@Alperen Öztürk
alperen bey
1976 senesinde bisiklete başladım kaç bisiklet eskittim bilmiyorum mesleğim ise müzisyenlik olmuştur ve bisiklet ise aracım olmuştur ,,4 tekere merak salmadım ama bi ara honda goldwing aldım 280 kilo 1000 cc lik bir makine ,,,evet motorsiklet ,kısa sürdüm onu ,sonra sattım ve gene bisiklet aldım ,foruma 10 ocak 2009 da girdim girer girmez sayısız turlar düzenledim 20.000 mesajı geçtim son 300 mesajım silindi normal çünki eski mesajlar siliniyor ,,
bisikletim 2008 de aldığım scott scale karbon 30 dur ,10 kilo 700 gram idi ama sonra 28 e geçtim aliminyum çatal takdım, bunun nedeni yaptığım etaplara göre bisiklet tasarımına gittim yıllarca cyclo cross un özlemini çektim ama daha türkiyeye 2012 de geldi ,salcano getirdi sonra focus,herkez tarzını belirleyecek önce ,
nedir bu, ben stabilizede gideceğim sert düz toprağa gireceğim ve asfalt yapacağım ama uzun yapacağım diyenlerin bisikleti tek kelime ile cyclo cross, istanbulda tek oluyorum bu konuda ,çünki benim en zorlu tavşanlı etabına adam bulamıyorum burada cyclo cross çu yok malesef olanda asfaltta sürüyor hakkını vermiyor ..cyclo cross un hakkı stabilize, sert düz toprak ve asfalttır teker çapı 700 x32 en son limitidir ,benim tarzım budur ,ben 26 dan çoktan çıktım, çok 26 ile gittim uzunlara, ama vakit kaybı olduğu için 28 e geçtim kendime 50 dakika fark attım ,26 jantlar 200 km lerde hammallıktır, eğerki kısa mola ve zamana karşı bir derdiniz var ise...ben sadece kendi bisikletimden bahsederim ve etaplarımdan ve tarzımdan benim tarzım sadece asfaltta yol bisikleti ile gitmek asla değildir ben araçların olmadığı rakımların yüksek olduğu mekanlarda at koşturdum oksijeni bol olan yerde bisiklet sporunun daha çok faydalarını bizzat gördüm ,,burada çok topik açtım gezi organizasyonlarında ama şartlarım kurallarım ağır idi 18 yaş altı ekibe alınmadı hali hazırda 7 kişilik ekip sabitlenmiştir istanbul cenahta ,bu ekip 200 km lerde çok var olmuştur ha 400 -500 km lerde ödül var ise düşünürüm 50 yaş katogorisinde ayrıca bana sponsör olacak firma , ayrıca tek sürmenin zorluklarını bizzat salih dedeoğlundan gördüm kendisi burada 525 km yi 24 saate sığdırdı, burada insanların ne tarz bisiklet bindiklerini bence bilmeleri gerekir önce bu, sonra bacak uzunluğuna göre bisiklet alacak boyuna görede tabi bunları bilmeden burada çok insan yalnış kadro almanın acılarını kıkırdak zedelenmesi olarak görmüştür ,,
tarzlar nedir
1- isteyen bisiklete sadece zevk için biner, hız yapmaz 26 jant kullanır uzun yola gitmez 60 km de kalır yemekli gezilere katılır face de bir sürü bisiklet grubu vardır bu tarzda ,,,
2- isteyen kafaya türkiye turunu takar, ona göre ekipmanlarını alır yüklenir 30 kiloyu ,bi adet şehir bisikleti tur bisikleti 28 jant alır pansiyonda kalır yeri gelir çadırda kalır tek gider ya da iki kişi gider bu tarza uzun tur bisikletçiliği, aynı zamanda belgesel bisikletçilik denir gittiği yerlerde resimler çeker arşivler insanlar ile konuşur ..
3- isteyen kısa mola anlayışı ve süratli bisiklet kullanmak isteyebilir bu tarzın 3 katogorisi vardır
a- sadece asfallta yapılacak ise performans sürüşü bunun için kesin 53 dişli bi adet yol canavarı gerekir
b- sadece stabilize ,sert düz toprak ,ve asfaltta performans yapılacak ise kesin olarak 50 dişli cyclo cross bike olacak
c- 26 jantlı bisikletler ile ormanda kısa mola anlayışı ve performans sürüşü yapacaklar tabiki 26 jant alacaklar
yiğidin hakkı yiğidin yerinde verilir misali, bisikletin hakkı güzergahlarında verilecek sap ile saman karıştırılmayacak benim girdiğim etaplara asla yol bisikleti giremez dağılır parçalanır 1. 23 teker ile 26 girer ama etap uzun olduğu için arkalarda kalır genede ekipten 26 kullanan 4 dostum vardır ki bunlar haftanın 4 günü ter dökerler 100 + larda ,,evet sonuçta tarzını belirleyecek insanlar,
dikkat ediyorum 100 kilolu olan çok ve bu arkadaşlar kışın bisiklete binmemişler ve yaz gelinde bisiklete binmek istiyorlar birden 60 km gitmek istiyorlar tabi 30 km de dağılıyorlar bunlar yalnıştır bütün kış boyunca burada gezi organizasyonu topiğinde antremanlar yaptık kışında durmadık bu kışta durmayacağız sadece 2 kişi çalıştı koca kış burada,,,
evet bilgili kişi derken 76 yılından beri getirdiğim uzun yol tecrübem vardırki bunu asla öğünerek söylemem burada uzunlara talip olanlar deneylerini sahada görecek hatalarını bilecek ve asla aynı çukura bi daha düşmeyecek uzunlara giderken devamlı ekibi uyardım iç lastik diye, başlarının etini yedim birde pompa diyerek.kurallarım ağır olduğundan kimse katılım yapmadı bu kurallardan ise asla taviz vereceğimi zannetmiyorum çünki hız yapıyoruz ekip disiplini iyice oturmuştur kıdemli olanlar bu forumda 6 kişidir bu 6 kişi ne yapacağını nasıl rüzgarda korunacağını ve lastiği patlayınca ekibe yetişme durumuda olduğunu bilir ve asla bizim ekipte neden beni beklemediniz denmez,
evet bilgi derken tarz meselesi dedim önce tarzını bilecek kişi ,başka ne bilecek ne yiyeceğini yani beslenmesini bilecek bunun için ahmet aydının kitabı taş devri diyeti ,okunması gereken bi kitaptır bilgi olmaz ise cahil kalırız burada hiç kimse profesör değil ve doktorda değil aramızda doktor olabilir ama bilgili uzmanlardan proflardan bilgiyi alacağız ayrıca zayıflamak isteyenler derhal diyetisyene başvuracak ,
öyle ordan buradan duydukları ile hareket etmek asla doğru değildir...tanıdığım bi bayan arkadaş diyetisyene başvurarak 10 kilo zayıfladı kan örneklerini aldılar tıbba güveneceğiz başka neye güveneceğiz...
son olarak herkez bu sele üstünde önce tarzını belirleyecek ve ondan sonra öğrenmeyede sahada başlayacak her işin başı teoriyi pratiğie çevirmedir pratik ise sahada ter dökmektir ha isteyen tarzını değiştirebilir demokrasilerde çareler asla tükenmez kişi hürdür tarzını belirlemede.