Scudo Sports

FOCUS Marka Yol Bisikletim Çalındı. Beşiktaş-İstanbul

Tepki
47
Bisiklet
Focus
Herkese Merhaba,

Uzun süre sonra mesaj yazmamın sebebi keşke bu olmasaydı ancak Dikilitaş mahallesi, Karakış sokaktaki evimizin kapalı otoparkında kilitli olan bisikletim maalesef çalındı. Birkaç haftadır şehir dışında olduğumdan dönünce fark edebildim. Apartmanda kamera sistemi mevcut ancak tam zamanı bilemediğimden 10 günlük bir sürenin tamamını izlemek biraz vakit alacak gibi.

Bisikletim 2014 model Focus Culebro 2.0, alüminyum kadrolu ve karbon maşalıydı. Üzerinde FSA aynakol, ön arka aktarıcı 105 set ve Shimano kilitli pedallar mevcuttu.
IMG_6146.JPG

Bisikletimin fotoğraflarını ekliyorum. Çok bariz bir çizik, sticker vs. ayırt edici bir özelliği bulunmuyordu. Bıraktığımda kablolu sigma yol saati, Elite marka beyaz suluk kafesi ve Btwin marka sele altı çantası mevcuttu.

IMG_3145.JPG

Bisikleti herhangi bir yerde gören, duyan olursa diye iletişim bilgilerimi aşağıda yazıyorum. Herkese şimdiden teşekkür ederim; umarım kimsenin başına böyle bir şey gelmez.

Eray Pehlivan
05305214085
eraypehlivan@gmail.com

Scudo
Geçmiş olsun :(

İyi haber; Sarı renk kablolama sayesinde bulunabilir. Sarı renk kabloyla gelmiyor diye hatırlıyorum emin olmamakla birlikte. Kimsenin bu bisikletin tanınmasın diye kablolarını değiştirmekle uğraşacağını sanmıyorum. Mutlaka sürekli takipte olun sanal ortamı. Kablolar sayesinde bisikleti bulma şansınız çok yüksek, umarım en kısa sürede bulunur.

Her çalıntı başlığına yazıyoruz forumca zaten: Apartman merdivenlerinde, otoparkta, bodrumda muhafaza edilen her bisiklet elbet bir gün çalınacak. Sadece ne zaman çalınacağını söyleyemiyorum tam olarak, ama çalınacağına emin olabilirsiniz. Siz sürüşlerinizi tamamlayıp apartmana girip çıktıkça sizi gözlüyorlar arkadaşlar. O apartmanda pahalı bir bisikletin olduğunu tespit eden hırsınız yapması gereken tek bir şey kalıyor: Apartmana bir şekilde girip (bu çok da zor değil) bisiklet çalınabilecek durumdaysa çalmak. Kameralara asla güvenmeyin, kapşonları kaldırıp 3 kişi girip 3 bisiklet çaldılar daha geçen ay...
İkinci uyarım özellikle İstanbul Asya yakasında Üsküdar-Kadıköy semtleri. Burada bu işi meslek haline getirmiş bisiklet hırsızları var. Bu bölgede oturanlar 10 kat daha dikkatli olsun. Apartman apartman gezdiklerini düşünmeye başladım artık. Çünkü gelen hemen her haber bu bölgeden. Bisiklet kullanımının çok yaygın olduğu bu bölgede hırsızlar da bu sektördeki potansiyeli görüp adeta yeni bir dala geçiş yapmışlar. Öyle ki; geçtiğimiz yıllarda bir kafenin önünde çalınan bir karbon bisiklet hatırlıyorum (sanırım daha sonra bulundu). Bu derece musallat oluyorlar, çok dikkat edin.

Bisikletlerinizi evin içinde muhafaza ediniz!

geçmiş olsun inşallah bulunur

• Beğen
Tepkiler: eraypehlivan
inşallah bulunur

• Beğen
İnşallah en kısa zamanda bulunur. Çok geçmiş olsun. Bu gibi durumlarda evde muhafaza etmek en iyisi diye düşünüyorum.

• Beğen
geçmiş olsun inşallah bulunur
Teşekkürler
Geçmiş olsun :(

İyi haber; Sarı renk kablolama sayesinde bulunabilir. Sarı renk kabloyla gelmiyor diye hatırlıyorum emin olmamakla birlikte. Kimsenin bu bisikletin tanınmasın diye kablolarını değiştirmekle uğraşacağını sanmıyorum. Mutlaka sürekli takipte olun sanal ortamı. Kablolar sayesinde bisikleti bulma şansınız çok yüksek, umarım en kısa sürede bulunur.

Her çalıntı başlığına yazıyoruz forumca zaten: Apartman merdivenlerinde, otoparkta, bodrumda muhafaza edilen her bisiklet elbet bir gün çalınacak. Sadece ne zaman çalınacağını söyleyemiyorum tam olarak, ama çalınacağına emin olabilirsiniz. Siz sürüşlerinizi tamamlayıp apartmana girip çıktıkça sizi gözlüyorlar arkadaşlar. O apartmanda pahalı bir bisikletin olduğunu tespit eden hırsınız yapması gereken tek bir şey kalıyor: Apartmana bir şekilde girip (bu çok da zor değil) bisiklet çalınabilecek durumdaysa çalmak. Kameralara asla güvenmeyin, kapşonları kaldırıp 3 kişi girip 3 bisiklet çaldılar daha geçen ay...
İkinci uyarım özellikle İstanbul Asya yakasında Üsküdar-Kadıköy semtleri. Burada bu işi meslek haline getirmiş bisiklet hırsızları var. Bu bölgede oturanlar 10 kat daha dikkatli olsun. Apartman apartman gezdiklerini düşünmeye başladım artık. Çünkü gelen hemen her haber bu bölgeden. Bisiklet kullanımının çok yaygın olduğu bu bölgede hırsızlar da bu sektördeki potansiyeli görüp adeta yeni bir dala geçiş yapmışlar. Öyle ki; geçtiğimiz yıllarda bir kafenin önünde çalınan bir karbon bisiklet hatırlıyorum (sanırım daha sonra bulundu). Bu derece musallat oluyorlar, çok dikkat edin.

Bisikletlerinizi evin içinde muhafaza ediniz!

Sarı renk kabloya ek olarak sonraki yıllarda modeller mavi renk olarak geldi. Öncesinde de benim bisiklerimde olduğu gibi yeşil renkte pek örneği yoktu.

Bisikletlerinizi tabi ki evin içinde muhafaza ediniz. Ancak küçük bir evde yaşıyorsanız bu her zaman mümkün olamayacaktır.
İnşallah en kısa zamanda bulunur. Çok geçmiş olsun. Bu gibi durumlarda evde muhafaza etmek en iyisi diye düşünüyorum.

Teşekkürler.
Geçmiş olsun.

Bisiklet bulunmazsa gelip seninkilerden birini alıcam :D

Çok geçmiş olsun. :(
Umarım en kısa zamanda bulunur. Hatta, umarım hırsızı ile birlikte bulunur ve cazası sağlam bir şekilde verilir. :(
Bu bisiklet hırsızları için forumca tartışmalar açılsa, nasıl tuzaklar hazırlanabilir. Ne yapılabilir? Beyin fırtınası yapsak. Eşek sudan gelinceye kadar dövüp, sonra polise teslim etsek?
Yemin ediyorum bunun doğruluğunu düşünecek beyin bırakmıyorlar insanda.

Eşek sudan gelinceye kadar dövüp, sonra polise teslim etsek?

Bunu yapmanı önermiyorum abi. Ben yaptım 2011 yılında hırsıza 7000 tl tazminat ödedim. Hırsız ben bir şey yapmadım beni darp etti dediği anda hiç bir şey yapamıyorsunuz. Yok kamera kaydı şu bu hiç bir şeyin önemi yok. Süreci uzun uzun anlatıp tekrar sinirlenmek istemiyorum . Tavsiyem aklınızdan bile geçirmeyin. Çünkü hırsızlar kanun ve kuralları sizden ve benden değil avukatlardan bile daha iyi biliyor.

Abicim öğüt veren çok olur tabi de bisikletleri kapalı otoparkta bırakmayın gözünüzü seveyim.Bisiklet eve çıkacak.

geçmiş olsun, inşallah en kısa sürede bulunur...

Hadi hayırlı olsun. Az evvel Kozyatağı - Kadıköy gündüz vakti 7nci kattan benim GHOST Kato 27.5 çalındı. Neredeyse sıfır 200 km anca yapmışımdır.
Birkaç saate karakola gideceğim ancak pek ümidim yok.
Kameradan da yakaladık tipi ama ne işe yarar bilemiyorum.
WhatsApp Image 2020-09-29 at 2.01.24 PM.jpegWhatsApp Image 2020-09-29 at 1.22.23 PM (1).jpegWhatsApp Image 2020-09-29 at 1.22.23 PM (2).jpegWhatsApp Image 2020-09-29 at 1.22.23 PM (4).jpegWhatsApp Image 2020-09-29 at 1.22.23 PM (7).jpegWhatsApp Image 2020-09-29 at 1.22.23 PM.jpegWhatsApp Image 2020-09-29 at 2.01.24 PM.jpeg

Hadi hayırlı olsun. Az evvel Kozyatağı - Kadıköy gündüz vakti 7nci kattan benim GHOST Kato 27.5 çalındı. Neredeyse sıfır 200 km anca yapmışımdır.
Birkaç saate karakola gideceğim ancak pek ümidim yok.
Kameradan da yakaladık tipi ama ne işe yarar bilemiyorum.
242118 dosyayı görüntüle242119 dosyayı görüntüle242120 dosyayı görüntüle242121 dosyayı görüntüle242122 dosyayı görüntüle242123 dosyayı görüntüle242118 dosyayı görüntüle
Geçmiş olsun evin içinden mi yoksa apartman boşluğu mu

Hocam yağmurluk dikkat çekici olay az önce oldu demişsin şöyle bi turlasan araba ile, belki yağmur bitene kadar ulaşımı zor olur görürsün Bi yerlerde

Hocam yağmurluk dikkat çekici olay az önce oldu demişsin şöyle bi turlasan araba ile, belki yağmur bitene kadar ulaşımı zor olur görürsün Bi yerlerde

Aynen öyle aklıma kazıdım ancak biraz şehir dışında sayılırım malesef elden birşey gelmiyor şuan. Bizim kapıcı arkadaş motosikletiyle peşine düşmüş baya sokak sokak ancak görememiş.

• Üzgün
Tepkiler: BirLebowski
Geri