Scudo Sports

Forum Sakinleri İçin Küçük, Bizim İçin Büyük Bir Adım

Kaan.Özçelik

Forum Bağımlısı
Tepki
1.961
Bisiklet
b'Twin
Yüzlerce, hatta binlerce kilometrelik turların konuşulduğu forumda bundan bahsetmek komik oluyor gibi, ama olsun.
10 yaşındaki kızımla ilk kez Bostancı sahildeki bisiklet yoluna çıktık. İlk akşam için 6,5km'lik mesafe fena değil sanki.
Dün yol üstünde "Biraz hızlan... Sağa geç... Karşıdan gelene dikkat et..." vs diye komutlar yağdıran bir baba gören olduysa, o bendim :)
Pedallamak artık daha keyifli oldu benim için, paylaşmak istedim.
http://upmatik.com/m/2014/08/20/0001.jpg
http://upmatik.com/m/2014/08/20/0002.jpg

Scudo
Maşşallah ne güzel tablo, benim kız daha ufak yola çıkartamıyorum, daha henüz site içinde geziyor. Allah nazardan kazadan beladan korusun

Harika !!!
Ben de 12 yaşımdaki oğlumla antrenman amaçlı turluyorum. Ona domestiklik yapıyorum (çok fena karşıdan rüzgar yiyoruz) . 3e in , 2ye in. 5e çık, yola çıkma, serbestse geniş al vs vs..
Yeni astro 50 siyle pazar maltepe sahilde 23 km dün bizim sitede 15 km turladık..

Maşallah güzel tablo.Babalar her zaman en güzel örnektir

Bizim grupta da bazen kızını getirenler oluyor onlar da 10 yaşlarında felan.
Babaları fena stres altına giriyordu tabi, akan trafikte sağdan gidiyoruz hep. Çocuklar da 30 kmnin üstünde sürmüşlerdi.

çok güzel bir örnek baba tablosu çizmişsiniz tebrikler.
maşallah benim ufaklıkta büyüsün inşallah bizde baba kız çıkarız yollara ama şimdiden 2 adet bisikleti oldu:)

Ne mutlu size. 8 yaşındaki oğlumu bisiklet sürmeyi öğrenmeye bir türlü ikna edemiyorum. "Hevesim yok baba" deyip geçiştiriyor. Bense birlikte sahilde kısa turlar yapmayı çok istiyorum ama, dünya tersine dönüyor bazen. Benim çocukluğumda çocuk yalvarır baba bisiklet akmazdı. Şimdi ben yalvarıyorum oğlum istemiyor. :(

@ERAY ALTUN

Sizden gördükçe o da isteyecektir. O gün gelene kadar siz isteğinizi kaybetmeyin ve devam edin yeter :)
2 teker üzerinde durmaktan korkuyor olabilir. Birkaç gün, 1-2 saat ayırarak ve sabırla vereceğiniz destek çok işe yarayacaktır. Bir de düştüğünde durumu normalleştirip anında devam etmek çok önemli.
Kolay gelsin :)

@Kaan.Özçelik

Ben 5 yaşında iki tekere başladığımda kendimle gurur duyuyordum. Benim kızım 4 yaşında iki teker kullanmaya başladı. Bazı günler 5 - 6 km pedallıyoruz. Bizim yaşadığımız yerde bisiklet yolu yada sahil yolu yok. Otomobillere karşı aşırı gelişmiş bir güvenlik korkusuyla sürüyoruz.. Ayda yılda bir de geçse otomobil durduruyor yada yavaş ve kontrollü geçiş yapıyoruz. Kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim..

eary bey çocuklarda haklı. reklamlarda sürekli otomobil tablet cep telefonu vs vs var.
çocuk bunlara özeniyor.

ebeveyn olarak bazılarımız aşırı titiz aman çocuğum düşmesin, aman kirlenmesin hastalık kapmasın o olmasın bu olmasın, uslu olmasın bilmemne olur yaramaz olmasın bilmemne olur. falan derken. bizde manyak ettik çocukları :D

not. çocuğum yok

nedense baba ile oğullar zıt hobilerde,benim babam avcı bense hayvan korumacıyım,babam denizci balık tutmayı sever bense deniz sporlarını.:D

bence başlangıç için ideal bir sürüş mesafesi... Kuvvetlendikçe mesafeyide artırabilirsiniz... Devamını bekliyoruz... :)

@M.Ozkul

6,5km'de zorlanmayınca 10km'ye çıkardık :)
2+3+2+3 şeklinde yapıp aralarda su molası veriyoruz, iyi oluyor. Ama yakında 5+5'e geçeceğiz gibi.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Geri