Scudo Sports

fotografları biraz daha iyi çekmek için

derşan sezer

Forum Bağımlısı
Tepki
1.145
Arkadaşlar çok güzel bisikletleriniz var fakat fotolarda bazen iyi anlaşılmıyor.Size bir kaç ipucu verim iyi görünmeleri için.Satış ilanlarındada bu sistemi uygularsanız daha albenisi olur.
1.Bisikleti jant hizasından çekin fakat kamerayı bisiklete çok yaklaştırmayın biraz uzaktan 10 adım falan geriden kadrajı doldurucak şekilde çekin.
2.Detay çekimlerinde fotograf makinanızın makro modu varsa onu açarak çekin sizden süper kompozisyonlar beklemiyoruz ama en azından biraz daha net çıkarlar.
3.Çevre fotografları bisikletinizi kadrajın tam ortasına koymayın hafif sağa sola koyun böylece çevreyide görebiliriz.
4.artistik fotolardada mesela kamerayı yakına getirip jantın altından beri çekim yapabilirsiniz.
5.tripod kullanın yoksa en azından birşekilde sabitleyin flash kullanmamaya çalışın tabi profosyonel flashlarınız yoksa.
6.Gün ışıgında çekiyorsanız lütfen öğlen saatlerinde çekmeyin.
Daha bir sürü detay var ama bunlara dikkat ederseniz belirgin oranda kaliteler artar.

Scudo
en çok 4. maddeyi kullanıyorum paylaşım için teşekkürler

Üstümdeki mesajı okuyan bir kişi başa dönüp 4. neydi diye bir bakma ihtiyacı duymuştur eminim :)

Gerçekten kaliteli bir paylaşım olmuş tebrikler...Fotoğrafların en güzel çekileceği zaman Sabah güneş doğarken ve güneş batmak üzereyken ( öglen sonu ) olacagıda bir dipnot olsun.

Örnek resimler ekleyebilirsiniz :) Paylaşım ıcın tesekurrrlleeerrrr :p

Önce bi afalladım. Bu konunun bu başlığın altında işi ne diye. Okuyunca anladım,herkesin görmesi gereken bir yazı,özellikle bisikletinin resimlerini bizimle paylaşanlar için. Tavsiyeler için teşekkürler :)

VE eyrıca renkli kadrolu arkadaşlar daha ayrıntılı net fotolar istiyorsa yağmur sonrasını seçsin(gerçi herkes için daha uygun) o zaman ki renklerin en doygun çıktığı zaman... Saygılar

Bu konu gerçekten önemli çoğu ilanlardaki resimler kötü, daha iyi anlaşılabilmesi için uygulanmasında fayda görüyorum teşekkürler.

Bilgiler için teşekkür ederim.Tripod olmadan gerçekten de kaliteli resim elde etmek zor.

@derşan sezer

Dediğin gibi uzun iş olmasa görsel anlatım olsa her anlam da faydalı olur.
Tabi birde Fotoğraf makine kalitesi ve çekilen modu da o ortama uygun seçmekde ayrı bir seçenektir sanırım.Tab Macro mod haricin de.Ama bunlar da kısa ve anlamlı bir anlatım olmuş.Eline sağlık.Güzel fikir.
İyi Forumlar.

Geri