Scudo Sports

Focus Izalco Pro / Dura-Ace / FSA

Ben hala "bugü 100 km kadar kullandım, yokuşlu düz karışık." cumlesindeyim. Vallaha bravo. Ben haftada 100 km yapamiyorum hemde yazin.

• Beğen
Tepkiler: Groims ve Yavuz S.
Scudo
@Eibec nerden baksanız 4 haftadır kullanamıyorum :( öyle olunca kendime süre ayırıp denemek istedim. Ki ortalamam resmen yerlerde... Benzer yolu 30-31 civarında dönebiliyordum.

Umarım koşullar elverişliyse, sizde zamanla km kesmeye başlarsınız.
2016 yılında strava verisi ne göre 9600 km ama 11000 civarında kullandım müsait olabildiğim her zaman sürmeye çalışıyorum.
Bugün yağmur yedim ama yılmadım aynı zamanda :) @uguryilmaz144 yağmurda falan performans kaybı çok çok az. 1 tur pedlerin lastiği temizlemesi yeterli ki buda sadece 2095 mm.. Screenshot_2017-01-11-14-45-21.jpg IMG-20170111-WA0003.jpeg

• Beğen
Tepkiler: mehmet.ali
@Yavuz S. Ben bu kadar km yapayim, kendi heykelimi dikerim isyerinin bahcesine :)

Duz yol oldu mu ve hava guzelse 40-45 km yaptigim oldu ama maalesef yokuslarda cok zorlaniyorum.

@Yavuz S.
Doğrudur. Belki bu durum kullandığınız jant seti ve pedlerle alakalı bir durum olabilir. Benim tiagra frenler kesinlikle yağmurda 1 turda kendine gelmiyor. Bir de tiagrada 105 ve üstü serilerdeki gibi ped değişimi olmuyor, komple fren bacakları değişiyor. Kuruda frenler şahane, ama ıslaktaki performanstan memmun değilim.

Bir soru daha sorayım öyleyse. 4700 setin fren gücünü arttırmak için fren bacaklarının değişimi yeterli olur mu yoksa caliperlerin değişimi de gerekir mi? Kaliteli jant setlerinin de fren gücünü arttırdığını yabancı bir forumda okumuştum fakat şu an jant setine ayıracak bütçem yok.

@uguryilmaz144 İşin aslına bakarsan kullanılan tel bile etkilidir frenlemede. Kardeşim gördüğüm kadarıyla senin tek derdin frenler, bence kampanya takip edip yada 2. Elden 105 fren seti yakalamalısın. 4700 kullanmadım ama 4600 ve 5800 arasında çok fark var frenlemede.

@mehmet.ali Aynen hocam. 4700 fren gücü olarak 4600 ve 5800 arasında gibi hissettim ama 5800'e daha yakın. Kuruda memmun olmama rağmen karda kışta kolları çok sıkmam gerekiyor. Telleri iyi aslında, sürtünme olarak 5800'le arasında fark hissetmedim. 4700'in handikapı kartuş tipi fren pabuçlarına sahip olmaması. Komple bacağı değiştirmek gerekiyor.

Arkadaşlar 4700'le ilgili yanlış kanıya varmanızı istemem. Frenler oldukça iyi. Sırt çantasıyla birlikte 100kg'ya yakın ağırlığıma rağmen %10 eğimleri hoodlarda tutarak inebiliyorum. Fren gücü olarak da 105'e yakın. Fakat ıslak koşullarda inanılmaz güç kaybı var. Yoksa kuruda çok memmunum...

@uguryilmaz144 Islak frenlemediki kayıp jant fren yüzeyinden kaynaklanıyor olabilir.

Önce ki kullandığım set : Campagnolo Scirocco + 105 frenler ve pabuç,
63416_2.jpg

Şuan kullandığım set : Mavic Ksyrium Pro Exalith SL jant + Mavic exalith pabuç + Ultegra frenler,
(link)

Mavic' lerin fren yüzeyinde yukarıdaki dizayn var. Ayrıca yüzey exalith denen sürtünme arttırıcı bir tür boya ile kaplı. Islak ve kuru jantta frenlemesinde fark yok diyebilirim.
Tabi zemin de ıslak oldüğundan fren mesefaesi uzuyor, ama o da ıslak yer ve lastik ile alakalı.

@uguryilmaz144 benden önce anlatmışlar :) jant yüzeyi ve fren Pabuçları ile çok ama çok ilişkili. Özellikle farkı görmek isterseniz benim kullandığım Swisstop marka Pabuçları denemenizi tavsiye ederim :) aşırı düzeyde fark göreceksiniz :) 2. Dava frenleme yüzeyi en son kaliper modeli.

• Beğen
Tepkiler: kobalamin ve 3rsin
@Yavuz S.

@NKurtuldu
@trainspotting35

Herkese yorumları için ayrı ayrı teşekkür ederim.Yavuz bey sizin konuyu da dağıttım kusura bakmayın :) Fren pabucuyla işe başlıyorum öyleyse...

@uguryilmaz144 swisstop bende oneriyorum, kuru islak hicbir sorun yasamiyorum. onceki shimano pabuclarima kiyasla fark cok cok buyuk.

@NKurtuldu Selam bende mavic exalith kullanmaya başladım frenleme esnasında çığlık atar gibi ses çıkartıyor mu frene sert bastığınızda ?

@Yavuz S. Focus gitti mi? Merida Scultra? Di2?

• Beğen
Tepkiler: Yavuz S.
@Yavuz S. Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Focus İzalco ve Merida Scultra kıyaslamasını merakla bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Yavuz S.
Geri