Scudo Sports

Ford Bisiklet. 2500 gram !

olgun şenel

Forum Demirbaşı
Tepki
220
Bisiklet
Specialized
Adamlar hem lityum iyon pilli motor koymuş bisiklete hem de 2500 gram. Bu nasıl iş yaa? Yarış bisikletinde ulaşılan en düşük ağırlık sanırım 4950 gram...

(link)

• Beğen
Tepkiler: ihsan ünal
Scudo
dostum bu sadece bi konsept yapılması planlanan bi bisiklet komple cam olan uçağı 2050 yılında boing firmasının yapacağını söylediği gibi bişey. senin torununun torunu belki kullanır*.

Buyrun orjinal FORD maakalesi burada
(link)

Elektrikli bisiklet pazarı hızla büyüyor geçen sene 30milyondan fazla satılmış.
BU konseptin kadrosu karbon+alüminyum ve 2.5 kg dan hafif. Batarya kadro içine gizlenmiş durumda..
Benim anlamadığım magnetostriction technology diye birşeyden bahsediyor ve bu patentli imiş. F1 arabalarında da kullanıyorlarmış.
Zinciri bile karbon. Başka bir yerde okudum normal zincirler artık geçen yüzyılda kaldı diye ukalalık yapmışlardı.
Ful şarj ile 85 km gidebiliyormuş.

Evet kadro imiş. Elektrik olayı yakın zamanda hayatımıza ciddi ciddi girecek sanırım. Suziki'de bir motorsiklet yapmıştı elektrikli. Oldukça da hızlı gidiyordu fakat hiç ses çıkarmıyordu. Adamlar suni ses koymuşlar kaza riski artıyor diye. Gürültü kirliliği bitmez böyle giderse :)

Tabii tam anlamıyla zincir değil arabaların triger kayışları gibi karbondan bir kayış sistemi var. Onu netleştirelim. Yağlama gerektirmiyor

@M.Cilasun Bayülgen
Bende katiliyorum kadroyu karbonfiber ve alu. dan imal edilmis olup 2500 gr diye yazilmis aksi taktirde sadece bataryalari emin olun 2500gr dan fazladir.

Iyi forumlar

tasarım olarak çok güzel. ön maşaya değişik bir amortisör sistemi uygulamış. zaten ford hibrit araçlar geliştirmekte. tahminimce bu bisikletin toplam agırlıgı 10~15kg civarında felan olur.

kadro 2500 gr. arkadaşlar, zaten o bisikletin aynakolu 800 gr civarı. akıl ve mantık yürütelim.

Geri