Scudo Sports

Foça'da çadır kurmayı düşünenler dikkat etsin!

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
iki arkadaş bisikletlerimizi kamp malzemelerimizi kaptık foçaya gittik, birkaç yerde yaban domuzlarına dikkat edin gibi uyarılar aldık, ben bu uyarıları fazla ciddiye almadım, neyse uygun bi yer bulup çadırlarımızı kurduk.. çadır kurduğumuz alanda yatan iki tane köpek vardı, sonradan bir de büyük köpek geldi uzakta yatıyorlar iyi.. gece 2 gibi bunlar havlamaya başladı dışarı bi baktım yaban domuzları, abartmıyorum 19-20 tane sürü halinde yemek arıyorlar, aralarında yavrular da var.. sabah 6 ya kadar bi köpekler domuzları kovalıyor bi domuzlar köpekleri kovalıyor bazen sessizlik oluyor sonra yine tantana devam ediyor.. sanki saha içinden bilet almışım gibi oturdum aksiyonu izledim.. bi ara köpekler kayıplara karıştı domuzlar alanı ele geçirdi, işte o an tırsmaya başladım, basit bi çadırın içindeyim yabani bi hayvan sürüsü önümdeki arsada..

şimdi içinizden bazıları için basit bir durum olabilir ama benim için oldukça tuhaf bi deneyim oldu, tırsmadım desem yalan olur.. ertesi gün nereye sorsak domuzlar heryere geliyor yanıtını aldık.. birkaç gün kalmak için gitmiştik, baktık heryerdeler biz de fazla uzatmadan aynen izmire döndük.. foçada çadır kurmayı düşünenler bu durumun bilince olsun, domuzdan zarar gelmez diye komik yorumlar yapmayın lütfen, sonuçta yabani bi hayvan sağı solu belli olmaz :confused:

https://i.hizliresim.com/5p29m5.jpg

Scudo
Öncelikle değişik bir macera olmuş :D Benden de bir tavsiye Urla AltınKöy'e giderseniz sahil kenarına çadır kurmayın. Çok cırcır böceği var :D

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Z. Şipal
yeni başlık açmayayım. bayramda izmir tarafında olacagız. tahmini duraklarımız karaburun, foça, sığacık, çeşme. bize çadır kurmak için önereceğiniz yerler nerelerdir.

yani tam foçada kamp alanı bakarkenbu baslıgı gormek garip oldu.
gelmesek mi yoksa gelsek te kalmasakmı acaba :)

Urla'nın arkada taraflarında da yaban domuzları var. Yaban domuzlarına ilk orman yolunda arabayla giderken rastladık. Yolda karşıdan karşıya geçerek gözden kayboldular. Yanlarında yavruları da vardı. Birkaç yetişkin ve yavru domuzlar. Acaba evimizin yakınlarına da gelirler mi diye düşündüm. Çünkü bahçeli bir evde oturuyoruz. Ve evin hemen karşısı maki tarzı sık çalılarla kaplı geniş bir alan. Birkaç hafta sonra gece yarısı saat 1-2 sularında bahçede otururken bir homurdanma ile irkildik. Kalkıp baktığımızda 3 yetişkin ve 3 yavrudan oluşan bir yaban domuzu sürüsü karşıdaki palmiye ağacının yere sarkan turuncu zeytin büyüklüğündeki meyvelerini yiyorlar. Sokak lambasının aydınlattığı bu alandaki görüntü oldukça ilginç geldi. Ve bir süre seyrettik. Evde beslediğimiz kedimizi kontrol etme ihtiyacı duyduk hemen. Neyse ki ev içerisindeydi. İnsan alışkın olmadığı bu manzara karşısında tedirgin oluyor tabii ki.

Yaşadığımız yer kırsal bir alan olduğu için tilki, baykuş ve domuza rastlamamız olası haliyle. Ancak yeni taşındığımız bu yerde bizim için yeni tecrübeler unlar ne de olsa. Bulunduğumuz yer bir site içi. Ve sitenin köpekleri de var. Geceleri çok sık havladıklarına pek şahit oluyoruz. Sebebi bekçinin de söylediği gibi yaban domuzları. Bu konuda aldığım ve araştırarak edindiğim bilgileri bu yazım içerisinde toparlamaya karar verdim. Ve sizlerle paylaşmak istiyorum.

Yaban Domuzları İle Karşılaşıldığında Ne Yapılmalı?
Yaban domuzları ile karşılaştığınızda sakin olmaya çalışın. Yanlarında yavruları varken sakın yaklaşmayın. Ani hareketlerle yaban domuzlarını tedirgin etmeyin. Orada olmalarının sebebi çoğunlukla yemek ihtiyacındandır. Bırakın yesinler ve hemen ardından gideceklerdir zaten. Eğer tek bir yaban domuzuna rastladıysanız erkektir. Çünkü erkekler tek ve dişiler ise sürü halinde dolaşıyorlar. Bir sürüde birkaç yetişkin dişi, birkaç genç, ve birkaç tane de yavru yaban domuzu bulunabiliyor. Dişiler yanlarında yavruları olduğu için agresif ve tehlike hissettiklerinde saldırgan olabilirler. Erkekler ise özellikle çiftleşme dönemlerinde saldırgan olabiliyorlar. Keskin dişleri ve huniye benzeyen burunlarıyla vurdukları sert darbeleri ile ciddi yaralanmalara sebebiyet verebiliyorlar.

Yaban Domuzlarından Nasıl Korunuruz?
Yaban domuzları aç olduklarında ve yiyecek bulmakta zorlandıklarında insanların yaşadığı yerlere yaklaşıyorlar. Çok keskin bir koku alma duyuları var ve yiyecek bulmak amacıyla çöpleri karıştırıyorlar. Hem etobur hem de otobur olan yaban domuzları karpuz kabuğu, ceviz, fındık veya çürümüş beklemiş et, yemek artıklarının kokusuna geliyorlar. Evinizin yakınında çöp konteynırı var ise kapalı olmasına dikkat edin. Ve yakın yerlerde çöp birikintileri olmamasına dikkat edin. Bazı yörelerde yaban domuzlarını yerleşim bölgelerinde uzaklaştırmak için uzaktaki veya tepelerdeki ormanlara belediyeler tarafından yiyecek götürülüp bırakılır. Bu şekilde kendi doğal ortamında yemek bulabilen yaban domuzları yerleşim alanlarına gelme ihtiyacı duymaz. Hayvan Kovucu ürünler kullanabilirsiniz. Su geçirmeyen, açık havada kullanabileceğiniz ve tamamen güneş enerjisi ile çalışan domuz, tilki vb. için ultrasonik hayvan kovucular bulmanız mümkün. Arzu ettiğiniz bir alanda etkili olmasını sağlayabilirsiniz. Bu tip ürünler ile hem hayvanlara zarar vermemiş hem de onları uzaklaştırarak tehlikeden uzaklaşmış olursunuz.

biz kaldığımız noktadan yeni foçaya doğru devam ettik, biraz ileride "remzinin yeri camping" tabelasını gördük bi bakalım dedik, çorak topraklar berbat plaj sığınmacı tarzı çadırlar sanki suriye, mekana büyük emek vermiş gibi adam heryere kendi adını yazmış, aynen ortamı terkettik.. biraz daha devam ettik, "hanedan" yazan tabeladan içeri girdik, ortam nefis yeşil alanlar ağaçlar ancak çadır kurmaya izin yok, gecelik konaklama ücreti 150lira.. oradan da çıktık, biraz daha devam ettik kime sorsak domuzlar heryere geliyor dediler, biz de geri döndük..

Bence çok da basit bir durum değilmiş.. Ben okurken ürktüm..
Geçmiş olsun çok..

bugun 2 tane kamp aradım. biri acar kamp digeri sazlıcaplajlar kamp
ikiside bekar almıyorlarmış. garip ama gerçek.
bizde 2 erkek tura cıkıcaz. bakalım daha neler ile karsılasıcaz.

Foça'dan feribotla Karaburun'a ordan da bisikletle Mordoğan'a gelebilirsiniz veya direk Mordoğan'a. Mordoğan'da çadır kurulan 1-2 yer var merkeze 100 metre uzaklıkta ufak bi dağın eteği, deniz kenarı... Veya merkezde Kocakum plajı var oraya kamp atabilirsiniz sorun olmuyor. Sabah güneşin doğuşunu izlersiniz denizden :)

Buralarda hiç domuz falan olmaz, yukarıdaki köyleri bilemiyorum. Ama köpeği çoktur :)

ST21i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Mehmet Vidinli

orayı biz de aradık bize de aynı yanıtı verdiler.. bence foça'da çadır kurmaktan vazgeçin yada pansiyonda konaklayın.. karar sizin!!!

kanal 35'in 15 temmuz 2014 tarihli haberi; (link)

[video=dailymotion;x21ix77]http://www.dailymotion.com/video/x21ix77_foca-da-yaban-domuzu-istilasi_news?start=50[/video]

Çok tehlikeli hayvanlar. Özellikle aç olduğunda dikkat edilmesi gerekiyor...

@Mehmet Vidinli

Aradığınız bu kamp alanlarını, bekar iki bayan olarak arasalar acaba yine aynı cevabımı verirler diye çok merak ediyorum hocam :)

Bekarlar napiyor ki bu adamlara? Ayrica evli olsam gider esimle en kotu pansiyonda kalirim ne isim var kampta :)

İzmir bölgesinde bende bunu duyacağıma inanmazdım ama oluyormuş demek ki.
belki çakal takımını uzak tutmak amacıyla böyle demişlerdir, bizi 2 bisikletle görünce fikirleri değişir demiştik ama yukarda arkadaş bahsetmiş, aynı şekilde gitmişler yine aynı cevabı almışlar.
ve dediğiniz gibi yanımda bayan olacaksa %89 o bayan kamp ı sevmiyordur, çadırda kalamaz ve gider pansiyonda kalırız. ooofff offf :)

Bildiginiz ayrimcilik bu :)

Sormak lazim iki tane evli erkek arkadas esleri baska ildeyken gelip kamp kurabilir mi acaba?

Of kafamda deli sorular.

Domuz için teneke çalarak gürültü yapmak etkili oluyormuş; ben foça da askerlik yapmıştım, bahar mevsiminde tatbikat için ordugah kurulur, domuz nöbetleri olurdu. Bu nöbetler de askerlerin eline teneke, tencere vs verilir bunlar çaldırılırdı.

Bu domuz olayının benzerini biz de Didim Akbük koyunda yaşamıştık. Gecenin bir yarısı etrafta ne kadar köpek varsa havlamaya başladı biz de dayanamadık bir bakalım dedik ve bir domuz sürüsünün hemen dibimizden çalıların arasına daldığını gördük. Tabi biraz ürkünce jandarmayı arayıp durumu bildirdim. Hayatımızda ilk defa domuz sürüsü görmüşüz ve etrafta epey köpek havlıyor yakınlarda da kimse yok çünkü sezon bitmişti zaten orası da çok kalabalık bir koy gibi durmuyordu. Tabi gece yarısı jandarmadan devriye geçmelerini istemem çok büyük bir lüks olduğunu anladım. Telefondaki arkadaş "ben napayım, sonuçta benim göndereceğim de insan" şeklinde bir cevap verince ne yapacağımı bilemedim :) Telefonu kaparken tamam tamam dedi ama biz uykuya dalana kadar etraftan hiçbir araç da geçmedi.

aslında bizim kaldığımız yer güzeldi, deniz tertemiz iskele var şezlonglar minderler ağaçlar..
foça'da ne olursa olsun çadır kurmak istiyorum diyen varsa, Voodoo Beach Club'ın sahilinde kalabilir tavsiye ederim

https://i.hizliresim.com/aP0Eqz.jpg

işaretlediğim yerde çadır kurmuştuk, uzakta kalan diğer tepeden domuzlar iniyor haberiniz olsun :islik:

şimdi telefon ettim. bugün yerimiz kalmadı ama geldiğinizde belki olur dediler. teşekkürler Türkay Yılmaz.

@türkay yılmaz

Hanedanı geçtikten sonra Kosova Plajı var keşke oraya girseydiniz. İçeride market var. Plaj güzel. Deniz güzel. Çadır kurabileceğin büyük bir alan. Günlük ücret 20 TL. Aklınızda olsun. :)

Geri