Scudo Sports

Focus poison (izalco pro - yeniden yapilandirma)

Soner H. Arslan

Aktif Üye
Tepki
208
Bisiklet
Focus
Belki fikir alisverisi olur diyerek yeni bisikletimin yapilandirma asamalarini buraya aktaracagim vakit buldugum kadariyla. Kullanilan komponentler, takim taklavat ve solusyonlar hakkinda temel bilgi ve gorusler de buna dahil olacak.

Toplayacagim bisikletin adinin “Poison” olmasina karar verdim. Kendisi bitince benim prima donnam olacak. Poison, Izalco pro 3.0’ a temel olusrturan ve cok kisa bir sure kullanildiktan sonra kenara kaldirilmis bir kadro uzerine insa edilecek. Kadroyu Sram grup set, Ritchey ve Prologo kokpit, Mavic teker setiyle tamamliyorum. Tatmin edici bir makina olmasini umuyorum.

Komponent listesi su sekilde
Image3.png

Kadro

hede.png

Focus Izalco Team carbon. Bu kadro zamaninda Kenda ve Katusha bisiklet takimlari tarafindan da kullanilmis safkan bir yaris kadrosu.

Geometrisi ve hatiri sayilir sertligi ile surucuye bir yaris makinasi surdugunu hissettiriyor. Hizlanmaya verdigi tepki inanilmaz, kontrol edilebilirligi bazen zayif. Manevradan hoslanan bir tasarim degil. Konfor konusunda da cok bir sey vaat etmiyor zira bir konfor kadrosu degil.

Agirlik olarak kesinlikle tuy siklet sinifinda yer almiyor. Kadronun kendisi 1211.3 gram, ma$a da su an ki haliyle 359 gram agirliginda. BB30 bir kadro olmasi aynakol agirligindan tasaruf yapacagi anlamina gelsede diger komponentler icin fazla bir tolerans birakmiyor bu tosun. Ne yalan soyliyeyim, "Agirlik her sey degil" temali yazilar insana kendini iyi hissettirebilir ama hafif bir bisiklet kadar asla ;)

Tabii isin kisisel boyutu var bir de. Sanirim ten uyumu diyebilecegimiz bir sey. Bu kadro 90mm uzunlugunda bir gidon bogazi ve 420mm’ lik compact bir gidon ile bedenimin dogal bir uzantisi oluveriyor. Ne yazik ki cok daha buyuk umutlarla satin aldigim Bmc teammachine slr02 kadro seti ile yasamadim bu durumu. Ne hayal kirikligiydi ama...

Izalco team carbon bu sartlar altinda korkunc uyumlu bir kadro, bedenime ve surus tarzima. Ben daha iyisini bulana kadar da oyle olacak. Bir bucuk yillik kararsizligimin kurbani olarak sessiz sedasiz yatiyordu kendi kosesinde. Artik yola donme vakti geldi.

--------------------------------------------
Simdilik kadro ile baslayip bitiriyorum. Tembel tarafima galip geldikce de guncellemeleri yapip buraya aktaracagim.

Scudo
Son hali ne acaba birkaç resim paylaşabilir misiniz?

Geri