Scudo Sports

Forumda Düzgün Türkçe Kullanımı

Bence en güzeli,Word belgesine yazmak ve kelimeleri Tr sözlük denetlediği zaman,Gerçek tr sözlükler ve anlatmak istediğiniz cümleleri daha net ve anlaşılır olarak okursunuz.Bir şey daha,yazdığınızı en az bir defa okuyalım.Zaten o süre zarfın da forum da düzeltme imkânı var.
Umarım ben de hata yapmadım. :D İyi forumlar.

Scudo
Herkes kelimesini herkez olarak yazan çok fazla arkadaş var. Her mesajda herkez değil herkes şeklinde cevap yazasım geliyor.

şimdi arkadaşlar dikkatten kaçmış tek bir harf içinde - puan vermek yanlış diye düşünüyorum burda amacımız forumda birşeyler paylaşmak yanlış cümle kullanan arkadaşları uyarmak daha dogru olmazmı birbirimizin hatasını gözlemek yerine o kişiyi düzgün bir dille uyarmak varken direk - puan basmak bence yanlış bende bazen hızlı yazmaya çalışırken hatalar yapabilyorum hiç kimse kusursuz deyildir.

@devran yılmaz

Sizin mesaja bakınca pek klavye hatasına benzemiyor olan bitenler...

Yazım hatalarınızı kontrol edin mesajdaki, bir de şuna dikkat edin; hiç noktalama işareti kullanmadığınız için ifadesiz bir yazı olmuş gibi.

Şimdiye kadar bozuk Türkçe'li bir mesajım olmadı:)İnşallah bundan sonra da gözümden kaçan birşey olmaz:)Konu için tebrikler

• Beğen
Tepkiler: ali karagönlü
@devran yılmaz

Siz biraz yeni bir üye olduğunuz için daha önce bir çok kez yapılan uyarıları görmemiş olmanız doğaldır:)

• Beğen
Tepkiler: ali karagönlü
@hakano

Sevgili forum dostu Bisikletseverler,

Mesenger ve skype,yada Avrupa yakası agızları bize uymaz.Neden?

Daha itinalı ve dikkatli bir turkce kullanmalıyız.Dilimiz oyle sakız gibi cignenip yeni modeller uretilecek bir oyun hamuru degildir.Baska ulke insanı kendi ulkelerinden bahsederken bile saygıyı elden bırakmıyor.Ama biz.

Ulkemiz bizim son yurdumuzdur ve korumak gorevimizdir.Ancak sorun ve sorumlular varsa olumsuz gidisten hesabını sormayada hazırız her zaman.

Yagma yok. Dilninin icine et,ulkene sov say,dalga gec...

Yok yok boyle bir luks.Ulkenede dilinede , dininede sahip cıkacaksın.Ama cagdas kurallar içinde.

Daha dikkatli ve saygılı olalım degerlerimize karsı.Lutfen...

İkinci sayfalara dusmesin bu onemli konu...Rica ediyorum tum bisiklet dostlarından,yurtseverlerden...

@myant

Acele ile yazılmış "dilninin" in altını çizmedim, ama yaptığın 6 hatayı altını çizerek gösterdim.

Türkçe harfleri de bazen kullanmış bazen kullanmamışsın. Sanıyorum eğlence olsun diye yazdın bunları. Yanılıyor muyum? (Bana komik gelmedi)

Arkadaşlar öncelikle burada birbirimizin hatalarını tespit edip, ikaz ve ilan etmeyi bırakalım. Bu konu altına mesaj yazan herkesinde mesajın özünü oluşturan doğru Türkçe kullanımı ve dilbilgisi kurallarına dikkat etmesi, en azından yazdığını "yanıtı gönder" butonuna basmadan önce bir kez okuması gerektiğine inanıyorum. Bazılarının klavyesinde Türkçe sesli harflerin bazıları bulunmuyor olabilir. Onlarda bu hususu belirtirler ise gereksiz polemikler giderilmiş olur.

Fakat konuşurken her nasıl sesimiz ile vurgular yaparak iletimize anlam ve değerler katıyorsak, bunu yazım sırasında doğru yerlerde virgül ve noktalama işaretleri kullanarak da yapmalıyız. Yoksa yazdığınızı okurken, yazılanı okuyan sesli bilgisayar programlarının yaptığı gibi tekdüze inişsiz çıkışsız bir tonla okumak hem anlayışı zorlaştırıyor hemde yazdığınıza bir değer yüklemiyor.

Tabi burda bu konuda bu kadar konuşuyoruz, yanlışlara dikkat çekiyoruz, yapılmasın diyoruz ama sonuçta iş insanda bitiyor.

Herkese selamlar...

anlamlı bir takip projesi ve destekliyorum ancak kendimden örden vermek gerekirse bazen kelimeleri espirili biçimde kullanabiliyorum demekki yanlış yazmasamda benimde dikkat etmem lazım olucak..dilimize sahip çıkan herkese teşekkürler....

• Beğen
Tepkiler: Berke ÖZTÜRKMEN
düzgün türkçeden kastınız nedir?

eğer düzgün türkçe kullanımından kastınız bir başkasının yazdığı mesajda bir yazım/anlam yanlışı bulunca o kişiyi küçük düşürmek ise sizleri tebrik etmek istiyorum.

ne yazık ki bu konu; forumda düzgün türkçe kullanımını teşvik etmek yerine, aşağılayıcı bir tavırla, yanlışlıkla yazım yanlışı yapan bisikletseverleri küçük düşürme yeri haline gelmiş gibi görünüyor.

ellerinize sağlık

Arkadaşlar, dalga geçer gibi böyle bir başlıkta inatla ve bilerek düzgün bir dil kullanmamayı sürdüren arkadaşları savunmanızı da hayretle karşılıyorum.

Ne kimseye hakaret var, ne de bir sataşma; küçük düşmek istemeyen kendi diline sahip çıkıp kurallarıyla yazıp, kendini ifade eder.

Beğenmiyorsanız; bu başlık altında işiniz ne?

Düzgün Türkçe'den kastım; en azından kendi dilinin büyük harfle başlaması gerektiğine dikkat ederek "T"ürkçe olarak yazılmasıdır.

Halâ ne anlatmaya çalışıyorum ki... Niyet iyi olmadıktan sonra bu böyle uzar gider.

@Başar

Sevgili Başar,

Sanırım kullanıcı kısmından birşeyler çıkarmalıyız; büyüğümüz 57 yaşında ve bizim kadar bilgisayara aşina olmayabilir.

Kendisinin; bizimle paylaştığı fikirlerine paralel, mesajlarını bekliyoruz. Aceleyle yazılmış bir mesaj ayrı, dalga geçer gibi yazılmış mesajlar ayrı şeyler; birkaç sayfa geride var örnekleri, isim vermiyorum...

@Aybars Öge Sürücü

Teşekkür ederim Aybars,

Benim adıma cevap vermişsiniz.Biraz haddini ve amacını aşan bir eleştiri yapmış arkadaşımız.Yazısının içinde biraz kin vardı sanki.Ben yinede kendisini üzmem nedeniyle özür diliyorum.

Not:Almanya da üniversitedeki kızıma yazdığımda bana Türkçe klavye ile yazma okunmuyor dedi.Oğlumda okuyor yazılarımı.O da şu anda Laos ta Bisiklet turu yapıyor.Belki ondada ayni sorun yaşanıyor düşüncesi ile o yazım hatalarını bilerek yapıyorum.Sizlerin beni eleştirmeniz hiç önemli değil benim açımdan.Ama ülkenin bütün sorunlarına ayni hassasiyetle yaklaşırsanız.Lütfen forum adına yazmış olduğum mesaj ve yazıları okursanız sevinirim.Ama imla kuralları hataları mutlaka onlardada var.Hakkımda daha iyi kanaat sahibi olursunuz sevgili gençler. :)

@myant

bence de bende bazen oluyor bastığımız harf yazılmıyor bence sakin bir dille uyarmak lazım ancak yanlışlarımızı da tekrarlamamak gerekir

@myant

Sevgili Başar,Keşke önce bu yazıyı okusaydın.Çok acele davranmışsın eleştirinde.Bu yazıda dalga geçmeyi çagrıştıran bir anlam varmı?Belki son sıralardaki kişi olmalıydım hedefindeki.Ama siz ilk sırayı tercih ettiniz.Cok benim gibi yargısız infaz yapılan insan var ülkemde.:)

Alıştırıldık...

Geri