Scudo Sports

Forumda son zamanlarda bisikletten ziyade diğer mevzuların konuşulur olması

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.214
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Yeter ya artık bıktım. Bisiklet üzerine bile adam akıllı yazı yok. Pırlanta gibi adamlar kaçtı gitti şu forumdan. Artık "al atını" noktasına geliyorum. Bisiklet üzerine konuşulmayacaksa envai şey üzerine konuşulmasına da gerek yok. Bir sürü ıvır zıvır forum sitesi var. Lütfen. sabrın da bir sonu var ama...

Scudo
bence gereksiz bir başlık olmuş hocam ben bisiklet konularına fazlası ile denk geldim ama bilemiyorum.. bence gereksiz bir başlık olmuş..

Bisiklet bile sürmemi engelleyen bir durumu, afersin ama heryerde konuşmam dile getirmem lazım. Sizin gibi, Aman eleştirmeyelim tadımız kaçmasıncılar olduğu sürece, hayatımızın her anını çalmaya devam edecekler. Artık biraz gözlerinizi, beyninizi açıp dışarıya yönelmeli ve biraz eleştiriyi kabul etmelisiniz.

Hatta buyrun ; Bana tubular lastik lazım. daha çnce 7 ay kadar; tam 410 TL'ye almıştım. Bana bunu neden göstermemem gerektiğini ve neden eleştirmemem gerektiğini söylerseniz sevinirim.
(link) 1028 TL 1 LASTİK !!!

Otomobil forumlarında, denizcilik forumlarında bile varken bu tarz şeyler, malesef burada da bunun önüne geçilemez. Bisiklet, yedek parça fiyatları cep yakıyor. Döviz yüksek. Bisikletle ilgili işte bakın bu da. Nasıl girilmesin siyasete? Bundan sonra tüm forumlarda siyasi tartışmalar devam edecek ister istemez..

Abi şuan konun resmen ironi kokuyor. Sen bile bu konuyu açarken bisiklet dışında birşey paylaşmıl oluyorsun. Birçok bölüm var, birçok alt konu var. Forumun ve alt bölümlerin kendine ait kuralları var. Kurallar çerçevesinde isteyen istediği konuyu açar. ForumTr’de biz yıllarca öyle yönetmiştik. Burasıda böyle.

He seni tarmin etmiyorsa elini taşın altına koyar sen açarsın bisiklet ile alakalı konuları:)

"Bir sürü ıvır zıvır forum var" denilmiş ama aslında olması gereken "bir sürü özgür ve tarafsız, eleştiriden korkmayan medya yayın organları var" olmalıydı... Devamında "onlar düşülen bu ekonomik zorluğu, adaletsizliği zaten fazlasıyla halkımızla paylaşıyor bari burada daha çok bisiklet üzerine konuşalım" olabilirdi ama maalesef medyada "ülkemiz siyasi başarısızlıklar nedeniyle ekonomik çöküntüde" diyen birisi olursa vatan haini, fetöcü ilan edilir belki içeri atılır. Yani aslında herkesimden insanın erişebileceği bu tarz forumlar haricinde herhangi bir medya ulaşım aracı kalmadı, bu sadece muhalefet için değil iktidar için de öyle. Nasıl muhalif medya kalmadıysa aynı şeklide iktidarın sahip olduğu medyaya da aklı başında insan bakmıyor, onlar da kaybediyor.

size yine bana garip gelen bir anımı anlatayım. deli doktoruna gittim bir ara, adam bana müşteriler geliyor, seans sonu ödemeye gelince kredi kartı veriyor. sonra çekemiyorum aaa limitim dolmuş, ben bir dahaki sefere ikisini öderim diyip gidiyor. gidiş o gidiş diye dert yandı. kimisi de, gelirken bişi oldu, nakit şu kadar kalmış üstümde diyip seans ücretinin bir kısmını alıp topukluyormuş. ben de, kendisini, ooo sizin yaşınız artık bisiklet sporuna müsait değil, bisikleti bırakın yürüyüş yapın dedi diye bıraktım.

ben istemiyor muyum, karbon bir jant seti alayım, sonra da onla ilgili deneyimimi anlatayım, sorun çıkarsa onu yazayım derdime derman arayayım ama karbon jant setini alabilsem zaten yapacağım bu dediklerimi de maalesef alamıyorum. lapiyer bisikletin sayfasında 11yuroluk bislet gördüm. 85 bin lira ediyor. arabamı götürüp versem satan adama, adam karbon jantsetini söküp bisikleti verir. ben yine jantsetsiz. özetle, ülkede durum bu. belki, sadece bisiklet konuşulan elite.bisiklet.forum.com sitesi kurulsa bu iş görür ama bu siteden tanıdığım sayısız iyi insanı tanıma şansınız oarda olmayabilir.

Yerel bisiklet oluşumlarında da bisiklet konuşamaz olduk; kafamda çatlak kask, ayağımda 4 senelik ayakkabı ve bisiklete başladığımdan beri 2 kısa tayt, 2 kısa formayla idare ediyorum. Hayatımda daha veledromu bırak, yarış görmedim. Burada siparişlerini erteleyip sonradan alamayan onlarca insan var; bu kış gelmeden bisiklet ceketi alayım diyordum. Artık idare edeceğiz.

Gönül isterdi ki kullandığımız bisiklet ceketlerini, formaları, ayakkabıları inceleyelim ama...

@Yavuz S.

Aynı şekilde 2 sene önce çiftini 220 liraya aldığım Vittoria Open Corsa' lar bugün 600 liraya geliyor.

• Beğen
Tepkiler: RedFoX
@mehmetsunu size katılıyorum hocam bisiklet konuları açılıyor aslında ama siyaset ve benzeri konular daha rağbet gördüğü için o konu ana sayfada kalmıyor haliyle

@mahden bence alakası yok ben buraya *BİSİKLET* için kayıt oldum ve bisikletle alakalı konular okumak isterim doğrusu, siyaseti yayınlayan ve yorumlayabileceğimiz siteler var :acpsnr:
Bir ülkede siyasetten daha fazla bilim, sanat, spor konuşulmalı bence

@Afyon35

evrimin müfredattan çıkarıldığı, ilahi dinlediği için hızlı uzayan fidenin TÜBİTAK bilim ödülü aldığı bir ülkede bilim.
saray çevresi zenginlerinin futbol takımı sahibi olduğu, belediye takımlarının sarayın hoş gördüğü futbolcuları satın aldığı, sahalarda ırkçılığın geçer akçe olduğu, ırkçılıktan ceza alan bir güreşçinin olimpiyatlarda milli bayrak taşıdığı bir ülkede spor.
sansürün dev gibi giyotin haline geldiği ülkede sanat..
Bunları konuşamazsınız, geçiniz..

Alın size bisiklet - siyaset ilişkisi yazayım.
Geçmediğim köprünün, gitmediğim hastanenin ücretlerini ekstra vergilerimle ödediğim için, 80 yıllık birikim satılıp betona gömüldüğü için, boktan bir matarayı 2 kuruş daha ucuz nerede bulabilirim diye mesai harcıyorum, bakın matara dedim en dipten geldim, grup-set, kadro yazmıyorum bile.
Ayırın ayırabilirseniz bisikletten siyaseti, burada goy goyunu yaparsınız anca..

Konu kıpır kıpır akıyor maşallah :koptum: o kadar kamplı tur yaptım bu kadar yorum ve görüntülenme almadı demekki bisiklet konusu bu konuda dahil olmak üzere amacı dışı tartışma konusunun arkasında kalıyor :D bende böyle konu açıp profilimdeki yıldız sayısını mı fullesem napsam :koptum::koptum::koptum:

@mahden
Dostum sanıyormusun ki bunlar hepimizin malumu olmadığı şeyler. Herşey herkes tarafından biliniyor hatta enformasyon bomb nedeniyle fazlası dahi biliniyor. Biliyorsun dünyada bile wikileaks ler panama belgeleri işportaya düştü. Trump ın yatak odasına kadar biliyoruz ben bu devire mahremiyetin ölümü diyorum. Kimsenin bilmesi gerekmediği hatta bilmemesinin hayat standardını yükseltip mutluluk katsayısını zirveye vuracağı şeyler dahi biliniyor. peki biz neden bisikletforum da bisiklet konuşulsun istiyoruz. Çünkü şahsi kanaatime göre forum bir vaha. aklına gelebilecek tüm bu şeylerden kaçıp uzaklaşacağın bir sığınak. Bir sığınağı sen bize çok mu görüyorsun. yani bu bombardıman altında kalın mı diyorsun. Bırak insanlar yeterince haddinden fazla, fazla oğlu fazla siyaset, din, futbol muhabbeti dışında bu vahada yaşam sürsün. Bu kadar şeyi çok mu görüyorsun. Yani çok mu şey istiyoruz sence.

Spor/Hobi/Uğraş PARA ile yapılan işler. Para ülke EKONOMİSİNİN gidişatı doğrultusunda vatandaşın cebine aynı oranda girer. Ekonomiye yön veren ise SİYASET kurumudur. Yani para>ekonomi yönetimi>siyaset döngüsü söz konusu. Cebe giren paranın değeri gün geçtikçe düşüyorsa ve satın alma gücü azalıyorsa ister istemez o üçlü döngünün tepesinde bulunan siyaset kurumuna ucundan kıyısından dokunmak zaruret haline geliyor. Bu durumda ekonominin gidişatı neticesinde bisiklet sektöründeki ya da doğrudan bana yansıyan bir olumsuzluğu burada paylaşmamın ne gibi bir sakıncası olabilir ki?
Netice olarak @mehmetsunu temel noktada size katılıyorum, burada sadece bisiklet konuşabilsek ancak pratikte olmuyor be hocam.

@CaGe Evet var hocam
En iyi bilim insanları içinde 15 akademisyenimiz de var
Okçuluk milli takımımızın Avrupa Şampiyonasından elde ettiği 5 madalya da var

@Yagizz2 antılmak istenen şeyi yaşamışsın işte ben bunu diyorum diğer konular daha fazla rağbet görüyor diye

Okçuluk Türk geleneğimiz zaten, ona önem verilmesi normal özellikle Diriliş Ertuğrul sayesinde.
Naim süleymanoğlu, Şamil sam fakirlikten öldü. Saray yalakası lamborghinilerle dolaşırken...

@mehmetsunu hocam her gün buraya şu şu oldu, yürüyün diye başlık açılmıyor açılsaydı dediğiniz doğru idi, açılan başlıklarda zemin kayması oluyor bu da çok normal, insanlar öfkeli, insanlar koşar adım dibe vurmaya gittiği için öfkeli.
2. si bilgi bombardımanına ülkenin hatırı sayılır kısmı tutulmuyor, 164094984 tv kanalı, 540646460 gazete tek sesli. Bugün şarbonu kremle iyileşebilir bir hastalık sanan kelli felli adamlar gördüm, çünkü modern dünyanın yayılmasından en korktuğu hastalıklardan birisi "aman ali rıza bey tadımız kaçmasın" şeklinde servis ediliyor. Şimdi "hayat yolunda gidiyormuş gibi simüle olan alanlar kalsın bize, nefes alalım" önermeniz işin tabiatına aykırı olarak sağlanamıyor. Çünkü siyaset konuşulan forumlarda öteki mahalle yok, kendi kendinize konuşuyorsunuz. İnsanlara gri alanlarda tokatlama ve tokatlanma imkanı tanımalısınız, bu da bugünün dünyasında hobi forumları oluyor ne yazık ki suyun akışı bunu sağlayan..

Geri