Scudo Sports

foruma yeni katılan üyeye öneriler :)

Şuraya birşeyler karalamıştım. Acemi birinden bir başka acemiye tavsiye olsun... https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=119687 Bakmanızı öneririm. Sizin kadar bilgisizim bisiklet konusunda. Ben de aşırı kiloluyum. Sanırım teorik değil direkt pratikten bir bilgi almış olursunuz. çocukken hevesle MTB kullanmıştım. Eğer bu kondisyonsuzluğuma, kiloma ve sigaradan dolayı harap olmuş çiğerlerime ragmen bir şehir/hybrid beni bu kadar mutlu ettiyse benim tavsiyem bir deneyin..

Scudo
Dağ bisikleti alacaksanız ve daha çok arazide kullanacaksanız ; Sizin boyunuza 16-16,5'' bir Mtb uyar diye düşünüyorum.

Forumumuza hos geldın öncelıkle.. Bisiklet kadar cevrecı bırsey yok.. bisiklet kas yapar vucut yaparsın :D .. onerım mtb olmalı crs600 onererırım ımzamda var.. uzun asfalt yolculugu yapacagın zman 1.75 lastık takarsın yol bıskletı olur cozumu bu adar basıt.. ıyı forumlar..

teşekkürler turgay teker konusu sürekli gündemimde ve araştırmamı ona yoğunlaştırdım mtb hem ekonomik biraz daha sanırım lastik değiştirince bi sorun çıkmıyo sanırım siz o şekil denedinizmi hiç

@Turgay AKSOY

Bisiklet çok çevrecidir ama vücut falan yapmaz, ince teker takmakla da mtb yol bisikleti olmaz. Bolu gibi ormanlık bir yerde yaşıyor olmam ve sıklıkla araziye de giriyor olmama rağmen dağ bisikletini hiç düşünmedim. Çünkü öyle o kayadan bu kayaya zıplayayım, çakıllarda son sürat viraj alayım gibi zevklerim yoktur. Benim bisikletten aldığım en büyük haz gezip manzaranın tadını çıkarmaktır. Bu nedenle de dağ bisikleti bana göre hamallıktan başka bir şey değil. Geçtim dağ bisikletini, ben de Salcano City Sport 27VS şehir bisikleti var. Geçen günlerde de arkadaşım Sedona 341 aldı. Turda takas ettik giderken. Bu kadar mı fark olur arkadaş. İnsanın pedalladıkça pedallayası geliyor. Alet resmen akıyor yolda. Daha üst seviye bisikletleri hayal bile edemiyorum.

Sonuç ben dağda da kullanmak istiyorum diyen birisi için dağ bisikleti BENCE gereksiz. Ama ben dağda hoplaya zıplaya deli gibi bisiklet sürmek istiyorum diyene dağ bisikleti mecburiyet elbette.

@yuzuakyener yorumun için teşekkürler dağda hoplaya zıplaya bisiklet süremem bende zaten en fazla dağ yolunda çok bozuk olmayan belli bi yolda dağa çıkabilirim sanırım senin bisikletin bunları yapabiliyor.. bu netleşmemi sağlayabilir önerdiğin model varmı peki 341 nasıldı

@oktay kılıç

oktay bey ..
benim boy 1.75 sizinki 1.70 mtb aldım arka kilitten ayna kolun orta noktasına olan uzaklık 49 cm dir 19 inçe tekabül etmekte ama benden 5 cm kısa olduğunuza göre 19 inç altı size uygun olabilir 19 inç size büyük gelebilir ,,,seleye oturmadan üst boruya olan apış arası uzaklık 3 parmak boyudur testisleri hesaba katmadan şimdi eylül sonu bu karbon 50.000 km ye dayanacak ne bel ağrısı ne diz ağrıları kıkırdak zedelenmesi asla yaşamadım 200 km leri defalarca devirdim kısa mola anlayışı ve tempolu sürüşler ile sert arazilere girdim yalnız bisikleti modifiye ettim 28 janta geçtim fox yüzlüğü sattım amortisörü,
zevkini aldık dağların bayırların keçi yolların ..

bisiklet alacaklar için kaynak..

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=80109

buradaki tabloya göre 1.85 boy 19 inç alacak ama ben 1.75 im ama bacak uzunluğu bende fazladır 83 cm dir...sizin bacak uzunluğunuz önemli...ve kolllar tabi..

@Kudret Kurtcebe 16-18 inç ve 52 55 cm arası bi kadro boyu tercih edeceğim bende araştırmalarıma göre bana uyan bu sanırım bisiklet öneriniz varmı peki tur bisikleti alacağım bi kaç model belirttim bide giant demiş arkadaş varmı tavsiyeniz :)

@eren kibar

teşekkür ederim giant markasını hiç duymadım haliyle bişey diyemem ama siz kullandınız mı hiç benim belirttiklerimden falan öneriniz olurmu

@oktay kılıç

oktay bey..
sizden şunu isteyeceğim garanti olsun

http://www.erdoganlarbisiklet.com/media/upload/image/kadro%20%C3%B6l%C3%A7%C3%BC1.png

bacak uzunluğunu ölçermisiniz,
kaç cm ,testisler hesaba katılmayacak, bacak ile gövdenin birleşim noktası baz alınacak..dıştan kalça tarafından ölçmeyin içerden ölçün iki bacak arasından ölçüm yapın ..ayağınızın topuğundan bacağınızın gövde ile birleştiği nokta bazdır..
işi garantiye alalım evet kadro 16-18 inç arası olacak..

Geri