Scudo Sports

Forumdan Şikayetçiyim!

Arkadaşlar her tartışmayı okumak zorunda değilsiniz ki. Ne ilginizi çekerse onu okursunuz. Hiç bir forum yoktur ki sadece bir tek şey konuşulsun. Forumların ana konusu bellidir, burada bisiklet olduğu gibi, ancak bu sadece bu konuşulur manasına gelmez. Hatta bu genel olarak bir topluluk olan her yerde böyledir. Acaba forumunda en yukarıda gözüken son atılan mesajların olduğu kısmı mı kaldırsak? Bu sayede sadece ilginiz olan bölüme gider orayı okursunuz. Bikeforums.net gibi.

Scudo
siyasi içeriği olan başlıklara uğramadan forumda gezinmek gayet mümkün. yine de filtreleme sisteminin getirilmesi bu açıdan ek kolaylık sağlar çok iyi düşünülmüş. belirli bir konunun kapatılmasını isteyen kişi o konu altında mesajlar yazarak konuyu sabote etmezse ya da çok heyecanlanan üyeler haddini aşan ve kışkırtıcı ifadeler kullanmazsa gayet de güzel bir akış oluyor. herkes ve her şey politiktir. kendi savunduğu konuların yasaklanmasının düşüncesini bile kabul edemezken savunmadığı şeylerin yasaklanması için çaba harcamak söz konusu olmadığında çok da güzel bir tartışma atmosferi sağlanır. umarım bu yaklaşım madem öyle, al sana siyaset diye flood şeklinde açılan siyasi başlıklara yol açmaz. sonra da bunun topyekün (forum yönetimi emin ellerde olduğu için tek taraflı hareket edilmeyeceğini sanıyorum) yasaklanmasıyla karşılaşmayız.

ciddi gündem konularında topluma dahil olamıyorsak, bence hala bisiklet kazaları ve ölüm haberleri gelecek, bisiklet yollarının işgalinden yakınıp "böyle olmaz ki" diyeceğiz. amacımız insanları bilinçlendirmek, en azından benim. bisiklet bir tutku bir amaç ancak aynı zamanda bir araç. bisikleti insanlara tanıtıp, bununla bilinç de kazandıracağımı düşünüyorum. çanakkale'de projemiz var. fazla açıklamak istemesem de çocukların bisiklete olan bakışlarına bir bakacağız. onlara küçük yaşta ekolojik yaşamın, doğanın bir parçası olduğumuzu göstermenin derdindeyim. bununla birlikte bilinçleneceklerine de eminim. sosyolog değilim ancak empati yeteneğim güçlüdür.

yine de katıldığım bir yer varsa o da gereksiz yapılan siyasettir. siyasetin ve paranın bulaştığı bir yer kangrenli uzuv gibidir.

Forum Ali Kırca'nın Siyaset meydanı gibi mübarek. Ne ararsan var. Hazirandaki seçimler yaklaştıkça ortalık dahada coşar.

Şahsen ben de her gün aynı olay için 10 tane başlıktan açılmasından rahatsızım.

Elimizden geldiğince forumu bisiklet odaklı tutmaya çalışıyoruz. Sınırında olmak şartıyla da günlük haberlere ve güncel olay konularına da izin veriyoruz.
O da başlık eğer haber olarak kalırsa. Karşılıklı tartışmalarda onlar da siliniyor.

Yapılacak çok basit;
İstemiyorsanız o konulara girmeyeceksiniz, bakmayacaksınız. Şimdilik, yeni özellikle gelene kadar böyle.

Tamamen destekliyorum ve katılıyorum. Kendi facebook grup sayfamızda bisiklet harici paylaşım yapanları sorgusuz sühalsiz engelliyorum. Böylece herkes bunu bilere gruba katılıyor. Katı kural uygulansın. Yarın öbür gün erotik içerikte paylaşıldı mı görürsünüz. Ona dersiniz ki burası yeri değil. Onunda cevabı hazır, isteyen istediğini paylaşır kardeşim sen ne karışıyorsun diyecek. Önce duyuru yapılsın. Sonra engellensin.

@recep24ank Yanılıyorsunuz, forumun kullanım sözleşmesinde neler hakkında paylaşım yapılıp yapılamayacağı hakkında kurallar mevcut. İsteyen istediğini paylaşır diye bir şey söz konusu değil yani.

Herkes üye olurken 'kabul et geç' mantığıyla yaklaşıyor bu sözleşmelere, okuyanlar hangi başlıkların kurallar dahilinde olup olmadığının ayrımını daha iyi yapabilir. Ha ben hiç bi konudan rahatsız olmuyorum dersem yalan söylemiş olurum. Yeni üye olduğum zamanlarda da bu öneriyi yapmıştım, tekrar yapmak isterim; foruma katılan yeni üyeler için çaylaklık, acemilik, amatörlük, vs. ne derseniz bir sistem getirilsin, açacağı başlıklar veya yazacağı mesajlarla ilgili bi süre boyunca veya belirli bir mesaj sayısına ulaşıncaya dek bi takım kısıtlamalar getirilsin. Bu uygulama dün üye olan adamların bugün açtığı bisiklet harici saçma sapan konuların çoğalmasının önüne geçecektir.

• Beğen
Tepkiler: aeneskral
konudışı (serbest kürsü) diye bir bölüm olmasa haklısınız.. ancak ne yazık ki böyle bir bölüm var.

Google da eski bir bisiklet modeli aratinca bazen bisiklet forum çıkmıyor mesela. Donanım haber sitesi çıkıyor. Çok alakasız geliyor ama ordada başka başka konularda müthiş bir bilgi birikimi söz konusu. Bir de şöyle bakın olaya. Bir konu google dan araştırılıyor ve arayan bisikleforumda o güncel haberle ilgili bir bilgiye ulaşıyor ve bisikletle alakası olmayan biri birden böyle bir forumla karşılaşıyor. Ayda 1 kişi bile olsa bu, bir kazanıdir. Bu foruma bisikleti olmadan başlayıp bisiklet sahibi, bu forum sayesinde olanlar var. evet ana odak bisiklet ama ben misal Euro ve dolar ne olacak diye bir konu açmıştım. Bisikletle dolaylı ilgisi var çünkü tüm bisiklet malzemeleri ithal ve bu iki para birimine bağlı. Bilemedim. Siz de yerden göğe haklısınız. Nasreddin Hoca fıkrasına benzedi yorumum kusura bakmayın

İsin asli kendi dusuncemizin karsisinda olan fikirlere tahammül edemememiz. Düşünen toplum, hepimizi ilgilendiren ve etkileyen meselelerde elbette birşeyler söyleyecek insanlar. Üslubunu bilmek ve saygiyi on planda tutmak kaydıyla her şey uygun baslik altında konuşulabilir. Bunun ötesinde sadece bisiklet ve mumkunse bu isin ustadlarina hürmet anlayisi, faydali olmaktan ziyade zararlı forum için. Forumda bisikletle ilgili harika paylasimi olanlar var, onlari da ayri bir beğeniyle takip ediyoruz, öğrenmeye de devam ediyoruz.

aslında erdal bey(başlığın sorumlusu:) belkide farkında olmadan çok farklı yorumların ve bakış açılarının açığa çıkmasına vesile oldu. güzelde oldu zannımca.

Konular belli kategorilerin altında listeleniyor ve ne görmek istiyorsanız direkt o kategoriyi okuyabilirsiniz. Ben forumda herhangi bir konudan rahatsız olmuyorum, aksine bir kişi bile paylaşılan konular sayesinde farkındalık kazanıyorsa, ki eminim birden fazla kişi kazanıyor, her türlü konunun kendi başlığı altında paylaşılmasını faydalı görüyorum.

@Gökhan Toros
Ben hatırlıyorum bir zamanlar... Belki resim değil ama link paylaşan vardı. Gözümüz gönlümüz canlanmıştı "- puan" ve "ban" işaretleriyle. :)

Konu dışı: - puan demişken "beğenmedim" butonu gelecek mi? :)
Şaka şaka bunu başka konuda sormuştuk :)

Ikinci el bölümüde kesinlikle sehir sehir ayrılmalı.

Mesela mersindeki ilanlar, istanbuldaki ilanlar vs.

• Beğen
Tepkiler: Ghost
Bence yöneticiler biraz daha dikkatli olmalı çünkü bazı arkadaşlarımız konusu olsun yada bir sürü mesajı olsun beğenisi olsun diye haber sitelerinden direkt kopyala yapıştır yapıyorlar ve bu hiç hoş birşey değil hatta güncel haberler bölümüne girince tüm sayfa bir bakıyorum aynı kişinin konularıyla dolu beni rahatsız ediyor açıkçası. saygılarımla.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Geri