Scudo Sports

Formulax patlak önleyici jel kullanan tavsiye eden var mı?

@Tolga Özdemir
Maraton tour plusların içlastiksiz olanı yok(kullanızmaz). Gerek te yok zaten. Atom bombası patlasa o lastik patlamaz :D

• Beğen
Tepkiler: Tolga Özdemir
Scudo
@gezgin gezer

Anladım abi. Yani bu ürünler iç lastiksiz olan lastiklerde kullanıma uygun. Misal veriyorum abi 2 3 sene sonra benim lastikler komple bitti yeni lastik alacam. O zaman lastiğin özelliğinin tubuless mi olması lazım bu doc blue 'yu kullanmak için.

@Tolga Özdemir
Evet, asıl hedefi iç lastiksiz kullanım(bununla birlikte schwalbe içlastiklerde de kullanılabilir diyor ama iç lastik sibobunun çıkartılablir olması gerek sıvıyı koyabilmek için. iç lastikte denemedim.).
Evet, içlastiksiz olanların üzerinde "TL Easy" yazıyor.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Özdemir
@gezgin gezer

Tamam abi aklımızda dursun. 2 sene sonra kullanım tecrübeleriniz olumlu olursa bende bu lastik ve sisteme geçerim.saygılar.

Tubeless tekerleklerinde Formulax in ürünü kullanan var mı?
FormulaX Tubeless ((link)) diye bir ürünü var, bunu merak ediyorum.
Normalde Schwalbe doc blue kullanıyorum ama fiyatı çok arttı bu sıvının, FormulaX ile arasında çok ciddi fiyat farkı var. FormulaX alsam pişman olur muyum diye merak ettim

FormulaX kullanalı neredeyse bir ay oluyor ve sıfır sıkıntı. Şimdiye kadar (bu söz klasikleşmiş gördüğüm kadarıyla) şans mıdır yoksa sıvı işe mi yarıyor bilmiyorum ama sonuçta kafam bir süredir rahat. Tabi (henüz patlama fobisinin etkisi geçmediğinden) her fırsatta lastiklerin havasını kontrol etmekten baş parmaklarım (işte bu parmak :harika: ) kas yaptı o ayrı :acpsnr: Okuduğum tecrübelerle şimdiye kadar ki tecrübelerim hemen hemen ortak: patlak yaşamadığım gibi iki üç günde bir düşen lastik basıncı da artık olmuyor. Bugün ek olarak patlak önleyici şerit (link) siparişi verdim. Sanırım ikisini birlikte kullanacağım.

Sıvıyı kullanalı yaklaşık 1.500 KM oldu ve hiç patlak sorunu yaşamadım ta ki dünkü tura kadar.

Grup halinde yaptığımız şehir dışı sürüşte, talihsiz bir karar sonucu çok kötü bir yola girdik. Çok geçmeden 7 kişilik gruptan 4 kişinin tekeri patladı (MTB bisikletler de dahil).

Daha sonra kötü yoldan çıkıp, daha güzel asfalt fakat tırtıklı bir yola girdik. Bu sırada da benim teker patladı.

Resimde görebileceği gibi genellikle uzun süre kullanılan lastiklerde benzer lastik yarıkları vardır. İşte bu yarıkta bir süredir vardı fakat sorun yaşamamıştım. Sanıyorum TPI örme sağlam olduğu için iç lastiğe herhangi bir zarar gelmiyordu fakat talihsiz yoldaki taşlar TPI duvarını parçaladı ve iç lastik korumasız kaldı.

Asıl önemli nokta buradan başlıyor. Tırtıklı yola girince çok geçmeden benim lastik yüksek basınçlı olduğundan hayli yüksek sesle birden tıslamaya başladı yani patladı.

Hemen bisikletten indim; birkaç saniye içinde sıvı patlağı doldurdu ve basınç çok düşmeden patlak tamir oldu. İlk defa sıvının işe yarayıp yaramadığını böylelikle test etme fırsatı bulmuş oldum.

Yalnız yol tırtıklı, lastikteki yarıkta oldukça büyük olduğundan ve iç lastiği koruyucu herhangi bir şey olmadığından, yarık içine denk gelen tırtık lastiği birkaç metre sonra yine patlattı ve sıvı tekrar patlağı kapattı. Bu sırada basınç sanırım 60 PSI'e kadar düştü. Hava basıp biraz daha ilerledikten sonra patladığı tamir etmenin yerinde olacağına karar verdik. Aksi durumda yarığa her tırtık denk geldiğine lastik patlayacaktı.

Tecrübeli arkadaşlar sağ olsunlar lastiğe yama yaptılar. Bu sırada yarığın olduğu dış lastiğe de içerden MTB yama (yol bisikleti lastik yamaları onlara göre daha küçük) yaptılar. Bu şekilde turu tamamladık.

Sonuç olarak bu sıvı müthiş bir şey... Diken tel gibi patlaklar için kesin çözüm gibi görünüyor. Aşağıda yarık lastiği göreceksiniz. Bu yarıkta bile patlayan lastiği iki defa peş peşe tamir etti. Tecrübe ettim ve benim için artık olmazsa olmazlardan...

237560 dosyayı görüntüle

Tubeless geçmek için tüm koşullar oluşunca gereken malzemeleri temin etmeye başladım. Sadece hangi sıvıyı kullanmam gerektiğiyle ilgili emin değilim. Lastiği dıştan patlayan birisi değilim. Tubeless geçişini snake bite önlemek için ve daha az basınçla tutuşu arttırabilmek için yapacağım. Bu yüzden sıvının patlak engelleme kabiliyetiyle pek ilgilenmiyorum. Gördüğüm kadarıyla piyasadaki en uygun fiyatlı tubeless sıvısı formulax. Kullananlar varsa yorumlarını alabilir miyim?

Lastikleri (link) olarak seçtim. Sibopları (link) alacak gibiyim. Sonuçta sadece sibop. Jantlar şansıma tubeless bant çekili bir şekildeymiş. (Ön Specialized arka dt bant) geriye sıvı kalıyor. Bu arada bunun gibi geniş ebatlı lastik düşünen varsa Erdoğanlar fiyatı şu anda çok uygun. Yurtdışı ile hemen hemen aynı fiyata geliyor. Ben de oradan aldım, kargolanmasını bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ekincan
Tubeless geçmek için tüm koşullar oluşunca gereken malzemeleri temin etmeye başladım. Sadece hangi sıvıyı kullanmam gerektiğiyle ilgili emin değilim. Lastiği dıştan patlayan birisi değilim. Tubeless geçişini snake bite önlemek için ve daha az basınçla tutuşu arttırabilmek için yapacağım. Bu yüzden sıvının patlak engelleme kabiliyetiyle pek ilgilenmiyorum. Gördüğüm kadarıyla piyasadaki en uygun fiyatlı tubeless sıvısı formulax. Kullananlar varsa yorumlarını alabilir miyim?

Lastikleri (link) olarak seçtim. Sibopları (link) alacak gibiyim. Sonuçta sadece sibop. Jantlar şansıma tubeless bant çekili bir şekildeymiş. (Ön Specialized arka dt bant) geriye sıvı kalıyor. Bu arada bunun gibi geniş ebatlı lastik düşünen varsa Erdoğanlar fiyatı şu anda çok uygun. Yurtdışı ile hemen hemen aynı fiyata geliyor. Ben de oradan aldım, kargolanmasını bekliyorum.
Neye karar verdiniz? Formulax aldıysanız memnun musunuz? Ben 2018de 1Lt Joe's marka sıvı almıştım. Dağ bisikletimde 2 senedir aynı sıvı vardı, hala iş görüyordu ama yenilemek istedim. Yeniledikten sonra toplu iğne testiyle denedim sıvının eskisi gibi hızlı kapatamadığını farkettim. Sanırım bayatlamış. Zamanında 55₺ ye aldığım sıvı şimdi 200₺ olmuş. Alternatiflere bakarken formulax ile karşılaştım. Memnun musunuz? Lastiğim maxxis crossmark 2 tlr.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Ekincan Sıvı hariç yukarıda yazdığım malzemeleri kullandım. Sıvı olarak şansıma içinde 650ml kadar kalmış stans no tubes denk geldi. Kargo dahil 150 liraya onu aldım. Kurulum çok basitti. Tüm malzemeleri takıp benziklikte kompresörle 1 defada hallettim.

Sıvı performansı hakkında hiçbir şey söyleyemem çünkü lastiğim hiç patlamadı. Ama formulax yanlış hatırlamıyorsam 2mm delik kapatırken stans 6mm kapatma kapasitesine sahip.

Geçişi yapma hedefime ulaşabilip ulaşamadığımı soracak olursanız maalesef ulaşamadım gibi. Lastik basıncını istediğim ayara getirince lastik yayılıyor ve taşlardan geçerken vuruyor. Maalesef daha da agresif casing e sahip lastik almam gerekecek.

Ucuz beyaz tubeless lastik sıvıları galiba delikleri kapamada yetersiz kalıyor yüksek basıncta. Tekere 70 basıyorum sürüş sonu 40 civarına düşüyor. Önceleri evde düşüyor sanıyordum ama çok daha hızlı düşüyormuş, dün farkettim lastik yumuşayınca. Formulax olmuş 90 tl bi iç lastik parası. Alternatif daha ucuz ve basıncta ise yarayan var mı

Bugün formulax doldurdum 2 sene önce aldığım. Hiç denemedim belki oda sıkıntı yaşatacak bilmiyorum ama sitelerinde yasatmayacagını iddia etmişler

Formulax güzel 70 psı basıncta sorun yasatmıyor hava inmiyor

Geri