Scudo Sports

Formulax patlak önleyici jel kullanan tavsiye eden var mı?

srtkmc

Aktif Üye
Tepki
444
İsim
Serhat
Merhabalar lastik değiştirmekten yamalamaktan çok sıkıldım.
27.5 lastiğim için 2 lastik toplam 500ml öneriliyor buda 60 tl ye yakın bir fiyat çıkartıyor.

Schwalbe marathon plus alıcam ancak fiyatı dolayısıyla biraz erteledim kış tatilini bekliyorum.Bu sebeple bu jelden almaya karar verdim ancak şehir dışında öğrenciyim ve işe yaramayacak bir şeye 60 tl vermek istemiyorum.N11 de yorumları baya iyi gözüküyor ama reklammıdır yalanmıdır bilemem :)

Bu yüzden sizden kullanıpta tavsiye eden varsa sipariş edicem.Teşekkürler.

Merhaba tekrardan :)
Bu markada 2 adet urun goruyorum lastık koruma amaclı, normal formulax alırsam lastıgım ıcın yazana gore 500ml almam ve 58 tl gıbı fıyat odemem gerekecek.Formulax Enduro yazandan alırsam 250ml yetıyor ve 35 tl odemem gerekecek ve lastıklere 2 kat daha az agırlık koymus olacagım.

Cok celıskılı degılmı aynı fırma satıyor ve acıklamalar aynı koruma gucunu daha fazla falan denmemıs herhangı bırıne.

Scudo
Alacaksan bilinen markalardan al, n11 de slime marka 473 ml olan 69 tl, schwalbe doc blue var o biraz pahalı.

Ben slime almayı düşündüm ama yabancı forumlardan okuduğum kadarıyla sibobu tıkaması, pompaya gelmesi ve patlaktan iç lastiğe geçip kuruması gibi başka sorunlardan bahsediliyo.

Decathlondan 27 tl'ye kendinden sıvılı bi iç lastik aldım ama henüz takmadım.

Patlaklar hep iç taraftansa jant koruyucu şeridi kontrol et.

• Beğen
Tepkiler: srtkmc
@firestone Yok hocam hep dıştan oluyor,böyle küçücük top gibi dikenler var tek bir tarafından uzamış diken.

Hatta yazın öylelerine denk geliyordum ki ,çanakkale savaşında kullanılan her zaman yukarıda ucu sivri kısmı duran çiviler varya tıpkı onu andırıyor dikenli kısım yukarıya bakıyor.

Benim dış lastiğimde sanırım biraz savunmasız diken konusunda.Kararsız kaldım sanırım bir kaç ay daha idare edip marathon plus alıcam direkt.

Bende bu üründen almayı düşünüyorum. Youtube taki inceleme videoları bayağı iddialı. Fakat bizim forumdan deneyip memnun olan varsa olumlu\olumsuz yönlerini paylaşırsa çok faydalı olacaktır...

deve dikeni mevsimi hocam patladimi 4 bes tane oluyor

Slime küçük dikenlere etkili fakat çivi, akasya dikeni gibi lastiği patlatabilecek cisimlere karşı son derece etkisiz.

Özellikle Amerika ve Avusturalya'daki çöl yarışlarını takip ederim. Bunlar 500-1000 km arası mesafelerde yol olmayan yerlerde kamp malzemeleri de taşıyarak yapılan yarışlar. Bisikletin bin çeşidini kullanan gördüm. İç lastikli - iç lastiksiz tercih eden / zırhlı lastikler zırhsızlar. Ama kimse bu sıvılardan kullanmıyor. Bir set yama birde yedek iç lastik alıyor adamlar.

black-canyon-trail-17.jpg

Bu slime ürününü satan markalarda eski telefonla pazarlama yapan yerlerin havası var. O bile güven vermiyor bana.

@srtkmc piyasada çok ürün var ancak, eski bir dış lastiği kesip güzelce takarsiniz en iyi lastik zırhına sahip olursunuz. Daha ucuza ve daha koruyucu başka bir şey yok.

Schwalbe marathon plus a gelince, ileride harcayarak paranız olunca yurtdışı sitelerden alırsınız. Bir ara greenguard 17euro ya kadar düşmüştü. Kaldı ki ihtiyaç bile duymayacaksınız.

Slime vs yola devam etmek için sadece... Kötü değil ama kesin çözüm değil

• Beğen
Tepkiler: maytemur ve srtkmc
Teşekkür ederim herkese,en iyisi schwalbe marathon için bütçe oluşturmak gibi gözüküyor.

@srtkmc Kesinlikle Marathon alın şüphe duymayın. Bir yıldır lastik patlağı nedir bilmiyorum. Üstelik yazın bir haftalık tura çıktım.

• Beğen
Tepkiler: srtkmc
Arkadaşlar formula x i dün aldım ve uyguladım. Bazıları yok balans oluyor yok bisiklet ağırlaşıyor vs gibi yorumlar yazmış, kesinlikle böyle bir durum oluşmadı.
İşe yarayacak mı onu zaman gösterecek...
Bakalım inşallah hiç gerek kalmaz :)

@poyraz_371Ben 1.5yıldır kullanıyorum hatta dış lastiği bile değiştirdim patlama v.s. yok hava iniyor ama

Youtube videolarını izleyin isterseniz bu ürün bisiklet için değil motor ve arabaya bile uygulanıyor.

Bir arkadaş tanesi 90tlden şıvalbe aldı ama patladı. Buyur deneyim size karar sizin. Patlatan diken her neyse gösterdi bu sıvı olsa idi patlamazdı sıvı deliği tıkayacaktı.

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Şu lastiği ben kullanıyorum, öneririm: (link)

Çiftinin fiyatı, bahsettiğiniz üründen daha ucuza geliyor. Kargo parasıyla falan aşağı yukarı aynı fiyata gelir.

Ben Marathon Plus ile birlikte kullanıyorum bu lastiği. Yani anlayacağınız tank paleti takmış gibi geziyorum :) Nice araziye, ormana daldım; mıcırlı, molozlu yollardan geçtim, üstelik yüklü tur bisikletimle geçtim, bana mısın demedi.

Tavsiyem, ilk etapta bu iç lastikten sipariş edin. Baktınız patlak sorunu çözüldü, Marathon Plus almanıza gerek bile kalmaz. Tasarruf etmiş olursunuz. Sorun devam ederse de Marathon Plus alıp lastiğinizi yükseltirsiniz.

Yalnız küçük bir not: Bisiklet biraz hantallaşıyor, o kadar da olacak.

@Birhan K. Marathon plus satın aldım hocam dun elıme gectı, ilk kısa testınıde yaptım.Kendı lastıgımden daha agır ve yavas olmasını beklıyordum yolda ama kesınlıkle kendı lastıgımden daha akıcı cıktı.Sımdılık problemımız yok patlayana Kadar kendı ıc lastıgımle devam ederım patlayınca bu sekılde bır ıc lastık alırım artık :) Teşekkür ederım.

Duzenleme: Bu arada ben 27.5 2.00 dan marathon plus mtb modelıne gectım 27.5 2.10
Ama barız sekılde benim 2.00 lastıklerden daha ince gozukuyor ve ortadaki dişlerı cok sık sanırım bu yuzden akıcılıgı daha iyı oldu.Zaten duz zemınde lastıkten gelen ses azaldı.Ara sıra toprak yollara gırmeyı sevdıgım ıcın mtb tercıh ettım.

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
@poyraz_371

Tekrar merhaba.
Bugün tekerden iki tane diken çıkardım. Daha önce bu dikenler yüzünden iki defa lastik patlamıştı. Ama dikeni çıkarmama rağmen herhangibir basınç kaybı bile yaşanmadı.
Verdiğim para helal olsun, herkese tavsiye ederim...

• Beğen
Tepkiler: emir yakup bulut
Arkadaşlar dağ bisikleti lastiği için FormulaX ve Doc Blue arasında kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz?

@bekirkose
FormulaX kullanmadım. Schwalbe g-one lastikler için doc blue kullanıyorum. Bir kez delinmişti. Onu da eve gittiğimde farketmiştim. Biraz havası inse de kapatıyor deliği. Şimdiye kadar yolda kaldığım olmadı.

Kullanım esnasında lastiğin içinde sıvı döndüğünü hissettiren yuvarlanma, balans gibi bi durum söz konusu mu peki?

Nisan ayından beri kullanıyorum. Şimdilik herhangi bişey hissetmedim. Zamanla bayatladıkça nasıl olur bilemiyorum.

@gezgin gezer

Selamlar abi 2 ay önce foruma ilk üye olduğumda bir kaç sorum olmuş sizde cevaplamıştınız.Sizin önerinizle bisikletime schwalbe marathon plus tour lastikler taktırdım. Üstte bahsetmiş olduğunuz doc blue 'yu benim lastiklerde de kullanabiliyor muyuz ? Ya da kullanmaya gerek var mı ?

• Beğen
Tepkiler: Ozan_ozaN
Geri