Scudo Sports

Foto Haberler

Ultimo kilometro

@Cem cm Demare da podyuma çıkmış.:(

Mark Cavendish'in karıştığı inanılmaz kaza.Aklım çıktı

1.Abu Dhabi
2.Tirreno Adriatico
3.Milan Sanremo
Cavendish'in karıştığı bu seneki kazalar.Akıl alır gibi değil.
@MehmetAliB.

Scudo
Vincenzo Nibali namı değer Messina Köpekbalığı; geçen senenin son anıtsal klasiği olan İl Lombardia'yı kazandıktan sonra kaldığı yerden devam ederek bu seneki ilk anıtsal klasik olan Milan Sanremo'yu da kazanarak üst üste 2 tane monument(anıtsal)klasik kazanmış oldu.
Bunu en son yapan bisikletçi ise efsanevi Fabian Cancellara idi.Spartacus ise 2013 de üst üste Ronde ve Roubaix'i kazanmıştı.
DYgdYb6W0AEJBpv.jpg

,

Ben takımları suçluyorum..Nibali'nin iyi bir inişçi olduğunu ben bile biliyorum..Nibali atak yaptığı anda,pelotondaki tüm takımlar sporcuları uyarmalıydı..Nibali'nin kaçmasına izin vermemeliydiler ama Nibali'yi umursamadılar ve olan oldu..Sprinterlerin mücadelesini seyredemedik,Nibali'nin şovunu ve takımların nasıl berbat yönetildiğini izledik..
Cavendish'in kazası da çok kötüydü..Spiker arkadaşlar kazayı görmediler bile..Ekranın en altında adamın uçtuğunu farkettim ama sohbet koyu olunca ''abi,birşeyler oldu'' gibi birşeyler denildi,sonra kaza olduğu anlaşıldı..Bazen sohbete fazla dalıyor arkadaşlar..Yalnız çok kültürlüler,çok farklılar,seviyoruz kendilerini;)
Bu yarış aslında şunu kanıtlıyor..Bu yarışlar salt güçle kazanılmaz,zekanız da olmalı..Nibali zeki birisi..Nerede atak yapacağını iyi biliyor..Geçen sene de böyle birkaç etap kazandığını hatırlıyorum..Vuelta'daydı sanırım..

@ahlaksız
Nibali'yi seneler öncesinden Ta Liquigas takımında efsane İvan Basso'nun domestikliğini yaptığı senelerden beri tutarım.Nibali zekidir.Ancak Nibali'yi Nibali yapan zekası değildir,''savaşçılığıdır.''Çoğu zaman savaşçılığı,hırsı uğruna ''iç güdülerine'' çok çabuk kapılması,mantığını çoğu zaman geri plana atmasıdır.Nibali'nin kanı deli akar sonuçta MessinalI Sicilya bölgesinden.
Nibali zekası ile değil İçgüdüleri ile hareket eder.Ama bu zeki olması ile çelişmez.

İç güdülerine kapılıp mantığını geri planı atması bazen eleştiriliyor.

Üç büyük turu kazanıp aynı zamanda 2 tane de anıtsal klasik kazanan bisikletçiler:
Felice Gimondi,Bernard Hinaut,Eddy Merckx ve tabiki son olarak Vincenzo Nibali

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Az çok okudum da payladimlari,arkadaşlar kendi şahsi dusuncem,bisiklet sporu yapan pro yada amatör pro yarış koşan sporcuların yüzde 85 i kimyasal ilaçlar kullanıyor,bence hiç kafa yormayin derim,tabi yüzde 15 bir kesim temiz olabilir,
Hele ülkemizde öyle çok kulaniliyorki,inanın peynir ekmek misali hemde,öte yandan kurallar da uygulanmıyor,sadece göstermelik göz dağı vermek için idrar ve kan örnekleri alınır sporcudan,yüzeysel test yaptırılır geçilir,çünkü bir büyük kapsamlı dopink testi,çok maliyetli olduğu için sadece ulluslar arası prestijli yarışlara giderken o kapsamlı test yapılır ,Türkiye'de işler böyle gider,hiç duydunuz mu bu güne kadar fedin sayfasında yada her hangi bir yerde su sporcu dopink yapmıştır yakalanmıştır falan filan ceza almıştır diye ? Herkese iyi günler dilerim

(link)

Nibali'nin Zaferi'ni seyreden İtalyanlar.Harika
Grande Nibali

Bugün başlayacak olan Tour De Langkawi,18-25 Mart tarihleri arasında 8 etap olarak Malezya'da düzenlenecek.
World Tour Takımı olarak Dimension Data ve Astana var.Bardiani gibi bir kaç tane de pro continental takım var
bettiniphoto_0273569_1_originali_670.jpg

@Cem cm Poggio'yu Nibali gibi çıkabilecek bir yokuşçu düşün
Poggio'dan Nibali gibi inebilecek teknikte birini düşün
Poggio'dan finişe kadar Nibali'den daha iyi zamana karşısı olan birini düşün
Sayi nerede bu adam?:okyrm::okyrm:;):D

@Cem cm

Coğrafyası iklimi bizim Antalya'yı andıran Milan-Sanremo beklentimin altında koşulsa da güzel yarıştı. Dümdüz denebilecek yarışta erkenden kaçış grubu yapan takımların amacı forma reklamından başka şey değildi sanırım. İsrael Cycling takımı kaçış grubunda iki kişi sürmesine rağmen hiç varlık gösteremediler. Laf aramızda bütün sezon boyunca varlık gösterebileceklerini de sanmuyorum. Yarışın büyük kısmı Sky, Bora, QuickStep takımları kontrolündeydi. QuickStep bazen takımca bazen de tek kişiyle tempoyu belirledi son on kilometreye kadar. Favoriler özelinde konuşursam Sagan takımıyla hep Sky'ın dibindeydi. Kazanamamasını @hamlet2006 hocama söylediğim nedenden hayra yorumluyorum. BMC takımı hep kontrollüydü, pek yorulmadılar. Bitişe yakın kopup giden kişi adamım GVA değildi. Hedefinin diğer yarışlar olacağını düşündüğüm için bunu da hayra yorumluyorum. Kiwatovski için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ama, formunda olmasına rağmen en çok dövünen favori sanırım o olacak. Hiç varlık gösteremedi. En nihayetinde bir tane adam, Messina Köpekbalığı, inişte yapacağını tapıp, farkı 5 sn, ardından 9 sn, bi ara 15 saniyeye çıkarıp tüm gücüyle bitişe vardı. Sarper Günsal Nibaliyi işaret etmişti zaten. Hemen ardından yere değecek gibi bisiklet süren Caleb Ewan siprinti bastı.

Cavendish'e çok yazık oldu,zaten geçen sene kazalardan dolayı kendini gösterememişti, en çok kendini göstereceği yarışta, TDF'de Sagan'ın hareketinden dolayı yarış dışı kalmıştı. Bu sezonda yine yaşının en olgun çağında aksilikler gırla gidiyor:(Neyseki sporcular kaza sonrası çabuk toparlanıyor. TDF'de formunda görürüz inş. daha rekorunun üstüne yenilerini ekleyecek

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@MehmetAliB.
Kwiato en formda sporcuydu ve kendini de iyi hissediyormuş.Nibali Poggio'da kaçtığında biraz uyuyakaldık diye bir açıklaması var.Sprint takımları Nibali'yi yakalar diye düşünmüş.Kaderini biraz başka takımlara bıraktmış;Zaten Cresspa ve Poggio'da Team Sky doğru düzgün takım konumlaması da yapmamıştıo_O
Sagan ve Kwiato birbirlerini nötralize etti,olan oldu.

20186509_417545_670.jpg

Tour De Langkawi'de 1.etabı Bardiani CSF takımından İtalyan Andre Guardini kazandı
bettiniphoto_0323065_1_originali_670.jpg

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

@Cem cm Milan Sanremo sonrası verilen ve yarışı en iyi özetleyen röpartaji Süper yıldızımız Sagan vermiş.
Sagan'ın ağzına biber sürme hakkı saklı kalmak üzere::D
Peter Sagan after Milan-Sanremo:''Only Nibali had the balls'':koptum::koptum:(çevirmiyorum)

• Beğen
@hamlet2006 diyo ki kaçsam yakalardım Nibaliyi ama yine geçen seneki gibi arkama takılcaklardı ya da atak yapmıcaktım Nibali kazancaktı. Bu da gayet iyiydi benim için :D daha önce de nibaliyle saganın birbirine etap paslamışlığı var.

@Cem cm Ooo üstad da gelmiş.Hoş gelmiş.;)Neredeydin bütün gün:)
@ahlaksız Sagan diyor ki Vincenzo adına çok mutluyum.Sadece Vincenzo testislerini gösterdi.:bsmagryr:Kimse ona cevap vermedi.Nibali herkese sürpriz yaptı.
@Cem cm
Liquigas takımından kalma arkadaşlıkları var.

• Beğen
@Cem cm
Gianni Moscon es kaza yarışı alacak diye kormadım da değil.Hem Skylı hem antipatik,hem de en kötüsü ırkçı:eek:

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Milli tenisçi Başak Eraydın, İtalya'da katıldığı turnuvada tek kadınlarda şampiyonluğa ulaştı.

Başak Eraydın, Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) tarafından İtalya'nın Sardinya Adası'nda düzenlenen 25 bin dolar ödüllü Santa Margherita Di Pula Turnuvası'nın finalinde Bulgar Elitsa Kostova ile karşılaştı.
Toprak zemindeki organizasyonun 5 numaralı seribaşı ismi Başak, rakibini 6-4 ve 6-1'lik setlerle 2-0 mağlup ederek şampiyon oldu.
23 yaşındaki milli sporcu, böylece kariyerinin 13. tekler zaferini elde etti
5292663.jpg

@Cem cm
Galiba biraz da algılarımız açıldı.Acaba algıda seçicilik diyebilir miyiz?

@hamlet2006 Bence de aynen öyle. Memleket yericilikten kurtulmamız lazım. Şuraya olimpiyatlarda şöyle başarısız olduk diye konu açsak bin kişi gelirdi ama kazandığımız madalyalara iki kişi üç kişi bakıyoruz forumda.
Nibali'nin neden msr yu kazandığı belli oldu. Yarıştan önce karısıyla iddaya girmiş. Şu an karısının ona bi Porsche borcu var :D

@Cem cm Salbutamol mu,Crenbuterol mu, Porsche mi güçlü?:D

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
2018 PyeongChang Paralimpik Kış Oyunları’nda Alp disiplini erkekler ayakta dev slalom finalinde Türkiye’yi temsil eden tek sporcu Mehmet Çekiç 30. olurken, altın madalyayı İsviçre’den Theo Gmur kazandı.
Sporcumuzun olimpiyatlardaki tek sporcumuz ve zor şartlar altında hazırlandığını düşündüğümüzde kendisini canı gönülden kutluyoruz.
5290268.jpg

İlginç bir veri.

MSR'da kaçışta olan Team Novo Nordisk'li Charles Planet'in. Kan şekeri değerleri

149278 dosyayı görüntüle

70'in altı ve 150-120 nin üstü zor bölgeler. Sonlara doğru gerçekten tükenmiş.

Geri