Scudo Sports

Focus Mares AX2 ile başlayan macera...

Tepki
9
Bisiklet
Focus
Herkese Merhabalar:
Forumda cyclocross yazılarını sürekli takip ediyorum,bunun üzerine bende tecrübelerimi aktarmak istedim.Bisiklet maceram 2011 yılında çokta bilinçli olmayacak şekilde dağ bisikletiyle başladı.Dağ bisikleti seçerken bilinçli bir tercih yapmadım yapamadım.Bisiklet mi bu var herkesin aldığı mtb her yolda gider sağlamdır verdiğimiz paraya göre denk bir bisiklet.Çok fazla marka ismi vermek istemiyorum konunun özü markadan çok seçimler.Sonraları bisikleti tanımak donanım vs bilindik konular.65 km asfalt bir turda şu dikkatimi çekti bazı mtbler de ,daha ince dişsiz lastikler kullanıyorlardı korumalı tur lastikleri fiyatını duyunca alamadım aynı kalınlıkta fakat fiyatı şaka gibi olan 20tl lastik aldım.Bir akşam turumda ıslak yolda hidrolik disk frenlerle çok kötü ve tehlikeli bir kaza atlattım.Bu lastiklerle olmayacağını anladım.(KASK TAKMIYORDUM VE ARTIK SÜREKLİ KASK TAKIYORUM)Bilindik markanın güvenlik şeritli patlamaya karşı dirençli lastiklerini seçtim fakat çokta ince değillerdi 2,40 yerine 2,00 gibi bir kalınlıktı.Bu lastikler daha iyiydi ama ağır lastiklerdi 900 gr gibi evet bisiklet asfalta daha akıcı olmuştu.Sonraları bisikleti hafifletme çabaları ve daha çok para havalı maşa,karbon sele borusu,gidon daha büyük rotorlar gibi ...evet bunlar bana bisiklet hakkında çok şeyler öğretti çünkü 1000 TL aldığım bisiklete 1000 TL daha harcadım ama sonuç beklediğim gibi olmadı.Eski bisikletçi abilerimizin yol bisikletlerini incelemeye ,şehir tur bisikleti arasındaki bisikletlere bakmaya başladım.Turlarda konuşulan konular mtb olmalı,yok mtb hammallıktır,tur bisikleti olmalı,bu işin doğrusu yol bisikleti gibi konularda boğuldum ..Fakat yinede mtb kullanan arkadaşları da kızdırmak istemem ya da sizi de yanıltmak istemem.Konunun benimle ilgili tarafı mtb benim için uygun değildi asfalta kullanıyordum arazi kullanımım azdı.Mtb bana bir yerden iyi gelmişti hakimiyeti kolaydı ,çukurlarda ,biraz daha bozuk yollarda iyiydi,ilk defa tecrübe ettiğim hidrolik disk frenler gerçekten teknolojik bir nimetti ıslak veya çamurda çok iyi sonuç alıyordum.(Yağmurda çok yol aldım hidrolik frenlerimle,ilk v fren tecrübemde ıslak yolda dikkat etmek gerektiğini kullandıkça anlıyorsunuz)Yol bisikletine geçiş kararını tam olarak alamıyordum ,ince tekerlekli olması drop bar olması beni bi hayli kasıyordu.Tekrar bisiklet seçiminde bir hata yapmayı göze alamazdım.Şehir bisikleti alacaktım.Düz gidonlu ,orta ince tekerlekler daha hafif olması için v fren ,bagaj bağlama yerleri ,düz maşalı .Bunun için seçeneklerde çoğalmıştı .Markaya göre fiyat aralığını seçme şansım çoğalmıştı.Bu niyetle bisiklet mağazasında seçim yapmak için girdim.Tur bisikletleri ,şehir bisikletleri ,fitnes bisikletleri .Drop barlı 700*35 lastikler, v fren(cantilever),bagaj bağlama yeri ....ne bir yol bisikleti ne de bir tur bisikleti tarif bunun gibiydi. Focus Mares Ax 2 seçildi.Biraz da yol bisikleti kullananların etkisi şu oldu mtb den yol bisikletine geçiş köprüsü(neden yol bisikleti değil o zaman sorusu ,ayrıca cevaplanacak bir sorudur ,başlıbaşına)

IMG_6110.JPG IMG_6111.JPG IMG_6116.JPG IMG_6115.JPG IMG_6117.JPG

Scudo
Hayırlı olsun. Ben de MTB'den yola geçiş aşamasında CX aldım geçen sene. Bu sene yol alacağım ama CX bisikletimi elden çıkarmayacağım :)

• Beğen
Tepkiler: Emrah B.
Güle güle kullanın (özellikle seleyi çok beğendim)

• Beğen
Resimler güzel, bisiklet çok güzel, anlatım daha da güzel. Elinize sağlık, bu yollardan geçecek olanları aydınlatıcı keyifli bir yazı olmuş.
Sene başında ben de cross hibrit bisikletimi satıp cyclocross sınıfına geçtim. Geçtim dediysem de Salcano CYC02 ile ne kadar geçiliyorsa o kadar işte.
Seleye ben de hasta oldum, tur selesi ile kullanma fikri çok enteresan gerçekten.

• Beğen
Geri