Sıvıyı kullanalı yaklaşık 1.500 KM oldu ve hiç patlak sorunu yaşamadım ta ki dünkü tura kadar.
Grup halinde yaptığımız şehir dışı sürüşte, talihsiz bir karar sonucu çok kötü bir yola girdik. Çok geçmeden 7 kişilik gruptan 4 kişinin tekeri patladı (MTB bisikletler de dahil).
Daha sonra kötü yoldan çıkıp, daha güzel asfalt fakat tırtıklı bir yola girdik. Bu sırada da benim teker patladı.
Resimde görebileceği gibi genellikle uzun süre kullanılan lastiklerde benzer lastik yarıkları vardır. İşte bu yarıkta bir süredir vardı fakat sorun yaşamamıştım. Sanıyorum TPI örme sağlam olduğu için iç lastiğe herhangi bir zarar gelmiyordu fakat talihsiz yoldaki taşlar TPI duvarını parçaladı ve iç lastik korumasız kaldı.
Asıl önemli nokta buradan başlıyor. Tırtıklı yola girince çok geçmeden benim lastik yüksek basınçlı olduğundan hayli yüksek sesle birden tıslamaya başladı yani patladı.
Hemen bisikletten indim; birkaç saniye içinde sıvı patlağı doldurdu ve basınç çok düşmeden patlak tamir oldu. İlk defa sıvının işe yarayıp yaramadığını böylelikle test etme fırsatı bulmuş oldum.
Yalnız yol tırtıklı, lastikteki yarıkta oldukça büyük olduğundan ve iç lastiği koruyucu herhangi bir şey olmadığından, yarık içine denk gelen tırtık lastiği birkaç metre sonra yine patlattı ve sıvı tekrar patlağı kapattı. Bu sırada basınç sanırım 60 PSI'e kadar düştü. Hava basıp biraz daha ilerledikten sonra patladığı tamir etmenin yerinde olacağına karar verdik. Aksi durumda yarığa her tırtık denk geldiğine lastik patlayacaktı.
Tecrübeli arkadaşlar sağ olsunlar lastiğe yama yaptılar. Bu sırada yarığın olduğu dış lastiğe de içerden MTB yama (yol bisikleti lastik yamaları onlara göre daha küçük) yaptılar. Bu şekilde turu tamamladık.
Sonuç olarak bu sıvı müthiş bir şey... Diken tel gibi patlaklar için kesin çözüm gibi görünüyor. Aşağıda yarık lastiği göreceksiniz. Bu yarıkta bile patlayan lastiği iki defa peş peşe tamir etti. Tecrübe ettim ve benim için artık olmazsa olmazlardan...
237560 dosyayı görüntüle