Scudo Sports

Forumda son zamanlarda bisikletten ziyade diğer mevzuların konuşulur olması

@mahden
dostum anlaşıldı sen bir don quijote sun.

Scudo
@mehmetsunu
Merhabalar söylediklerinize şöyle katılıyorum ; bu sitede en heyecanla ve beğenerek takip ettiğim bölüm "şehirlerarası turlar" kısmı. Hele bol resimli, yalın ve akıcı anlatımlı arkadaşların yazılarını hayranlıkla okuyorum . Sıcakların etkisi de mutlaka vardır , fakat eskisi kadar tur yazısı ekleyen arkadaşımız maalesef yok..
Syg

Forumda BİSİKLETe dair konuları konuşmak/başlık açmakta yada bilgiye ulaşma konusunda bir engel mi var? Yani bisiklete dair her türlü konu rahatça açılabiliyor ve sınırsızca konuşuluyor engel yok değil mi.. Bildiğim kadarıyla da Gündem veya Haberler olarak başlık açma ve konuşma serbestisi de var forumda yanlış mıyım...
Hatta sağ üst köşede arama kısmı var ve bisiklete dair merak edilen her türlü mesele en ince ayrıntısına kadar bulunabiliyor doğru mu.. Peki site yönetimi kural veya etik dışı olan şeyleri gördüğünde müdehale etmiyor mu... EEEEEE?

Yani ilgi duyduğumuz şey olan bisikletin, içinde yaşadığımız ülkenin sosyoekonomik koşullarıyla direkt olarak bağlantısı varken, yaşanılan sıkıntılı süreçte ''sosyal'' konulara ağırlıklı olarak ilgi gösterilmesinde doğal ne var?

Ayrıca bu platformun en az popüler sözlükler kadar tanınıyor olması ve kendi alanında ''marka'' düzeyinde bilinirliği, bisiklet dışında bisikleti de ilgilendiren her tür içeriğin rahatça konuşulabildiği bir alan olmasından geçer geçmeli, yani adı üzerinde FORUM burası...

@mehmetsunu ne güzel bir eleştiri getirmişsiniz, size katılan çok sayıda pedaldaş var, katılmayanlar da var doğal olarak. Ama özellikle sizin gibi eski üyelerimiz bu konuda sadece yakınmaktansa, birşeyler de yapabilirler diye düşünüyorum. Bisikletle ilgili tartışmaya ve bilgi paylaşımına yönelik konular açabilirsiniz elbette. Ama "forumun tadı kalmadı ya" demek kolay yol diye düşünüyorum.

Bu başlığın zamanlamasını da pek iyi bulmadığımı söyleyebilirim, çünkü sizin de bildiğiniz gibi son birkaç ay içinde resmen devalüasyon yaşadık ve tüm bisiklet malzemelerini dolar üzerinden satın alıyoruz. Bundan üzüntü duymak, bunun ceremesini çekmek, bunu eleştirmek, eskiye ket vurmak, neler yapılabileceğini konuşmak da biz forumdaşlara düşüyor.

Ama sizin düşüncenizin aksine, ben forumda neredeyse her gün yeni bir bilgi öğreniyorum diyebilirim rahatlıkla. Sürüş güvenliğinden tutun da, bisikletle nasıl daha hızlı olabileceğimize dair, veya alışveriş yapılabilecek güvenilir siteler, kullanılıp memnun kalınan ekipmanlar, kullanıcı yorumları, beslenme, sağlık ve daha sayısız konu konuşulup tartışılıyor forumda. Bunlara haksızlık ettiğinizi düşünüyorum :(

Az da olsa hak veriyorum bu serzenişinize, çünkü son zamanlarda çok fazla konu dışı başlık açılıyor, ama bunun temel sebebi ülkenin içinde bulunduğu ekonomik darboğazdan kaynaklı. Bir haber kanalını açın, haberlin %90'ı zam haberi değil mi? E sadece biz mi takılıp kalmışız sizce de bu konulara? :) Hayır tabiki. Toplumun genel trendi şu an zaten bu yönde. Biz pedaldaşlar da bu ülkenin sıradan vatandaşları olarak ülkenin içinden geçtiği süreçlerden etkileniyoruz, uzaylı değiliz sonuçta :D Vatandaş bizi kasklı gözlüklü görünce uzaylı muamelesi yapsa da değiliz, insanız biz yahu, bu ülkenin vatandaşıyız o_O

Oldum olası böylesine ayar veren! tavırlardan, hükmedici biçimlemelerden, kibirli metodolojilerden, kişilerin kendi "alt grubunun" sınırlarını belirleme fantezilerinden haz etmemişimdir...

Neredeyse delikli kart devrinden beri bilgisayar kullanır, ortaya çıktıklarından beri forumlarda dirsek sürterim. Bugüne kadar hiç bir forumun kendi "üst başlığı"na sadık kalarak yaşamayı sürdürdüğünü görmedim. Aksi zaten "forum" tanımının içeriğiyle uyumlu değil. Zaten her forumda, temel bileşenlerin yanında mutlaka diğer yanal alanlara da yer açılır ki, tüm üyeler kendilerini rahatça ifade edebilecekleri özgür bir tartışma platformu bulabilsinler. Doğal olarak her forumun kuralları ve sınırları olur, bunlar tartışmaya açık da olmayabilir. Ama hiç bir forum böylesine rijit mesajlarla kabuğuna çekilmeye ikna edilemez. Ciddi forumlarda yöneticilik de yaptım, her zaman böylesine emir kipiyle yazanlara rastladım ama hiç bir forumun mevzu sınırlamasıyla! hayatta kaldığına şahit olmadım...

Yapmayın dostlar, güncel yaşantımızda yeterince darboğaz yaşıyoruz; bırakalım da bu güzel site, eleştirel aklın bisiklet formunda vicdanlarımıza seslenen temsilcisi olarak kalsın...

Yazıp yazıp siliyorum , nasıl çok daha doğru şekilde ifade edebilirim ve tabii ki polemik yaratmadan. Ancak bisiklet ile ilgili de calismalar , arastirmalar , yorumlar ve Videolar hazırlanınca , bazi değerli arkadaslarimiz “ bu fiyata bu alinir mi ? “ bunu alacağıma araba alırım” yada “böyle hobi mi olur kardeşim “ diyerek insanlarin emeklerine saygı göstermemekteler. Buna ne diyeceğiz peki ? Ve evet burası bisikletin en çok konuşulduğu ve bunun yaninda da güncel konuları belli bir saygi içinde gerçekçi olarak takip edilen bir forum sitesidir.

@mehmetsunu Konuyu açan arkadaş, lütfen son açtığın 10 konudan kaç tanesi direk bisikletle alakalıydı ?
Merak ettim !
Paylaşırsan sevinirim... Saygılar, sevgiler...

Marmara forum avm de de her turden magaza var :) galiba bu is forumun dogasinda var. Bence cok da sey etmemek lazim Sayin Sunu. Konjonkturel olarak konusacak daha onemli mevzular olabiliyor. Simdi yanyana grup surusu yapsak 5 dk sonra ona buna yardirmaya, Mr TRump a sovmeye ve ulkeyi kurtarmaya baslayacagiz. Birak millet rahatlasin. Buradaysak yine sele uzerinde yapiyor sayiliriz bunlari.

Ben bu forumu seviyorum.Bisiklet ile ilgili öğrenmek istediğimi de öğrenemedim, yardım isteyince yol da göstermediler diyebileceğim hiçbir durum da olmadı.
Biraz da Klasikler,Monument klasikler,Üç büyük turlar ve haftalık turlara kısacası yarışlara birazcık daha ilgi olsa çok daha iyi olurdu.İnşallah o da olacak.Seneye bahardan itibaren ''Klasiklere'' özel ayrı başlıklar açarak ilgiyi daha da artıracağız.

Siyasetten rahatsız olanlar forumda sadece bisiklet konularına yazıp aktif olabilirler yada foruma girmeyebilirler hala neyi savunabiliyorsunuz anlamakta zorlanıyorum
Benzin 7 tl
Bimden aldığım bisiklette kullandığım powerrade 2.65 den 2.95 e çıktı zam oranı %11
Elektriğe ve doğalgaza gelen zam %50 civarında
Faizler ve enflasyon zaten uçtu
Bugün bu duyarlılığı kasanlar ülkede kıt kanaat geçinenler bu zamlar ile eve gelen faturaları nasıl ödeyecek diye düşündü mü ?
Siz hala çıkıp vay efendim bayramda her doluydu deyip durun... Bu ülkede ne kadar zengin var ise ondan daha fazla fakir var.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@a.valverde
Yazlıktayım,etapları izleyemiyorum.İzleyemeyince yarışın insicamını ,bütünlüğünü de kaçırdım.Ondan yazamıyorum.Gayet güzel gidiyorsunuz.Siz devam edin ,ben sizleri takip ediyorum:harika:

• Beğen
Tepkiler: wakizashi
Evde siyaset yapma, okulda siyaset yapma,işte siyaset yapma, maçta siyaset yapma,ÜNİVERSİTEDE! siyaset yapma, hapishanede siyaset yapma,forumda siyaset yapma... nerede yapacak bu insanlar siyaset eylemini, düşünüp sorgulama ihtiyacını ? Hayatımızın her anı siyasetken, kendilerini konuşmamızı istemeyen insanlara neden boyun eğip, susalım ?

Forumda vakit geçiren çoğu kişi artık az çok bilgi sahibi bisiklet konularında. Yeni gelenler zaten eski konuları okuyup veya yeni konu açıp soru sorup konu paylaşabiliyor. Sizin bu durumunuzda her dakika buraya girip zaten bildiğimiz konuları konuşmak ne kadar gerekli ? Bir arkadaşımız yeni bulduğu bilgiyi veya her hangi bir içeriği zaten yazıyor ve bizimle paylaşıyor. Kaldı ki forumda ki diğer konu başlıkları bisiklet ile zaten alakalı değil isteyen merak ettiği konuda konuşur veya konuşmaz. Sonuç olarak bana göre gereksiz bir konu başlığı.

Ben forumda bisiklet dışı konuların konuşulmasından rahatsızlık duymuyorum hatta bisiklet gibi ortak bir hobiye sahip olduğum çeşitli dünya görüşlerine sahip insanlarla hobim dışındaki konularda düzgün bir dilde tartışmaktan ve (bisiklet dışı) fikir alışverişi yapmaktan keyif alıyorum. Ayrıca bisiklet konusunda da cevabını merak edip de bulamadığım bir konu da olmadı şahsen forumda.

@Ilter Elmas

+1

• Beğen
Tepkiler: Ilter Elmas
DOST
Ben berceste mısraı buldum
Hey ömrümce söylerim
Gözden, gezden, arpacıktan olsun
Hey ömrümce söylerim!
Bizsiz Ilgaz'ın çam ormanları güzel değildir.
Hayda günlerim hayda
Sırtını düşmana verdikçe
Murat dagları güzel değildir,
Dost dost ille kavga!
Biz olmasak gökyüzü, biz olmasak üzüm,
Biz olmasak üzüm göz, kömür göz, ela göz;
Biz olmasak göz ile kaş, öpücük, nar içi dudak;
Biz olmasak ray, dönen tekerlek, yıkanan buğday,
Ayın onbeşi;
Biz olmasak Taşova'nın tütünü, Kütahya'nın çinisi,
Yani bizsiz
Anne dizi, kardeş dizi, yar dizi