Scudo Sports

Focus Culebro 4.0 ile ilgili yorumlarınız bekliyorum ?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
305
Merhaba arkadaşlar yol bisikleti istiyorum ve 2 aydır araştırma yapıyorum , çok ileri seviye olmayan karbon maşalı ve Tiagra setli Focus var düşündüğüm beni ne kadar memnun eder ne kadar memnun etmez ? Değerli yorumlarınızı bekliyorum .Euro nun hiç durmadan yükseldiği bu günlerde limitlerim aynı kalmasına rağmen alacağım bisiklette düşüyor ? Ne yapmalı baharı yeni yılı yeni modelleri mi beklemeli yoksa almalı mı ? Yeni modeller ile 2013 modeller arasında uçurum kadar fark olmayacağını da biliyorum.

Eğer 3000 TL ye kadar tavsiyeleriniz varsa paylaşabilirsiniz.

Scudo
Kadro boyu uygunsa düşünülebilir, fiyat olarak da fena değil. Yerli muadilleri bu fiyatlarda. Aynakol da 3'lü, yeni başlayanlar ve yokuşlarda sıkıntı çekmek istemeyenler için ideal bence.

O modele alternatif olarak;

(link)

Tabi bu modelde 2'li aynakol var.

Evet çoğu noktada bana bu marka model uygun geliyor, ayna kol üçlü maşa karbon, scott düşünmüyorum açıkçası. Giant, Speciliazed, Trek ,Focus ,Cube bu markaların dışına şu an çıkmayı düşünmüyorum belki aklıma yatarsa arkadaşların yorumuna göre başka markalarda düşünebilirim ama sağlam yorumlar olursa tabi ki ?

Scott neden düşünmüyorsunuz? Bu model için sormuyorum tabi.

Focus Culebro 4.0 alacaksanız 2014'ü beklemeniz anlamsız, çünkü 2014 modelinde Sora grupset kullanılmış (2014 3.0'da Tiagra var). Bence fiyatına göre iyi bir bisiklet. 3'lü aynakol benim şahsen tercih ettiğim bir şey değil, ancak Doğu Karadeniz'in muhteşem yaylalarına çıkarken faydalı olabilir.

Şurada Ultegra donanımlı 2.0 modeli için bir inceleme bulabilirsiniz:
(link)
Sürüşünün fazla sert olması eleştirilmiş, onun dışında gayet olumlu bulunmuş.

donanım konusunda biraz daha iyi birşeyler olsun istiyorsanız düşündüğünüz markaların çok temiz kullanılan ikinci ellerinede bakabilirsiniz..sıfır alcam diye şartlandırmayın derim kendinizi 3000 tl bütçe ile...

Scott markasının başlangıç modelleri ilgimi çekmiyor daha beni cezbetmediler. Euro durduğu yerde dursa biraz daha bütçemi zorlayıp Culebro 3.0 da olabilirdi ama euro olmuş 2.80 artık daha zor.

ben almanızı tavsiye ederim. neden?
çünkü indirimli. 2013 veya 2014 olması bişey değiştirmiyor. önemli olan sıfır olması. kaldıki yukarıda bir arkadaşın söylediğine göre 2014 daha alt donanıma sahipmiş.
çünkü 4.0 modelini alıyorsunuz. yani aynı kadroya adam 4 varyant koymuş. her varyantta aynı kadro olduğuna göre en düşük fiyatlısı daha iyidir. bisikletin kadrosu sabit kalır ama donanımını istediğiniz zaman; arıza yaptığında, hasar oluştuğunda rahatlıkla değiştirebilir, güncelleyebiliriniz. :in:

Zaten Culebro serisinin tümünün kadrosu maşası aynı sadece setleri farklı sadece farklı marka setleri de düşünebilir miyim bunları öğrenmek istedim bu yüzden tecrübeli arkadaşların düşünceleri istiyorum ...

Daha yüksek fiyatla Specialized Allez var, Cube Peleton 2014 Sora setli var biraz daha yüksek fiyata bunlarda seçeneklerim arasında ..

Düşündüklerinizin hepsi benzer özellikte bisikletler. Benim tavsiyem gözünüze hoş geleni, gönlünüze göre olanı seçmeniz.

Bu arada, Sora donanımlı Allez fiyat olarak Cube'dan ya da Tiagralı Focus'tan çok farklı değil.

2013 ve 2014 Sora setin, ağırlık dışında Tiagra'dan bir farkı olmadığını hatırlatmak isterim. Hatta bir arkadaş 2300 setin yerini alan, 2400 kodlu Claris isimli serinin de aynı yapıda olduğunu ve sadece ağırlık farkı olduğunu yazmıştı. Giriş seviyesindeki bir kullanıcı için 2300 set haricindekilerin bir fark yaratacağını düşünmüyorum ben.

(link)

Bence bunun yerine full karbon bir bisiklet alınır...

> (link)

İstenildiği taktirde Türkiye'ye geliyor.

@ahmetcan44

Kullanmadığım için performansları hakkında yorum yapamayacağım ama; Claris (2400) 8 vitesli, Sora (3500) 9 vitesli, Tiagra (4600) ise 10 vitesli. O yüzden farkı olmadığını söylemek yanlış bence.

Tiagra dan aşağısını düşünmüyorum gelecekte elden çıkarma amaçlı da Tiagra daha mantıklı kullanım amaçlı da, aslında haklısınız gözüme gönlüme hangisi geliyorsa o olmalıı...

@Murat B.

Claris için bir nebze derim ama bugün benim için 10x2 sistemden 11x2'ye geçmek ne kadar mantıklıysa, yeni başlayan biri için de 9x2'den kaçıp, 10x2'ye yönelmek o kadar mantıklı olacaktır. Bendeki Allez'de 9x2 Tiagra var ve Merida'da 10x2 Ultegra var. Performansımı etkileyen bir fark olduğunu söyleyemeyeceğim. :)

Fiyat farkları göz önünde bulundurulmalı. Büyük meblağlar ödeyip, pratikte alacağınız tek şey fazladan bir çark olacaksa, iki kere düşünmek lazım. Yakın fiyatlarda ise zaten sözüm yok.

yani 3000 TL den sonra çok iyi bisikletler var set olarak kadro olarak ama beni ne kadar ileri götürür demek istiyorum almamın bana faydası olacak mı uzun yollarda yokuşlar da, karadenizde oturuyorum ama Aydınlıyım her türlü yokuş var karşımda vede uzun yollar kullanmak istiyorum...

Sizin için bence 3'lü aynakol öncelik olmalı. Sonu 50 ile biten serilere bakın derim. Misal; Tiagra 4650 gibi.

(link)

Tabi normal bir set alıp, STI kolu ve aynakolu değiştirerek de sonuca gidebilirsiniz uğraşırım derseniz. Ayrıca uzun yollar için bakmanız gereken önemli bir detay ise, kadronun endurance tipinde olması. Misal; Specialized Secteur sizin için uygundur. Roubaix modelinin alüminyum olanı.

(link)

Aynakolu değiştirebilirsiniz dilerseniz. Bu şekilde de sıkıntı çekmezsiniz fazla ama rahatlık adına, çok yokuş varsa, 3'lü aynakol uygun olur.

Önerileriniz için teşekkürler Ahmet bey bende bi ara düşündüm bu modeli ama 1 ay önce Euro daha insaflıydı ve şimdi iyice arttı limitlerini zorlamaya başladı bu zamlar, bende Focus giant gibi markalara yöneldim zaten bisiklet piyasası yokken Türkiye de seçim yapmak daha da zor

Bence boyunuza uygunsa şu ilana mutlaka bakın;

(link)

Hatta uygunsa kaçırmayın, çünkü 3'lü aynakola sahip bir Secteur.

Geri