Scudo Sports

Forumda bilgili güvenilir örnek kişiler kimler??? Yararli olacagini düsünüyorum....

@emircan Başbuğ06

Sevgili emircan Başbuğ06, gönderdiğin iletiyi okurken epey zorlandığım yerler oldu; "benee, ipkler, aklımq, olmucaj, esiyir, calosmasi" gibi. Noktalama konusuna girmiyorum bile... İyi niyetinden kuşkum yok, mazeretin de vardır ama bir sonraki sefere yazım konusunda biraz daha özenli olman bizi daha çok sevindirecektir.
Asıl konuya gelince, forumda yazı yazanlar içerisinde kimlerin "üstad" kimlerin "acemi" olduğu konusunda bir ayrım yapmak çok isabetli bir yaklaşım olmayabilir. Mutlaka çok deneyimli, yıllardır bisikletçilikle uğraşan bilgili arkadaşlarımız, abilerimiz vardır, bisiklet dünyasında çok yeni olanlarımız da vardır ama burada yazılanları okurken ve/ya değerlendirirken yazana değil yazılana bakmak gerekir bence... "Filanca abinin yazdığı..." ile "filanca aceminin yazdığı..." şeklinde değerlendirmemeliyiz. Herkesin fikri değerlidir.

Scudo
Forumda o kadar gereksiz konular var ki...Adam hayalimdeki bisiklet diye konu açıyor :Ben şuan aldığım bisiklet için çok uğraştım ve hayalimdeki bisiklete benzer bir şey aldım diyor,neyse yolladığı resme bakıyorum 10 15 bin'tl lik Downhıll bisikleti kendi aldığı 50 liralık hurda,şimdi hadi parası yoktur çocuktur,hayatta bazı şeylerden soğumuştur yeni şeylerle kendine yön vermek ister ama şu foruma hiç bakmıyorlar mı;turlara çıkmış insanların günü birlik gezenlerin bisikletlerine ben utanırım böyle konu açmaya,ötekide eklemiş bir tane çift amortisörlü saçma sapan ilan vermiş sanki Cube,Ghost yada Trek marka bisikletin parçalarını tanıtır gibi Çİn malı parçaları tanıtıp sıfır fiyatı 250 lira olmayan bisikleti 250 liraya satıyor.O kadar gezi yaptım foruma eklemek için özel albüm oluşturdum,yüklemeye erindim adamlar yeni aldım bir parçasını değiştirdim yorumlarınızı eksik etmeyin,öbürü çıkarmış bisikletini 2 liralık spreylerle boyayıp mavi şimşeğim vs.. konuları açmış bir şeyede yarasa.Forum bu tür insanların özel fantezilerini sergilemeleri için açılmış sanki.Ne cevap yazacan ki bunlara...

:) Bizim millet okumayı araştırmayı pek sevmez (sözüm meclisten dışarı hatta bazı kişiler diyelim ki herkes üzerine alınmasın) ... Forumlarda açılan konuları biraz karıştırdığımızda zaten her türlü bilgiye ulaşabiliyoruz ama belki iş yoğunlu belki teknolojik eksikliğimiz vb. farklı sebeplerden ötürü hemen bir topik açayımda sorumun cevabını bulayım tarzında oluyor.

Bana göre bir nebze haklı tarafları da olabilir bilgilere ulaşmak bazen çok zaman alabiliyor hatta gün boyu araştırmak bile gerekebiliyor. Aslında en güzeli bu ama zaman işte konuyu yazanın cevaplayanın zamanını düşünmüyoruz da genelde kendi zamanımız daha kıymetli oluveriyor:) Ama bu işe gönül veripte araştırarak öğrenen bir kişide zaten forumda artık soran değil cevaplayan danışılan biri olabiliyor :))

Hatta az önce ben bile biryerler de yazar diye topik açmaya cesaret edemediğim bir konuyu forumdan gözüme kestirdiğim bir arkadaşa belki 40 defa konusulmuş yazılmış çizilmiş bir konuda özelden msj attım (kusura bakmasın vakti olunca cevaplar umarım) :)

Meselenin en güzel yanı ise birbirimizi kırmadan incitmeden ben daha iyi iliyorum sen yanlış biliyorsun gibi gereksiz egolara neden olabilecek davranışlara girmeden saygı ve sevgi kuralları çerçevesinde ortak bir pay da da buluşmak edindiğimiz bilgileri tecrübeleri paylaşmak olsa gerek...:)

@Alperen Öztürk

alperen bey
1976 senesinde bisiklete başladım kaç bisiklet eskittim bilmiyorum mesleğim ise müzisyenlik olmuştur ve bisiklet ise aracım olmuştur ,,4 tekere merak salmadım ama bi ara honda goldwing aldım 280 kilo 1000 cc lik bir makine ,,,evet motorsiklet ,kısa sürdüm onu ,sonra sattım ve gene bisiklet aldım ,foruma 10 ocak 2009 da girdim girer girmez sayısız turlar düzenledim 20.000 mesajı geçtim son 300 mesajım silindi normal çünki eski mesajlar siliniyor ,,
bisikletim 2008 de aldığım scott scale karbon 30 dur ,10 kilo 700 gram idi ama sonra 28 e geçtim aliminyum çatal takdım, bunun nedeni yaptığım etaplara göre bisiklet tasarımına gittim yıllarca cyclo cross un özlemini çektim ama daha türkiyeye 2012 de geldi ,salcano getirdi sonra focus,herkez tarzını belirleyecek önce ,
nedir bu, ben stabilizede gideceğim sert düz toprağa gireceğim ve asfalt yapacağım ama uzun yapacağım diyenlerin bisikleti tek kelime ile cyclo cross, istanbulda tek oluyorum bu konuda ,çünki benim en zorlu tavşanlı etabına adam bulamıyorum burada cyclo cross çu yok malesef olanda asfaltta sürüyor hakkını vermiyor ..cyclo cross un hakkı stabilize, sert düz toprak ve asfalttır teker çapı 700 x32 en son limitidir ,benim tarzım budur ,ben 26 dan çoktan çıktım, çok 26 ile gittim uzunlara, ama vakit kaybı olduğu için 28 e geçtim kendime 50 dakika fark attım ,26 jantlar 200 km lerde hammallıktır, eğerki kısa mola ve zamana karşı bir derdiniz var ise...ben sadece kendi bisikletimden bahsederim ve etaplarımdan ve tarzımdan benim tarzım sadece asfaltta yol bisikleti ile gitmek asla değildir ben araçların olmadığı rakımların yüksek olduğu mekanlarda at koşturdum oksijeni bol olan yerde bisiklet sporunun daha çok faydalarını bizzat gördüm ,,burada çok topik açtım gezi organizasyonlarında ama şartlarım kurallarım ağır idi 18 yaş altı ekibe alınmadı hali hazırda 7 kişilik ekip sabitlenmiştir istanbul cenahta ,bu ekip 200 km lerde çok var olmuştur ha 400 -500 km lerde ödül var ise düşünürüm 50 yaş katogorisinde ayrıca bana sponsör olacak firma , ayrıca tek sürmenin zorluklarını bizzat salih dedeoğlundan gördüm kendisi burada 525 km yi 24 saate sığdırdı, burada insanların ne tarz bisiklet bindiklerini bence bilmeleri gerekir önce bu, sonra bacak uzunluğuna göre bisiklet alacak boyuna görede tabi bunları bilmeden burada çok insan yalnış kadro almanın acılarını kıkırdak zedelenmesi olarak görmüştür ,,

tarzlar nedir

1- isteyen bisiklete sadece zevk için biner, hız yapmaz 26 jant kullanır uzun yola gitmez 60 km de kalır yemekli gezilere katılır face de bir sürü bisiklet grubu vardır bu tarzda ,,,
2- isteyen kafaya türkiye turunu takar, ona göre ekipmanlarını alır yüklenir 30 kiloyu ,bi adet şehir bisikleti tur bisikleti 28 jant alır pansiyonda kalır yeri gelir çadırda kalır tek gider ya da iki kişi gider bu tarza uzun tur bisikletçiliği, aynı zamanda belgesel bisikletçilik denir gittiği yerlerde resimler çeker arşivler insanlar ile konuşur ..
3- isteyen kısa mola anlayışı ve süratli bisiklet kullanmak isteyebilir bu tarzın 3 katogorisi vardır
a- sadece asfallta yapılacak ise performans sürüşü bunun için kesin 53 dişli bi adet yol canavarı gerekir
b- sadece stabilize ,sert düz toprak ,ve asfaltta performans yapılacak ise kesin olarak 50 dişli cyclo cross bike olacak
c- 26 jantlı bisikletler ile ormanda kısa mola anlayışı ve performans sürüşü yapacaklar tabiki 26 jant alacaklar

yiğidin hakkı yiğidin yerinde verilir misali, bisikletin hakkı güzergahlarında verilecek sap ile saman karıştırılmayacak benim girdiğim etaplara asla yol bisikleti giremez dağılır parçalanır 1. 23 teker ile 26 girer ama etap uzun olduğu için arkalarda kalır genede ekipten 26 kullanan 4 dostum vardır ki bunlar haftanın 4 günü ter dökerler 100 + larda ,,evet sonuçta tarzını belirleyecek insanlar,
dikkat ediyorum 100 kilolu olan çok ve bu arkadaşlar kışın bisiklete binmemişler ve yaz gelinde bisiklete binmek istiyorlar birden 60 km gitmek istiyorlar tabi 30 km de dağılıyorlar bunlar yalnıştır bütün kış boyunca burada gezi organizasyonu topiğinde antremanlar yaptık kışında durmadık bu kışta durmayacağız sadece 2 kişi çalıştı koca kış burada,,,
evet bilgili kişi derken 76 yılından beri getirdiğim uzun yol tecrübem vardırki bunu asla öğünerek söylemem burada uzunlara talip olanlar deneylerini sahada görecek hatalarını bilecek ve asla aynı çukura bi daha düşmeyecek uzunlara giderken devamlı ekibi uyardım iç lastik diye, başlarının etini yedim birde pompa diyerek.kurallarım ağır olduğundan kimse katılım yapmadı bu kurallardan ise asla taviz vereceğimi zannetmiyorum çünki hız yapıyoruz ekip disiplini iyice oturmuştur kıdemli olanlar bu forumda 6 kişidir bu 6 kişi ne yapacağını nasıl rüzgarda korunacağını ve lastiği patlayınca ekibe yetişme durumuda olduğunu bilir ve asla bizim ekipte neden beni beklemediniz denmez,
evet bilgi derken tarz meselesi dedim önce tarzını bilecek kişi ,başka ne bilecek ne yiyeceğini yani beslenmesini bilecek bunun için ahmet aydının kitabı taş devri diyeti ,okunması gereken bi kitaptır bilgi olmaz ise cahil kalırız burada hiç kimse profesör değil ve doktorda değil aramızda doktor olabilir ama bilgili uzmanlardan proflardan bilgiyi alacağız ayrıca zayıflamak isteyenler derhal diyetisyene başvuracak ,
öyle ordan buradan duydukları ile hareket etmek asla doğru değildir...tanıdığım bi bayan arkadaş diyetisyene başvurarak 10 kilo zayıfladı kan örneklerini aldılar tıbba güveneceğiz başka neye güveneceğiz...
son olarak herkez bu sele üstünde önce tarzını belirleyecek ve ondan sonra öğrenmeyede sahada başlayacak her işin başı teoriyi pratiğie çevirmedir pratik ise sahada ter dökmektir ha isteyen tarzını değiştirebilir demokrasilerde çareler asla tükenmez kişi hürdür tarzını belirlemede.

@can akıncılar

Herkes icin bisiklet; cube-trek-ghost degildir!

Bilgisi olan insanlara her noktada saygim vardir.Ama baskasinin bilgisini onune alarak yol almaya calisanlardan ise nefret ederim!

Ne guzel ki; insanlar 250 tl aldigi bisikleti ,senin gozundeki bir cube gibi gorebiliyor.Ya da 2 liralik boya ile boyadiginda ona isim vererek seviniyor yani bundan daha dogal olabilecek birsey yok.O cube ,trek falan filan dedigin bir arac!!! Ama 250tl olan bisiklet ile amaca ulasiyor o elestirdigin insan.

Hic bir sey,kisilerin degerlerini kucuk gorme/gosterme hakkini kimseye vermez! Lutfen bu konuda dikkatli olun.Cunku o bisiklet ile hayal kuranlar ,ukalaliklar sebebi ile farkli yonlere yonelmesinler.Sevmeye devam etsinler bisikletlerini.Sanmasinlar ki biri cube dedi diye kendi cin mali bisikleti ile birsey olmaz.Oyle de olur boyle de...Amacindan sapmasin forum.Forum bisiklet forumu nihayetinde.

@Bulent Kara
haklısınız.telefondaydım.telefonda pek iyi yazamıyorum :(
acaba foruma şöyle bir uygulama getirilse rep puanı gibi.üstadlık puanı/ bilgi puanı :)
mesela bisiklet seçiminde yardım isteyen bir arkadaş var ya da bisikletle ilgili bir şey soruluyor ve bizler cevap verdik.moderatörler bu cevaplara oy/rep verebilse yeni üyeler kime güvenebileceklerini daha iyi anlarlar.tabii ki ortada yarış olmamalı benim puanım daha yüksek gibisinden :)

• Beğen
Tepkiler: bülent kara
@Emre DEGERLI
O kadar çok şey yazardım ki yaşınız gelmiş 30'a şu yazdıklarımdan bir şey anlamamışsınız şimdi yazacaklarımdan mı anlıyacaksınız,foruma ayda bir giriyorsunuz her halde hiç dediğim tarzdan konulara denk gelmemişsiniz eğer böyleyse zaten anlamazsınız dediklerimi,bu arada bilgi ölçer misiniz?İnsanları sadece yazısıyla mı tanıyorsunuz,kahin misiniz nesiniz?

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@Tolga Günsezer

Tüm söylediklerinize katiliyorum, cok haklisiniz bazen öyle bir konular aciliyorki insanin gülesi geliyor. Ya bir vida ariyorum diye konu acilirmi, vidayi abartiyorum markete gitsen bulursun.
Yalniz mtb hafiflik kousuna katilmiyorum. MTB neden hafif olmasin? Benim bisikletim fully ve fully olmasina ragmen sadece 9,8kg, bundan hafifi fully lerde pek nadir bulunur. Simdi benim fully bisikletim ise yaramiyormu dayanikli degilmi? Aksine 13-14 kg olan bisikletlerden daha daynakli.

@can akıncılar

Bazi yaşlarin cehaleti vardir.Bu kisiye degil yaşa aittir.Ayni yaştan geçtiğim içinde önce seni anlamaya çalışıyorum ama aradan 11 sene geçmiş... Zaten bu 11 seneyi sana burada aktarabilsem:)) Bi soz var cok sevdigim; Yaşlılar yapabilse,Gençler duşunebilse...

Neyse sorularini yanitlayayim senin cici kardesim:)

Foruma ayda bir degilde bi aydir surekli giriyorum.Bahsettigin turdeki konularda gordum.Farkli iceriklerdeki konulardada bahsettigin turde mesajlar goruyorum.Forum dedigin bir tek burada aktif degilim eger ki forum tecrubemi sorguluyorsan.
Ve buna ragmen dedikerini o kadar iyi anliyorum ki; ve yineliyorum...Hic bir durum! kisilerin hayalleri veya keyif aldiklari degerlerini kucuk gorme/ gosterme hakki kazandirmaz.Hic bir durum bak! Kisilerin degerleri,hayalleri ve aldiklari keyifler elestirilmez bile cogu zaman.Bunlar kisiye saygisizliktir.

Sen 250 TL lik BISIKLETI kiyaslama yaparken elestirebilirsin! Sen 250 TL lik bisikletin yer aldigi HAYALI/ DEGERI/ KEYIF ALINARAK YAPILMIS BIR PAYLASIMI elestiremezsin-bayağı tavır ile bahsedemezsin.

Kahin miyim.... :mlk: ? Iyi bir jokey olmak icin oncesinde at olmak gerekmiyor:p ( alintidir )

• Beğen
@Alperen Öztürk

O insanlar bunu istiyor mu? İsimlerini burada yazılacak, birileri süreki bir sürü özel mesaj göndererek soru soracak. Olacak şey mi?

Biraz geç kalmışım başlığa, okudukça yazma hevesim kaçtı :)

İnternet bağlantı şekli ve kullanılan cihazla da alakalı olduğunu düşünüyorum.Ufacık ekranlar, sanal klavyelerle düzgün yazı yazmak yada uzun aramalar yapmak zor.Daha doğrusu herhalde zordur, çünkü ben evimden masa üstü bilgisayarımdan bakıyorum foruma.O tür cihazları hiç kullanmadım.

Genç arkadaşlar daha fazla arama yapmaya, okumaya zaman ayırırlarsa faydasını kendileri görür.Çünkü tek bir kişinin yorumu hatalı olabilir.Bunu farklı yorumlar/yazılar okudukça ayırt edebiliyor insan.Ayrıca arama, öğrenme yöntemini de öğrenmek lazım.Bilgi sahibi olmak sabır ve emek gerektiriyor.

Forumda çok değerli bisikletçiler var.Hayat görüşlerine katılmasam da yaşamlarında bisiklete ayırdıkları yerden dolayı saygı duyduğum pek çok isim var.Bu isimleri aslında tek tek yazmak da isterdim.Ancak arada mutlaka unuttuğum yada geçmişte bu foruma çok emek vermiş artık pek yazmadığı için tanımadığım insanlar olabilir.O yüzden yazmaktan vazgeçtim.O isimlerin bazıları zaten bu başlık altında fikirlerini belirtmiş, onların varlığını görmek bile sevindirici.

Lise talebesi olup 3 aydır mahalle arasında bisiklete binenle, yıllardır bisiklete binen, binlerce km. yol yapmış, dağlar şehirler ülkeler geçmiş, hayatını bisiklete adamış, bu uğurda pek çok şeyden vazgeçmiş insanı da müsaade edin bir tutmayalım. Sezar'ın hakkı Sezar'a !

@murat cömez

Hafiflik konusu MTBlerde ön planda değildir "bisiklet alırken MTB alıyorsak önce dayanıklılık, iyi bir denge, uygun donanım, uygun geometri ararız. Hafiflik bunlardan sonra gelir. " demek istemiştim. Tabiki sizin 9,8 kg lık bisikletiniz üst düzey olup öncelikli gereklilikleri sağladığı için ilave hafif olması çok iyi birşeydir. Burada 500-600TL bütçeden konuşuyorsak MTBde hafiflik söz konusu bile olmaz demek istedim.

Ayrıca DH FS bisikletlerde ağır olması iniş için olumlu katkısından dolayı özellikle aranan bir durum bazı kullanıcılar için. Eğer tepeye araçla çıkmıyorsanız ağır olması avantaj olacaktır.

• Beğen
@Tolga Günsezer

500-600 TL lik bisikletlerde tabiki hafiflik söz konusu olmaz, bu konudada size katliyorum. DH konusunda hafifligi bende önermem ve benim DH +-14kg ve daha hifif olmasinida istemem.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Günsezer
Hayatımda bu kadar saçma ve reklam içerikli bir konu daha görmedim ? bu kadar ucuz bi forum değil burası . Daha yeni üye olmuş bir kişinin böyle bir konu açmasıda çelişki uyandırdı bende. Polemiğe fazlasıyla açık. Moderatörler kilitlesin lütfen..

@Adem Gül

Neden saçma ve reklam içerikli bir konu diyorsunuz, bir anlam veremedim. Yeni bir üyenin aklı ve fikri yokmu, böyle bir konu açamazmı. Moderatörler bence senin yeni üyelere yaptığın hakaretlere baksınlar ve seni yasaklasınlar. Ben Forum kurallarına karşı yanlış bir konu actığımı sanmıyorum.

Arkadaşlar lütfen ikili polemiğe girmeyelim.Kimsenin emriyle yada ricasıyla konu açıp kapatacak halimiz yok bunun için tek kriter forum kurallarıdır.Kurallara uygun her konu açık kalacaktır .Konu hakkında yada herhangi bir mesaj hakkında kural dışı bir durum olabileceği düşünceniz varsa mesajın yada konunun ilk mesajının altındaki hatalı mesaj bildir butonunu kullanmanız yeterlidir.

herkese iyi forumlar.....

• Beğen
Tepkiler: Tamer KAMIŞLI

Yeni üye, eski üye diye bir ayrım yapılamaz her konuda olduğu gibi burada herkes eşittir. Forumdan olsun, günlük hayattan olsun insan almak istediğini alır ya da aynı şekilde tecrübelerine, yaşanmışlıklarına göre katmak istediğini katar, insanlara rol model olur. Herkesin elbet bir bilgi birikiminin olduğu konu ya da daha da yoğunlaştığı bir alan vardır. Bu yüzden başta konuyu açan Alperen arkadaşım sen olmak üzere yeni üye olan ya da yeni adapte olan her arkadaşımız zamanla güvenilir, örnek ya da başka bir değişle fikirlerine ihtiyaç duyduğu insanları tanır ve ona göre en kısa yoldan aradığı, merak ettiği konu hakkında teknik desteğe ulaşır. Kısaca işin özü burası biz avuç kadar bisiklet sever insanlar için bulunmaz bir kaynak olduğu gibi bunu iyiye kullanmakta bizim elimizdedir. Polemiklerle birbirimizin kalbini kırmak yerine daha da anlayışlı olup bu nimetlerden yararlanmaya çalışırsak sonuç itibariyle kalabalık gibi gözüken bu portalın aile ortamından bir farkı olmadığının farkına varırız.
Herkese sevgiler.

Geri