçma. Çünkü kullanım alanları farklı. Doğan slx ile range rover kıyaslamak gibi birşey olmuş. Fiyat farkı tabi ki olacak, teknoloji farkı var özellik ve hafiflik vs farkı var. Çok gereksiz, konu olmuş.

Ha şu açıdan bakarsak, şehir içinde sadece tur amaçlı xtr kullanılacaksa zaten aptallık olur. Ayrıca sadece şehir içinde, özgür pedal in dediği gibi kullanılırsa, xtr in ömrünün daha fazla olacağını düşünüyorum. Kullanıcıya verdiği keyif, hafiflik vs avantajları da ayrı yine. Ama aradaki farka kaç tane Acera set alınır o ayrı :D

@Özgürpedal

Bu dediğinize kesinlikle katılıyorum, bunun bir de üst boyutu hor görülen, bakımı esirgenmiş, zavallı gibi olan bisikletleri onarıp kullanılabilir hale getirmek, değerini arttırmak. Bu algıyı yaygınlaştırmamız lazım yoksa hepimiz tüketim toplumunun kurbanı olucaz. Bir de Upcycle kültürü, bu aralar buna aşırı merak saldım ben de :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
"Ust seviye kulllananlarin havasindan , baslangic seviyesi kullananin agresif tavirlarindan gına gelir gül yüzlü yarime bir seher vakti"
Aşık hayrani

84 model olduğunu tahmin ettiğim tur-yol melezi bisikletimde yine o yıllara ait olduğunu tahmin ettiğim SACHS aktrarıcılar ve vites kolları MAİLLARD ruble ALTENBURGER frenler, var bilmiyorum belki bunlar zamanının üts seviye ! setimidir yoksa tourney midir ? ancak bunlar benim ihtiyaçlarımı karşılıyor ve daha iyi bir bisiklete sahip olmam benim açımdan pek bir şey değiştirmeyecek belki frenlerim daha iyi olsa güzel olurdu ama bu bile benim için iyi niye ? çünkü beni daha dikkatli yapıyor istediğim yerde duramacağımı bildiğimden yoğun trafikte risk alamıyorum bakışım yükseliyorum ve önümdekinin tamponuna değil ileridekinin fren lambasına bakıyorum yada kaçabileceğim yerler arıyorum. insanlar doyumsuzlukları yüzünden mutsuzlar yani onları marsa göndersek burada insan yok deyip gene mutsuz olurlar (kötü bir örnek) ben soruyorum size kimin ihtiyacı var ultegraya xtr a bana tek vitesli kontra hepsinden daha çok zevk veriyordu.

20171223_204317.jpg

artık deore de pahlı gelmeye başladı yeni nesil alivio ya yonelin bence

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@Özgürpedal öncelikle konu için teşekkürler. Birkaç eleştiri ile başlayacağım bu karşılaştırmayı yaptınız güzel . Anladığım kadarıyla bize şunu vermek istiyorsunuz arkadaşlar ucuz setler de iş görüyor boşuna pahalıya para yatırmayın . Size şunu diyorum acaba xtr ye neden bu fiyat biçilmiş ve kimlerin işine yarıyor ? Bu iki soruyu düşündünüz mü ? Bu konuyu açarken hangi tip kullanıcıyı kast ettiniz ? Son olarak full acera set mi kullanıyorsunuz? Acera set ayarda bozulma yapıyor mu ? Ben tourney kullanıyorum arka attırıcının ayarı kendim yapıyorum çok atlayıp zıplamalı sürdüğümden mi ? Yağmurda bıraktığımdan mı ? Ayar yapmayı beceremediğimden mi çabuk bozuluyor . Not : Yukarıda paylaştığınız resimler en ucuza pisiklet aprıgeyt eden parçalar olarak geçer benim için şimdilik hayal olsa da :)

Geri