Scudo Sports

Fongers 1955-Dedemin bisikletini restore edeceğim

mükemmel bir klasik, ben olsam bu bisikleti restore ederim, binmek için olmasa bile... düşünürseniz ankarada boya, polisaj/nikelaj/kaplama vb. ve bisiklet tamircisi konularında yönlendirme yapabilirim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@danceros

Bisiklet tamircisi konusunda tavsiyelere çok açığım. Henüz "hah burası" diyebileceğim bir yer bulamadım.

• Beğen
@danceros

Teşekkür ederim, her iki bilgi için de. Sincan uzakmış biraz, bisiklete atlayıp gitmek zor olacak Öveçler'den.

• Beğen
Merhaba,

Fongers artik uretilmeyen bir marka ama meraklilari hala var. Yedek parca isterseniz buyuk ihtimalle buradan baska bir alternatif yok.

(link)

Mis gibi klasik bisiklet, bana gore restore edip kullanmaya deger. Restorasyon icin de dedigim gibi buyuk ihtimal tek alternatif yukaridaki Hollanda'nin gittigidiyor'u olan marktplaats. Buradan nasil urun getiririm derseniz o ayri bir dert. Her yil bir kac kez Turkiye'ye gelip gidiyorum. Parca cok buyuk/agir degilse ben getirebilirim.

Çok çok teşekkür ederim. Bir şey lazım olursa mutlaka yazacağım.

@çelikyürekli
Kızılaydan metroya atla Fatih durağında in 10dk dümdüz ilerle, oradasın:)

@BookFox
Yalnız dönüşte öveçler yokuşu:acpsnr::booo:

@BookFox

Yokuşa artık alıştım da, metroya benim bisikleti alacaklar mı? Biraz fazla büyük.

• Beğen
@çelikyürekli
Şimdi siz öyle deyince bilemedim:|?

• Beğen
@çelikyürekli Merhaba benim de devasa boyutlar da bir klasiğim var. beni aldılar tam ortada durdum çok fazla sorun olmadı bayramdı üstelik ankara da durum nedir bilemiyorum.

@BookFox
Konu bisiklet restorasyonu farkındayım ama ihtiyacı olanlar için paylaşayım. Ankara metrosuna sabah 7:30-9.00 bir de akşam 17:30-19:00 gibi iş giriş çıkışındaki yoğun saatler dışında bisikletle rahatça binebilirsiniz. Hatta benim bu saatlerde bile binmişliğim var.
Yalnız bir şeye dikkat etmek lazım ineceğiniz durakta kapının hangi yönden açılacağını iyi bilin, karşı kapının orada kalmayın (yoğunluğun olduğu saatler için söylüyorum) aksi takdirde bir durak fazla pedal çevirirsiniz :)

IMG_7929.JPG
Bu da benim 100.tl'e aldığım,markasını bilmediğim bisikletim.jantlar 26 1.3/8 arka jantı değiştirdim.severek en çok bindiğim bisiklet,frenleri zor tutuyor,ama idare ediyor.boyum 1.80,bunun kadrosu 56 galiba,havada gidiyor gibiyim.koltuğu çok rahat.gidonu orijinal değil,değişmiş.ana göbek üst dışı kaynaklı,o yüzden ucuza sattılar,sonradan farkettim,yağa bulanmıştı.bir sorun çıkarmadı bir senedir,biniyorum.yakında ankara'ya taşınacağım,frenler zayıf,orda binebilecekmiyim,bilemiyorum.selamlar,saygılar..

@soner kalaycıoğlu aynı fren ayaklarına sahip bir klasiğim vardı fren yok gibi sanki ,sonra iyi bir papuç almışdım idare etmişdi aman diyim yokuş aşağı dikkat!! edin iyi bir papuç alın derim bir de kaynaklı kadro madem ona da dikkat!! edin derim

Geri