Scudo Sports

Forumda son zamanlarda bisikletten ziyade diğer mevzuların konuşulur olması

@wakizashi Damardan oldu bu :) Zülfü Livaneli'nin bestesi vardır bu şiir üstüne, dinlemediyseniz öneririm.

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: wakizashi
Scudo
Yosun ve solucan "sade" yaşamaz. Solucan olmazsa toprağa ektiğiniz ekin boy vermez. İnsanoğlu bunu anlayıp kendini yosun ve solucan gibi doğanın bir parçası saydığı gün dünya çok farklı bir yer olacak. Forum da öyle :) :)

Forum için umudum var ama insanoğlu için yok. Ne demiş Einstein, "2 şeyin sınırsız olduğunu düşünüyorum, insanın aptallığı ve evren. İkinciden o kadar da emin değilim!"

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

insan neye bakar ise onu görür.forumda bisiklet konusu görmek istersen görürsün :rolleyes:

Çiçek ve Adam

Parklarda
Çiçeklerin yanında bir levha görürsünüz:
"Çimenlere basmayın"
Çimenlerin, çiçeklerin değerli olduğu bu dünyada
Yalvarırım
Adam asmayın.
- (Bir şiirim, naçizane)

bende bilmediğim bir çok şeyi özellik ile fixed gear ve single speed bisikletleri forumdan öğrendim.

Ilk defa mehmetsunu’nun açtığı bir başlığı beğendim. Son derece haklı, yerinde bir eleştiri.
Mehmet sunu ve bizim gibi düşünenler. Forumda başka konu başlıkları olmasın düşüncesinde değiliz. Fakat benim için (muhtemelen Mehmet sunu Vb.leri için de ) bisikletin ana işlevi olduğuna inandığım yolda olmak, forumda gözle görünür şekilde azaldı. Bunu ekonomik sebeplere bağlayanlara katılmıyorum. En azından ana sebep bu değil kanımca. Evle market arası bisiklet kullanım mantalitesi hakim genelimize. Bunlara da saygı duyuyorum kesinlikle. Ama 50km ile bugün kişisel rekorumu kırdım mutluyum, diyerek Strava kaydı paylaşan arkadaşlardan kendi tecrübelerini aktarmasını veya bisiklete dair derin felsefi düşünsel yazılar kaleme almasını bekleyemeyiz. Tekrar yazıyorum: bu arkadaşlara son derece saygı duyuyorum isterse 5 km binsin sorun değil; sadece başka bir noktayı vurgulamak amacım.

Diğer mesele ise doğrudan Mehmet sunu ile ilgili. Sevgili Mehmet sunu şayet bisikletle ilgili -tur veya tecrübelerinle- doğrudan bir paylaşımın yoksa bu forumda( ki gördüğüm kadarıyla yok) böylesi şikayet ve yakınmalara da hakkın yok kanımca. Son derece ciddiyim. TCR gibi birçok kişinin önemsediği ve tüm dünyada saygı duyulan bir yarış için açılan konu başlığında Türk yarışmacının tipini belden aşağı lakaytça nitelemelerle yorumlayan sendin. Amacım ayar verir gibi konuşmak değil. Lütfen öyle anlaşılmasın. Ama inandığım düşündüğüm şey bu. Bana gelince; kendimle ilgili bu konudaki durumu merak eden olursa özelden izah ederim.

@IMad
Bende.katılıyorum bana trol derler ama bende restorasyon konularda var yazdığım,tur yazılarımda var ,makara yazılarımda var ,sosyal meselelere degindiklerimde var.Ama bakıyorsun bu memet sunum forumu trollemekten başka bsey yapmamış, elini taşın altına sokmamis, daha yüzünü gören yok.
Hmmm ok memet sunum

37-5.png
93-7.png

Görseli şimdi aldım, forumdaşların yorum yazdığı son 100 başlık :harika: Şu anda ne dinliyorsunuz konusunu bile bisiklet dışı olarak yazdım :eek:

Bir önceki yorumda ülke gündeminden tamamen kopamayacağımızı, bizlerin de insan ve vatandaş olduğunu ve bisikletin de tamamen ithal bir spor olduğunu yazmıştım. Katılmayabilirsiniz, hatta saçma da bulabilirsiniz ama ben bu görselle bunu kendimce ispatlıyorum :harika:
  1. Dolar 6 Plus
  2. Şu anda ne dinliyorsunuz
  3. Bu garip konu
  4. Baba nasihati (Bu konuyu bile dahil ettim, çok uğraştım Mehmet bey'i haklı çıkarmak için ama sanırım olmadı :()
  5. Yatırımı euro olarak mı yapmalı altın mı?
  6. Benzin fiyatları
  7. Bitcoin kadar geleceği parlak altcoinler
Bakın 1 dolar konusu, 1 euro/altın konusu, 1 benzin konusu, 1 kripto para konusu, 1 müzik konusu, 1 de nasihat konusu var. 1 de bu garip konu var, bunu bile saydım :acpsnr: Altı üstü 7 başlık var mehmetsunu bey. Üstelik forumda başlık engelleme fonksiyonu bile mevcut ama siz sanki hangi konuya girseniz futbol, siyaset, din, ekonomi, terör konuşuluyor veya kahvehane muhabbeti yapılıyor gibi bir iddia ile konu açmışsınız. Umarım sizi biraz olsun fikrinizi sorgulamanız için teşvik edebilmişimdir. Veya tam olarak neden rahatsız olduğunuzu da yazmayı deneyebilirsiniz. Belki de kendinizi ifade edemediniz, aslında demek istediğiniz başka bir şeydi, bu da olabilir.

"Diğer mevzu" dediğin şeylerin de ucu bisiklete dokunuyor. Dolar artınca bisikletin zincir, balata, fren&vites teli, zincir yağı, gres yağı gibi sarf malzemelerinin fiyatı artıyor. Bu da bisikleti maddi külfet yapıyor. Toplu taşıma da az ya da çok zamlanıyor. Bisiklet ve toplu taşıma bile lüks olmaya gidiyor, yürümekten başka seçenek kalmayacak (şahsi otodan söz bile edilmeyecek bir durumdayız). Şimdi bu dolar konusu "Diğer mevzu" denilip dışlanılabilir mi?

Veya şarbonlu et konusunu da bisikletle bağdaştırmayıp bu forumdan dışlamak isteyenler var. Türk halkının bir türlü anlamadığı bir durum var ki o da bisikletin bir araç olduğu. Bir aracın sağlıklı çalışabilmesi için öncelikle motorunun sağlıklı çalışması gerekiyor. Motorunun sağlıklı çalışması için yakıtın kaliteli oluşu şart. Bisikletin motoru biziz. Şarbonlu etten de kaliteli yakıt OLAMAZ!! Ucu bisiklete dokundu yani.

Veya ejder meyveli smoothielerin parasıyla eğitime ve üretime yatırım yapılabilir, enflasyonun kökü kurutulup milli gelir arttırılabilir, halk salcano hector yerine alüminyum şaseli, kilitli maşalı, shimano acera düzeyinde mekanizması olan ortanın bayağı üstü bisikletlere binebilir. Aaa ucu yine bisiklete dokundu.

Hadi ben konu başlığına tezat başka bir şey yazayım...

Aslına bakarsanız; bisikletle ilgili olup da yanıtı defalarca verilmiş aynı/benzer soruları barındıran konulardan ziyade, bisikletle ilgili olmayıp da (veya öyle varsayılan) tüm forum için zihin açıcı mesajları barındıran konuları tercih ederim...

99A2CD47-CE2E-4942-925B-3ECBC164FC2D.png

Dosyalar

• FD97A8A2-B370-475F-AF4A-FCA8A2C8251B.png
    FD97A8A2-B370-475F-AF4A-FCA8A2C8251B.png
    59,2 KB · Okunma: 19
İsteyen istediği konuyu açsın açmalıda isteyen istediği şeye yazsın forumlar bunun için var önemli olan doğru konu doğru başlık altındamı ?
2018-09-11_LI.jpg

isteyen istediği konuyu açmak yerine az ve öz konu açılsa hani derler ya bin düşün bir söyle diye bin düşünüp 1 konu açılması daha iyi bence.

birde şu konu çok dikkatimi çekti.zengin ve fakir ile ülkenin durumu.şimdi zengin ile fakir ezelden bu yana dünyanın her yerinde görülmüştür ve görülmeye devam edecektir.herkes zengin olsa nasıl olur kimsenin ihtiyacı olmayan bir dünya ben sabah işe gitmem mesela yada herkesin fakir olduğu bir dünya zengin-fakir dünyanın değişmez düzenidir parasının hesabını bilmeyen zenginde olacaktır günde bir dilim ekmek yiyen insanda olacaktır ha böyle olması gerekirmi bence gerekmez ama dünyanın değişmez kuralı budur.keşke herkes eşit olsa ama olmuyor bu her alanda böyle.örnek olarak geçenlerde face'de gezinirken bizim uzaktan bir akraba var çok zenginler oğlu var benimle yaşıt aston martin vantage almış tur atıyor bende 2 tane 24 jantın ne kadar tutacağını hesaplıyorum ne yapayım intiharmı edeyim hayat böyle bir şey :confused:

O dünyanın değişmez kuralı değil yalnız, değişmez olduğuna inandırıldığınız kural. İnsan, değişmez olduğuna inanılan kuralları yıka yıka değiştirdi, bunu da değiştirir...

• Beğen
Tepkiler: wakizashi
Ben bu kaderine razı gelip sıkıntısını paylaşamayan ezik karakterde olmanız için herkese zorlama getiren bu başlığı anlayamadım.

Sonuçta herkes imkanın, gücünün yettiği bisikleti alıyor ama bisiklet almakla yetmiyor bisiklete ekstra alınacak yüzlerce şey var hatta bunların onlarcası mecburen almamız gereken şeyler; kask, eldiven, suluk, pompa, çamurluk, ön arka far, çanta. bunları almak için internet sitelerine yada mağazalara her gittiğimizde fiyatların yükselmesi, doların-euro'nun sürekli yükselmesini görmek sonuç olarak bisiklet seven herkesin canını sıkıyor. canı sıkılan adam gelip burada paylaşıyor ve kendisi gibi düşünen diğer bisiklet sahibi kişilerin görüşünü öğrenmek istiyor bence bundan daha doğal bir şey yok.

sonuçta bu forum yıllardır var ve yazılacak hemen hemen herşey yazıldı ve arşiv olarak duruyor, arama bölümü de güzelce çalışıyor. şu devirde reisçi olmak da istemezdim haa savunulacak hiç bir konu kalmadı ülkede.

@mehmetsunu haklı. oysa burada @mehmetsunu gibi forumda değerli paylaşımları olan kişileri suçlayacağınıza bilgisayarları, telefonları kapatıp Yeşim'in bisikletini aramanız gerekliydi. yeter ki @mehmetsunu reyize laf söyletmesin.
7897052-728xauto.jpg

fotoğrafa göre tam bisiklette ellerini bırakmışken bisikleti altından çalmışlar gibi.

@darkbmx
Helal sana darkbmx böyle uslu çocuk ol ve böyle anlamlı fotolar paylaş. İyi bir çocuk olursan kimbilir bir gün sende şirinleri görebilirsin.

Geri