Scudo Sports

Foto Haberler

@Cem cm Team Nova Nordisk takımındaki bütün sporcular şeker hastasıymış.Nova Nordisk şeker hastalığına farkındalık yaratan ve bu konuda uzman bir ilaç firmasıymış.

Scudo
@hamlet2006 Hem de tip 1 diyabetliler. Çok büyük iş bunların yaptığı ama anlaşılmıyor maalesef. Gittikleri yerlerde sosyal çalışmalar da yapıyorlar şeker farkındalığı için. Tabi çok güzel bi teknolojileri var anlık olarak nabız ölçer gibi şeker değerlerini gösteren bi cihazları var vücuda yerleştirilen. TUE işinin istismar edilmesine, skya en çok sinirlenme sebebim bu adamlar aslında. Hırs için yaptıkları istismar bu azimli insanların hayatlarını karartabiliyor. İnsanlar birden TNN e TUE kullanan adamlar olarak bakıyorlar kendilerini savunmak Zorunda kalıyorlar. Ve ilaçları gerçekten Tedavi amaçlı hiçbir performans etkisi yok.
Hırs başka azim başka şey

@Cem cm
Vuelta'daki ara sprint kapısındaki 1 sn lik zaman modifikasyonuna saldıran da malum takım;Vuelta'da hiç gereği yokken sprint mayosunu ele geçiren de malum takım ve sporcu.Bu düpedüz açgözlülük
Lance Armstrong'un yarattığı hayal kırıklığı ; sinirlenme eşiğimi öyle bir seviyelere çekti ki Team Sky'a gerektiği kadar kızamıyorum bile.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Oscar Sevilla Colombia'da antrenman yaparken bir grup hırsızın saldırısına uğramış bisikleti gasp edilmiş.Bileği kırılmış.o_O:eek:
tdw920225_670.jpg

@Cem cm
Valverde reyiz Milan-Sanremo'da olsaydı ne olurdu acaba?
İlk günden etap şenlikliymiş

@Cem cm Cavendish'i Allah korudu.
Olan Greipel'e olmuş.Köprücük kemiği kırıldığı için bütün bahar klasiklerini kaçıracakmış.Gaviria desen O da elini kırdı.Sprinterlerin başında kara bulutlar dolaşıyor.:(

Bu arada Dimension Data,Cavendish'i yerine bir sprinter yetiştirmeye çalışıyor diye bir haber okumuştum ama bulamadım haberi

Bu kadar kaza normal değil, Cav'da bir numara var. Ya aşırı sersem hareket etmesine neden olan bir sıkıntısı var, ya da kazaları bilerek yapıyor.
Artık kendini eski formunda hissetmediğinden malulen emekli olmaya mı çalışıyor nedir.

Chris Froome'nun süper domestiği Wout Poels, 9 Marttaki Paris Nice etabında düşerek köprücük kemiğini kırmıştı.
Poels, 15 Nisandaki Amstel Gold Race yarışına yetişecekmiş.
bettiniphoto_0319297_1_originali_670.jpg

• Beğen
Tepkiler: N.ÖZKAN
@Cem cm Paris Roubaix i görünce kimi hatırladım.Biraz geç oldu ama iyi ki doğdun ''Spartacus.''
@MehmetAliB.
DYk9n49X0AEYeal.jpg large.jpg

@Cem cm Ronde Van Vlaanderen iki haftadan az kaldı.
Greg Van Avermaet,Sagan,Gilbert,Tiesj Benoot
DYkVaUvWkAAJFhZ.jpg large.jpg

@hamlet2006 Bana Bu seneki dünya şampiyonası için Sagan biraz sprint antrenmanlarını değiştirecek yokuş dayanıklılığı kazancak gibi geliyor. Hiç kurcalamasa böyle çok daha iyi bence.

Kadınlar bisiklet yarışlarının önemlilerinden biri olan ''Trofeo Alfreda Binda'' yarışını Canyon Sram takımından Katarzyna Niewiadoma solo kaçışla kazandı.Marianne Vos 3.olabilmiş.
bettiniphoto_0323158_1_2000px_670.jpg
@Cem cm

Bu seneki Dünya Şampiyonasındaki etabın Sagan'a uymadığını duymuştum.Bence de hata yapar.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Team S*y yüzünden insanlar bunu demek zorunda kalıyo. (Bu sansür çeşidini taksi konusundan çaldım:D) Geçen bahsettiğim hadise.
G. Thomas engin bilgileriyle TUE yasaklansın demiş.
Tabi bütün bisikletçiler Adam Hansen gibi akıl sahibi Nibali gibi bilge olamıyor yapacak bişey yok.

(link)
'Without it, we die'

Kullandığımız insülin olmadan ölürüz.

Yine bir S*ylının yüzünden bi dünya insan kendini özürlü gibi hissetmek, mesleklerinden dışlanmak durumunda kalıyor.

Phil Southerland, TNN in kurucularından ki maddi sermayeyi koyan kişilerin isimleri saklı.
Sponsor meselesi bambaşka bi iş.

149423 dosyayı görüntüle

@Cem cm ben yeniyim biraz da bu TNN TUE nedir anlamadım

@Cem cm TUE kullanımının gerekli kriterleri açıkça belirtilmiş.Ancak takımlar özellikle de Team Sky, gri alanlara geçip performans yükseltici olarak kullanıyor.
Team Novo Nordisk TUE' yi kriterlere uygun olarak kullanmak zorunda oldukları için kullanıyor.
Geraint Thomas haddini aşarak herkesi aynı kefeye koyup aşağılarcasına TUE yasaklansın diyor.Aslında asıl derdi Froome Ve Sky a laf etmek ama haddini aşmış benim anladığım kadarı ile

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
@drsalihsert
Hocam Tue tedavi amaçlı sporcuların kullanılmasına kontrollü olarak izin verilen ilaçlar. Sky bunu suistimal ederek doping yapıyor. TNN de tamamı insüline mecbur tip 1 diyabet hastası bisikletçilerden oluşan bi takım. Bunların yaşamak için kullandığı ilaç da tue skyın doping için kullandığı ilaç da tue olarak geçiyor.

@drsalihsert
@Cem cm Çok doğru özetlemiş.Ben de Cemden izin alarak Salbutamol üzerinden örneklendireyim.
TUE (Therapeutic Use Exemption, yani yasaklı bir maddenin izin alınarak kullanılması) sistemi
Örnek:Team Sky UCI 'ya gidiyor ve diyor ki:Ben de astımlı İki sporcu var Wiggins ve Froome.Bu arkadaşların astım ilacı ''SALBUTAMOL'' kullanması gerekiyor astımları için diyor.UCI da diyor ki astım içinse olur .Ama Sky normalden çok Salbutamol kullanıp ilacı performans yükseltme amacı ile kullanıyor;yani izni kötüye kullanıyor.
Örnek 2 Team Novo Nordisk ise şeker hastası oldukları için izin verilen kriterlerde kullanıyor TUE'yi fark bu

Ama Wiggins astım için Salbutamolu fazla fazla performans için kullandıktan sonra ne yapıyor:

DXtMUvvW0AA4MrH.jpg

@hamlet2006 @Cem cm tesekkur ederim cevaplar için :) TNN harika bir iş yapıyor demek ki ama hırs büyük takımlarda herşeyi mubahlastiriyor galiba

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Geri