Scudo Sports

FM-066SL (6.9kg)

Marka önerim: T H O R

:D

Scudo
@cparlakgul
Bu aksam bi 30-40km yapasim var, eger cikarsam atarim sana.

ne lazim ama sana? O hizda video mu, yoksa o hizi gosteren GPS verisi mi?

@Gökhan Toros

hocam daha önce de sizi takip etğimi yazmışdım merhaba,hocam ilgi ile zevkle okuyor görsel paylaşımlarınızı takip ediyorum,çok güzel hoş teşekkür ederim emeğinize sağlık olsun,hocam bu guruplarla antrenman olayından bahsedebilirmsiniz acaba,yani ortalamanız nasıl,gurupların içinde yarış koşan kişler varmı,en önemlsi duyduğuma göre o ülkede her şehirde sürekli yarışlar oluyormuş amatör prof artık her ne ise,sizde yarışlara katılıyormsunuz,yada katılmayı hiç düşünmüyormsunuz,yarışlarda orda para ödüleri teşvik edici ödülerde oluyormuş bolca,acaba bu konulardan bahsedebilirmsiniz,bilgilerinizi aktarırmsınız,izlenimlerinizide lütfen,ayrıca hocam bir blog sayfanız varmı takip edebiliceğimiz,yoksa bile bir blog yapmanızı tavsiye ederim güzelde olur,analtım uslubunuz paylaşımlarınız ve bilginiz çok güzel,kusura bakmayın uzun ca yazdım biraz yalnız şunu bilin benim gibi sesizce takip eden kişiler baya var sanıyorum sizi :)

Ne kadar zaman alıyor bu gps verisiyle kamera videosunu senkron etme, göstergeleri sağa sola yapıştırma?
Sonuç çok güzel, öyle uzun uzun uğraştırmıyorsa teknolijinin nimetlerini toplamak lazım :)

@sonersoner

Hocam tesekkur ediyorum mesajiniz icin.

Yaris konusu 2 sekilde. Ilk olarak resmi yarislar var. Bunlar kategoriler olarak ayrilmis vs. yarislar. Ikinci kisim ise Sportive olarak gecen, herkesin katilabildigi halka acik yarislar. Bu yarislarda yollar trafige kapatilmiyor bile. Sadece kavsaklarda guvenlik saglaniyor.
Sportive etkinlikler oldukca yaygin. Biz de grupla ciktigimiz zaman ara ara o rotalardan geciyoruz. Genci, yaslisi herkes etabi bitirmeye calisiyor.

Ben Stevenage CC diye bir grupla cikiyorum antrenmanlara. Takimda bir kac ciddi yarisan var. Biri pistte yarisiyor yeni vs. Strava linkinden, cumartesi ve pazar suruslerine gidip oradan surdugum kisileri gorebilirsiniz.
Genel olarak ise takim emekli ya da 40 yas civari kisilerden olusuyor. Oldukca deneyimli, egleneli bir grup.
Ben internet sitelerinden bulusma yerini ve zamanini bulup gittim dogrudan. Tanistik sadece. Baska hic bir zorunluluk vs. yok.

Blog konusu daha once de gecti. Acikcasi bi ara heveslendim ama yazma isini pek beceremiyorum acikcasi. O nedenle bos duruyor oyle.
Belki bi ara bi gazla baslarim ama, simdilik oyle bir planim yok. Sadece bu konuya ekliyorum fotograflari ve videolari.

Tesekkur ediyorum yorumunuz icin :)

• Beğen
Tepkiler: kobalamin
@Oguz_

Abi gostergeleri bi kere ayarlayip kaydediyorsun. Tamamen sana kalmis acikcasi. Ne kadar ozenirsen o kadar uzun suruyor ilk tasarim. Daha sonra dogrudan o dosyadan kullanabiliyorsun.
Ya da hazir uygulama ile gelenleri kullaniyorsun.

Video ile GPS verisini senkronize etmek 5dk falan suruyor.
Kaba ayari yapmak oldukca kolay. Haritada noktayi secip, daha sonra video'da o noktayi buluyorsun. Gerisini uygulama kendi ayarliyor.
Fakat ince ayar biraz zaman aliyor. 3-5 farkli noktada videoyu izleyip dogru mu diye kontrol etmek gerekiyor. Ileri-geri ince ayarlarla da tam yerini bulmak. Bu da 5dk'ya yakin suruyor eger cok ozenirsen.
Yarim saniyelik senkron kaymasi sorun degil dersen, 1dk icinde onu da ayarlarsin.

Ek olarak kadans ve hiz verisi anlik gelse de, yukselti ve egim bilgisi cok az gecikmeli geliyor. Bu GPS'in calisma sistemi ile alakali.
(Hiz ve kadans dogrudan sensorden anlik olarak geliyor, GPS verisi ise gectigin birim zamandaki veriyi sana yansitiyor. O nedenle biraz o da kafa karistiriyor basta)

Virb Elit alirsan boyle bir sorun yok. Dogrudan GPS verisi ve video senkronize olarak geliyor onda. 2 dosyayi da uygulamaya ekleyip kullaniyorsun dogrudan.

@Gökhan Toros

hocam teşekkür ederim güzel cevabınız için,hocam bu idmanlara çıktığınız gurup cidi antrenmanmı yapıyor,yoksa gezi aylaylom gibi geçen bir gurupmu,size faydası oluyormu acaba,yani her çıkılan antrenman da,planlı programlımı yoksa o an yapılıcak km mi belirliyorlar,soruyorum çünki çok gurup var oralarda merak ediyorum,bizdeki gibi zırt pırt dur kalkmı yapıyorlar yoksa cidi antrenmanmı eyer size faydası oluyor ise lütfen oralarda yarış koşun,o zevki atmosferi yaşayın,gerçekten çok isterim sizinde orda aktif olarak yarış koşmanızı,ben ilgi ile takip ediyorum paylaşımlarınızı...

Gökhan hocam,

Virb edit sanırım Free software.
normal bir kameraya entegre etmek mümkünmü.
Strava verisi kullanabiliyormuyuz?

@Hüseyin Gündoğdu

Sanirim MP4 formatindaki videolar icin kullanilabiliyor sadece uygulama.
GPS verisini de .fit ya da .gpx dosyasi olarak eklemek gerekiyor.

Strava uygulamasi ile bu dosya kaydedilebiliyorsa bilgisayara, baska kameralar icin de kullanilabilir.

@sonersoner

Cumartesi ve Pazar gunleri grup surusleri.
Oyle bi antrenman programi yok. Fakat oyle dur kalk onu bunu bekle de cok yok.
Zaten o seviyedeki kisiler katilmiyor suruslere.
Bahsettigim gibi verileri Strava hesabimda var.

Yarismayi pek dusunmuyorum bu aralar. Ilgimi cekmiyor.
Isin icine yarsimak girdigi zaman ciddi, planli-programli antrenman yapmak gerekiyor. Bu da benim gibi bir kullanici icin tamamen angarya.
Ben zorunlu oldugum icin degil, canim surmek istedigim icin bisiklet suruyorum. Bu durumu da degistirme amacim yok acikcasi.

@Gökhan Toros

Strava.com'dan sürüşler .gpx olarak indirilebiliyor.

GoPro da .mp4 olarak kaydediyor, başka format kullanan kameraların da dosyaları herhangibi bir video düzenleme programı ile mp4'e çevrilebilir herhalde.

evet oluyormuş hocam. Strava verisi ile
teşekkürler

Strava verisi ile kamera goruntusu tam senkron olmasa da idare eder.

[video=youtube_share;pMaiBXaJoLo]http://youtu.be/pMaiBXaJoLo[/video]

Bu da bugünkü antrenmandan.

@Gökhan Toros

Mükemmel bir video olmuş .grup icinde güzel bir döngü var.tempoda başarılı gayet böyle güzel videolAr bekliyoruz.

@Gökhan Toros

Ne yalan söyliyeyim çok fena özendim :)

hocam 180 nabız doğru mu, öyleyse bu kadar yüksek nabızda nasıl bu kadar süre sürebiliyosunuz ?

@Gökhan Toros

hocam mükmel ya size sormuşdum ya kaç tempo felan diye vala videoda görüdm ya gerçektende sıkı idman yapıyormuş bu guruplar 44 tempolar vala mükmel

@omer877

Nabiz dogru. Maalesef dogru :D
O nabizda uzun sure surmek de tamamen antrenman. Zaman gectikce vucut alismaya, o seviyedeki eforlari daha fazla korumaya basliyor.

@sonersoner

Ciktigimiz rotalarda sprint segmentlerimiz var. Burasi onlardan biri.
Genel olarak tempo, duz yollarda 35 civari oluyor. Biraz daha yuksek tempo buraya ozel.

ekleme:
Pazar gunu 2 bucuk saatlik bir kayit yaptim.
Yagmur, yokuslar, yuksek hiz, bol aci cektigim bir surus oldu.
Muhtemelen bu aksam eve gidince icinden 5dk ayiklayip upload ederim. Buraya atacagim linki yine.
Ayni sekilde youtube kanalima uye olup (Abone olup, Subscribe) yeni videolardan dogrudan haberdar olabilirsiniz.

Geri