Scudo Sports

Forum Yöneticilerine Teşekkürlerimle...

Angaralı Barış

Aktif Üye
Tepki
198
İsim
Angaralı Barış
Bisiklet
Peugeot
Daha fazla çocuğumuz, insanımız kendini bilmez araç sürücüleri tarafından kazaya karışmaması, yaralanmaması veya ölmemeleri adına, bunun için birlik olup sesimizi duyurmak istememden ve daha güvenli bir şekilde bisikletlerimize binmek istememden dolayı, dün akşam saatlerinde Konu, Gezi, Tur ve Organizasyon Duyuruları kategorisinde açtığım "Bizlerde Sarı Yeleklerimizi Giyelim" konu başlığı "talebim" üzerine kaldırılmıştır. Bunun için tekrar forum yöneticilerine teşekkürlerimi sunarım.

Ama bazı üyelere karşı da sesiz kalacak olursam kendime ihanet etmiş olacağımdan, onlara iki çift lafım olacak, umarım sıkıntı yaratmaz bu diyeceklerim..

Defalarca yazıp yazıp sildiğim bu mesajımda, içimden geçenleri yazıya döküp bunları bile haketmeyen bazı cahillerin ekmeğine yağ sürmeye ve onları haklıymış gibi göstermeye hiç niyetim yok.

Sadece başka canlar yanmasın, bisikletlilerin de karayolunda birer taşıt olduğu gerçeğini artık herkes tarafından bilinmesini ve kabul görmesini istemek, toplumun dikkatini bu konuya çekip farkındalık yaratmaya çalışmak bu cahillerinin gözünde "vatan haini" veya "terörist" gibi aslında kendilerine ait olan bu sıfatlara layık görüleceksem, varsın vatan haini veya terörist ilan edileyim hiç önemli değil. Yeterki bir kaç kişi bile olsa bir araya gelsin ve sesimizi duyuralım.

Çocuklarımıza daha güvenli gelecek bırakmayı istemek, düşünmek ve bunun için bir araya gelmeyi istemek, mücadele etmek ve sesimizi duyurmaya çalışmak vatan hainliği veya teröristlik ise demekki bunun için mücadele veren ve şehit olan binlerce kişi de o cahillerin gözünde aynı sıfatlara sahip olduğunu göstermekte ve asıl vatan hainliğini ve teröristliği kendilerine has bir özellik olduğunu ortaya koymaktadır ve böyle düşünenler benim gözümde kesinlikle dedikleri gibi hain ve teröristtir..

Yürekten dile gelen ama ne yazıkki daha fazla yazıya dökülemeyen o kadar çok cümle ve duygu var ki..Neyse..

Allah`tan tek dileğim, inşallah beni "vatan hainliği" veya "teröristlikle" suçlayan kişilerin çocuklarına, yakınlarına veya kendilerine bisiklete binerken araba çarpmasın, kamyon altında kalmasın, ölmesin veya sakat kalıp yaralanmasınlar.. Böyle bir temenni niyetinde değilim elbette benimde çocuğum var.. Kimsenin tekerine taş değmesin..
Ama şayet bir gün böyle bir durum olacak olursa (ki inşallah olmaz) işte ozaman neden birlik olup sesimizi duyurmadık, neden zamanında biraraya gelip de önlem almak ve aldırmak için çalışmadık-çaba göstermedik, neden "bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılık" oynadık, neden buna öncülük etmeye çalışanları veya düşünenleri "vatan hainliği ve teröristlikle suçladık" diye dizlerini dövmesinler lütfen..

Adı ister "sarı yelek" olsun, ister " kırmızı kazak" ister "siyah atkı" istersen de "pembe tişört" olsun farketmez..

Önemli olan bu farkındalığı yaratmak ve dikkat çekmek, çocuklarımız için, geleceğimiz için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına tanınan ve anayasamızın 34`cü maddesinde yazdığı gibi "herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir" maddesindeki gibi sesimizi duyurabilmek dileğiyle..

Sağlıcakla..

Scudo
Sayin @Angaralı Barış, adi gecen konuya bende yazdim hatta ilk ben yazdim ama niyetim asla sizi "teroristlikle" suclamak degildi. Hala da aksini dusunmuyorum. Ama bildiginiz (yasiniz benden buyuk ki biliyorsunuzdur) gibi ulkemiz cok renkli bir ulke. Bu sebepledir ki karistirilmaya cok uygun ve her "hiyarim ben" diyene elinde tuzla kosan bir milletimiz var. Kotu bir niyetiniz olmayabilir ama kotu niyetli canlilari uzak tutmayi basaramadikca bu gibi eylemler sonuc vermiyor malesef. Bir gunluk, bir kac saatlik bir eylem de ses getiremiyor :(. Cok dogru bir sey dusunuyorsunuz ama durum malum. Umarim beni yanlis anlamazsiniz.
Saygilar...

Bunlar kendi içlerinde olan insanlara bile kolayca hain/terörist damgası vuruyorlar..Adam bunlar için hayatını heba etmiş mesela ama bir yerde görüş ayrılığı yaşıyor,anında ''hain misin?'' veya ''ne ayaksın sen?'' gibi şeylerle karşılıyor..Haliyle kendileri dışında gördükleri insanlara,rahat rahat hain/terörist derler,diyorlar,diyecekler..
Ben bunlar yüzünden mankurt oldum..Bunlar yüzünden yüzbinlerce insan yurtdışına kaçtı..Toplum denilen şey,paramparça oldu..

Bugün sarı rüzgarlığımla bisikletime bindim..Acaba biri hain/terörist diyecek mi dedim ama diyen olmadı..İnsanlar her zamanki gibi ''uzaylı görmüş masum köylü'' gibi hayran hayran baktılar bana..:huhuu:

@Angaralı Barış
Primatlık ve insanlık arasında ufak bir çizgi var..Türkiye'deki insanların geneli bu çizgiyi aşamamışlar/aşamıyorlar..Hep sürü psikolojisi ile,hep benden yana olanlar ve olmayanlar gibi tamamen hayvani içgüdülerle hareket ediyorlar..Bizim gibi bisikletli insanlara,bön bön bakılmasının ardında yatan neden de budur..Toplum içinde kendisi gibi olmayan birini gördüğü zaman,primat şaşırıyor..''Nasıl oluyor da bu insan altında bisikletle,kafasında kaskla trafikte ilerleyebiliyor?'' diye düşünüyor..Alaycı bir bakış,aşağılayıcı bir gülümseme,hayranca bir sırıtış..Hep bu,benden olmayan tavrı işte..
Dediğiniz gibi toplum içinde farkındalık yaratmak mümkün ama bu toplumda yapamazsınız bunu..Çünkü bu toplum,kendisi gibi olmayanları aşağılamayı,yok etmeyi kendine adet edinmiş..Adeta böyle ilerlemek veya böyle yerinde saymak istiyor..!
Geçen gün tv'de bir istatistik gördüm..CnnTürk'teydi..Kitap okuma oranları filan veriliyor..Türkiye'de düzenli olarak kitap okuyanların oranı 1000'de 1'miş..Yani Türkiye'de benim gibi 80.000 insan varmış..Korkunç bir şey bu..Adeta ne demek istediğimi teyit eden bir rakam bu..Bu onbinlerce insanın ne okuduğu da tartışılır..
Sıradan bir primat ile bizim farkımız nedir mesela?İnanılmaz ufak bir nüans var arada..Biz,diğer hayvanları kontrol altında tutabiliyoruz..Diğer hayvanlar bunu yapamaz..Böyle davranabilmemizin nedeni de, beynimiz..Beynimizi daha etkin bir şekilde kullanabilmemizin nedeni de bilgidir..Yani bizi,diğer hayvanlardan ayıran şey,bizim kitap okumamızdır diyebiliriz..

@Angaralı Barış Şimdi biri çıkar derki eeee mutsuzuz! kardeşim geçim derdi,adam evine ekmek götürecek bide sizin bisiklet ve sorunlarını anlamak zorundamı,banane,sanane,onane gibi..sanırsın evine ekmek götüren bir onlar başkaları yok ve hatta trafikde olmamamız lazım:snzdglsn: bozan biziz trafiği, herşey çok düzgün ya :D o yüzden ben umudumu çok oldu kaybedeli size'de tavsiyem kafanıza göre takılın ben çok giydim sarı yelekler'den yok farkındalık,yok bizi'de görürler, dinlerler,anlarlar mümkün değil.burası orası değil..

@agnostic Bizlerin bu kadar "umutsuz" olduğu bir dünyada çocuklarımız nasıl güven içerisinde bizimde çocukluğumuzda yaşadığımız gibi yaşamalarını sağlayabiliriz ki?
Herkes kafasına göre takılsa birlik, beraberlik, özgürlük, güven gibi hayatın temel haklarından kim nasıl ne ne şekilde yararlanacak?
Çocuklarımıza daha huzurlu bir gelecek bırakabilmek için, güven içerisinde hakkımız olan bisiklete binme özgürlüğünü istemek için kimse hiç bir şey yapmasın öyle mi?
Ooohh ne güzel istanbul bee..

@ahlaksız Bana göre "dünyanın en büyük hayvanı insandır"..
Bizim "hayvan" dediğimiz canlılar, insanlardan daha merhametli ve insanlara ders verecek kadar akıllı yaratıklar..

O değilde vatan hainliği ne prim yaptı bu bi kaç sene, sürüden azıcık sapmaya dur direk vatan haini-teröristsin. 1984 ü okuyanlar bilir, romanda geçenler türkiyenin özeti gibi:D ben artık gerçekten çok sıkıldım umarım bu bir süreçtir, sonuç değildir.başka türlü eziyetler çekmek istiyorum, bu kadar aptalca işkence insanlık suçu!:D

@Angaralı Barış tekrar diyorum 'orası burası değil' kazanamayacağımız bir savaş bu çünkü.bugün bisiklet yolun'da ufak bir çocuğu gyet normal uyardım ebebeyni olan zavallı teşekkür edeceğine 'bu nasıl bisiklet sürmek dedi bana'sanırsın 300km saat hızla gidiyoruz bu arada şu an 'parisde sarı yelekliler savaşıyor' sonuç???? işte o belirsiz size o,bu şu yakıştırması yapanların'da olaya fransız kalması bu yüzden;)

Dogrudan isim vereyim, cekincem yok cunku. AKP ve RTE'yi elestirdigim icin tanidigim bir AKP'li tarafindan VATAN HAINI ilan edilmisligim var. Saglik olsun dedim.

@agnostic

Napalım peki?
Sessiz mi kalalım?
Böyle gelmiş böyle gider mi diyelim?
Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mı diyelim?
Kim ne yaparsa yapsın banane mi diyelim?
Aman başımıza bi iş gelir diyerek korkalım mı?
Sinelim mi?
Rüzgar nereden eserse oraya mı dönelim?

Unutmayın ki "Eşek olduktan sonra sırtımıza semer vuran çok olur"

Haa bi söz daha geldi aklıma.. "Ağlamayana meme vermezler"..

Biz isteyelim, sesimizi çıkartalım, dikkat çekelim de..
İstediğimizi vermezlerse de ..ikime kadar der başımızın çaresine bakarız ozaman..
Ama mücadele etmiş oluruz..
Çocuklarımız sorduklarında en azından "kimsenin kimseyi tanımadığı bir forum`da birlik olup hep beraber sesimizi duyurmaya çalıştık ama başarılı olamadık, ne olursa olsun yinede elimizden geleni yaptık" diyebilelim..

• Beğen
Tepkiler: Bahri Kaplan
@Angaralı Barış Barış bey anlatmak istediğim şu siz ne kadar çabalarsanız çabalayın sonuç hüsransa ben daha ne için çabalayacağım ben şu an iltica edecek ülke arayışındayım kanada,japonya yada hollanda sizi asla anlayamayacak, yada empati denen olgudan noksan bir topluma ne deseniz ne yapsanız boş ben kendimi geçdim zaten çocuklarım gitsin kurtulsun.

@hamlet2006 Suçsuz vatanperver adama terörist vatan haini diyene vebali büyük.Öbür taraf çok şenlikli geçecek.

Evet, bir alimin dediği gibi, Mahkeme-i Kübra çok şenlikli geçecek.

@CmlCLK

Şu anda sistemi eleştirenler maalesef hemen hain ilan ediliyor. Karşı tarafın eleştiriye hiç tahammülü yok. Bu gidişin sonu hiç hayra alamet değil. Bela ve musibet her tarafımızı sarmış durumda. Bir gün birisi inşallah "kral çıplak" diye bağırır.

@Angaralı Barış Günümüzde en büyük sorun, aptalların kendilerinden son derece emin, zekilerin ise sürekli şüphe içinde olmalarıdır. der ve çekilirim size iyi forumlar.

Geri