Scudo Sports

Formula 1 severler buraya :)

Türkçede bir sürü argo deyim var, "bilmem ne olsaydı, bilmem ne olurdu"... Ben bu yarışı böyle görüyorum.

Safety car sonucu liderin değiştiği o kadar çok yarış var ki.. bu sporun parçası ve Merc buna hazırlıklı olmalıydı. Hazırlıksız yakalandıysa suçu dışarıda aramasın. Plan B ve C her zaman yedekte durmak zorunda.

Ha başka bir açıdan da, kural kuraldır. Ama maksat yarış ise, yarışı safety car ile bitirmek mi esas olan yoksa yarışarak bitirmek mi? FIA de yarışın kardeşim demiş....

Safety car arkasına sığınıp yarışı default olarak kazanmak istemek de bence çok etik değil, ki kanat yükseklikleri ile oynayarak illegal avantaj sağlayan ve sabıkalı bir takım bu. Safety car olayını futbolda son dakikada kazanılan bir free kick ile maçı kazanmak gibi düşünün, rakibin 90 dk daha üstün olmasının hiç bir önemi kalmıyor.

Scudo
Arabistanda iki kazadan sonra iki kırmızı bayrak çıkmıştı. dün kaza olduğunda 7 veya 8 tur vardı .bence kırmızı bayrak çıkmalıydı.
bir de totto wolf ile düzelmesi gereken de fia hakemleri .
keşke son 7 tur yeni lastiklerle birbirleriyle vuruşmalarını seyretmiş olduk .
max i tebrik ediyoruz ama böyle çok trajik oldu
kaza yapan araç yolun yarısından fazla bölümü kapatmış haldeydi bu arada

Son turda yaşananlar ile ilgili herkes kurala göre şöyle böyle diyor ama, o kuralın uygulanışı ve uygulanış biçimi tamamen yarış direktörü inisiyatifindeymiş. Zaten bu yarış direktörünün kırdığı ceviz kırkı geçmiş. Seneye asla devam etmez diyorlar. Otoriteler de kırmızı bayrak çekilmeliydi diyorlar. Hatta hayatını kaybeden eski direktör olsaydı kesin çekerdi kırmızı bayrağı diyorlar.

Mercedes Cas'a kesin gidecek gözüyle bakıyorlar. Adamlar Man. City'i FFP'den kurtaran avukatı getirmişler dün yarış biter bitmez.

Ben de ilk turda Lewinin şikanı düz geçmesine hak veren kuralı çok saçma buldum. İnceleme olmaması doğruymuş, o kuralı bilmiyordum çünkü. Öğrenince çok saçma gelmişti. Hatta ilk başka kesin yol ver talimatı gelir diye düşündüm ama gelmedi. Kural böyleymiş.

• Beğen
Tepkiler: Emert20
Ben de ilk turda Lewinin şikanı düz geçmesine hak veren kuralı çok saçma buldum.

Normal vatandaş için çok saçma geliyor, değil mi? Racing line olayı var, Hamilton racing line üzerinden gidiyor ve orada normalin dışında davranan Vers. oluyor.

Kuralın sebep ve sonuçlarını anlasam da, bence biraz inceydi yani sınırda bir hareket. Hamilton atağı gördü ve bilerek dışarı çıktı ve kendisine avantaj sağladı. Akıllı sporcu, avantajını aldı.

City'i FFP'den kurtaran avukatı getirmişler dün yarış biter bitmez.

Red Bull da biz araba yarışları yapan bir takımız, avukat bulundurmuyoruz diye açıklama yaptı.

• Beğen
Tepkiler: makaram ve Emert20
Normal vatandaş için çok saçma geliyor, değil mi? Racing line olayı var, Hamilton racing line üzerinden gidiyor ve orada normalin dışında davranan Vers. oluyor.

Kuralın sebep ve sonuçlarını anlasam da, bence biraz inceydi yani sınırda bir hareket. Hamilton atağı gördü ve bilerek dışarı çıktı ve kendisine avantaj sağladı. Akıllı sporcu, avantajını aldı.

Red Bull da biz araba yarışları yapan bir takımız, avukat bulundurmuyoruz diye açıklama yaptı.

Red Bull bu açıklamadan pişman olmaz umarım :D

Bahsettiğiniz kural bana yine de saçma geliyor. Herkes bu racing line'da kalırsa kim kimi nasıl geçecek? Kimse en azında şikanlarda geçiş teşebbüsünde bulunmaz en azından. Ki bu kuralın geçişlere teşebbüsü artırsın diye koyulduğunu söylüyorlar. Son turda maxın lewiyi geçtiği virajda da benzer durum gördüm ben. Ama orada şikan yoktu, yol mecbur sola gidiyordu. Lewi pist dışından da alsa geçilecekti. O yüzden fren yaptı ya da gaz kesti, geçilmeye razı oldu.

• Beğen
Tepkiler: MutluGezgin
Lewi pist dışından da alsa geçilecekti. O yüzden fren yaptı ya da gaz kesti, geçilmeye razı oldu.
Şumi'nin 97'de Vilnöv'e, 94 de Damon Hill'e yaptıklarını görünce şimdiki nesil bana çok sportmen geliyor.Şumi olsa kanırtırdı.

Çok güzel yarıştı, son yıllarda ki en keyifli sezondu.ilk yarı RB ikinci yarı Mercedes çok iyiydi.
Finalde keşke masanın kararına kalmasaydı. 40 turluk sert lastiklerle yepyeni yumuşak lastikleri yarıştırmak yarış mantığına uymadığını düşünüyorum. Maden öyle tartışmalı karar vereceksin, durdur yarışı taksın herkes yeni lastikleri son 6-7 turu böyle tamamla.
yukarıda bi arkadaş kanat açıklığı ile oynamış şaibeli takım demiş, doğrusunu söylemek gerekirse, kanat tek tarafta 0,2 mm hatalıymış. RB’da bunun imalat hatası olduğunu kabul etmişken bu şekilde itham etmek adaletsiz bi eleştiri olmuş.

max gençliğinin gözü karanlığıyla Mercedes’i pistte Yanyana gelmekten korkutması nedeniyle bu iş buralara geldi.
Son olarak, elde ki malzemeyi RB çok daha iyi kullandı bu sezon. Devlet memuru, Hamilton’un şampiyonluğu elinden aldı.

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: sccetin ve makaram
Benim için MotoGp > Formula 1 :harika:
Max'ın şampiyonluğuna da tüm bir sezonu ele alırsak sevindim diyebilirim.

yukarıda bi arkadaş kanat açıklığı ile oynamış şaibeli takım demiş, doğrusunu söylemek gerekirse, kanat tek tarafta 0,2 mm hatalıymış. RB’da bunun imalat hatası olduğunu kabul etmişken bu şekilde itham etmek adaletsiz bi eleştiri olmuş.

Devlet memuru, Hamilton’un şampiyonluğu elinden aldı.

Hemşerim, (ben de Trakyalıyım)

Yukarıda bunu yazan arkadaş benim ve bence sen de haklısın... Sonradan detayları inceleme fırsatım oldu da, daha doğrusu biraz bbc haber izledim biraz da youtube videoları izledim ki bunlar da orantısız olarak Lewis taraftarı, son turda haksızlık yapıldığını ben de kabul ediyorum. Diğer yandan da, şampiyonluğu yarışarak bitirmek istemek de bir erdem. FIA direktörü uygun gördüğü şekilde hareket eder gibi bir madde varmış sanırım, bu yüzden bu olay burada kapanır. Merc, pit stop yapmamakla yarışı kaybetti bence.

Hamlet2006'nın yazığına bak, 90'lı yıllar olsaydı Max birinci turda daha Lewis'e geçirir ve şampiyonluğunu garantilerdi, en azından bunu ima ediyor diye düşünüyorum. RB yine centilmence yarıştı, ki reklam amaçlı bir şirket olduğundan bunu yapmak zorunda.

Hemşerim, (ben de Trakyalıyım)

Yukarıda bunu yazan arkadaş benim ve bence sen de haklısın... Sonradan detayları inceleme fırsatım oldu da, daha doğrusu biraz bbc haber izledim biraz da youtube videoları izledim ki bunlar da orantısız olarak Lewis taraftarı, son turda haksızlık yapıldığını ben de kabul ediyorum. Diğer yandan da, şampiyonluğu yarışarak bitirmek istemek de bir erdem. FIA direktörü uygun gördüğü şekilde hareket eder gibi bir madde varmış sanırım, bu yüzden bu olay burada kapanır. Merc, pit stop yapmamakla yarışı kaybetti bence.

Hamlet2006'nın yazığına bak, 90'lı yıllar olsaydı Max birinci turda daha Lewis'e geçirir ve şampiyonluğunu garantilerdi, en azından bunu ima ediyor diye düşünüyorum. RB yine centilmence yarıştı, ki reklam amaçlı bir şirket olduğundan bunu yapmak zorunda.
Memnun oldum hemşerim :)
Mercedes ve RB, 90lı yıllarda ki yarış takımlarının yolunu izleyemeyeceği çok açık ve net. Maalesef en büyük kapitaller burda. Mercedes kanat açıklığı ile göz göre göre oynamayacak kadar akıllıdır bence. Ben FIA’nın daha önce Ferrari ve MS’i yenmek için yapmadığı değişiklik kalmamıştı. Şimdi de Mercedes’e aynı şeyi yaptı.
yoksa emin olun 40 turluk lastikle 0 lastikleri yarıştırmazlardı. Sonra da pistte bitsin adaletli oldu gibi saçma bi açıklama gelmezdi. Hadi Max, ye Hamilton abini dediler.
son olarak RB takımı iyi yönetti, en büyük avantajları devlet memurları yoktu :)

FIA'nın Paris'te düzenleyeceği seremoniye Hamilton ile TOTO katılmıyormuş.

Merhaba arkadaşlar, Formula 1'in resmi fantasy league oyunu var.

1647762026893.png

100 milyon $ bütçeyle 5 sürücü ve 1 takım seçip takım kuruyorsunuz ve yarış haftasonlarındaki sıralama ve yarıştaki gerçek durumlarına göre puan alıyorsunuz.

Bisikletforum için de bir lig oluşturdum. Takımınızı kurduktan sonra lig bölümünden c18e685379 koduyla katılabilirsiniz ve aramızda tatlı bir rekabet yaşayabiliriz :)

Bu hafta Bahreyn yarışına takım dahil edemeyeceğiniz için ligimizin puanlaması bir sonraki yarışta başlayacak.

Giriş: (link)
Puanlama: (link)
Kurallar: (link)
SSS: (link)

Merhaba arkadaşlar, Formula 1'in resmi fantasy league oyunu var.

284708 dosyayı görüntüle

100 milyon $ bütçeyle 5 sürücü ve 1 takım seçip takım kuruyorsunuz ve yarış haftasonlarındaki sıralama ve yarıştaki gerçek durumlarına göre puan alıyorsunuz.

Bisikletforum için de bir lig oluşturdum. Takımınızı kurduktan sonra lig bölümünden c18e685379 koduyla katılabilirsiniz ve aramızda tatlı bir rekabet yaşayabiliriz :)

Bu hafta Bahreyn yarışına takım dahil edemeyeceğiniz için ligimizin puanlaması bir sonraki yarışta başlayacak.

Giriş: (link)
Puanlama: (link)
Kurallar: (link)
SSS: (link)
Katıldım kendi takımımla Ferrari destekçisi olarak :D

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Vay beee burda da F1 severler varmış.
98'den beri takip ederim. İyi vallahi ben de taşlanıcam sanırdım 😆

Ama fantssy ligien anlamıyorum 😀

Çok çekişmeli güzel bir sezon olacak gibi duruyor. Hele bir de 3 takımlı şampiyonluk mücadelesi olursa harika olur.

Geri