Gökhan Toros
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 6.843
- Başlangıç
- 2009—10
Bisikletin güncel hali;
FM-066SL (6.9kg) | Sayfa 15 - BisikletForum
Herkese merhaba.
Bu konuda yeni maceram, HF-FM066SL kadroyu ve kadro üzerine oluşturacağım bisikleti anlatacağım.
Forumda beni tanıyanlar, çakma ekipmanlara ne kadar sert biçimde karşı çıktığımı biliyorlardır. Bu durumda neden böyle bir kadro aldığmı da merak ediyorlardır.
İlk olarak o konuya değineceğim;
Kadro, öncelikle belirtmek gerekirse, çakma değil. Herhangi ünlü bir bisiklet firmasının mevcut kadrosuna benzeme, aynı açıları taşıma vs. özelliklerini taşımıyor.
HongFu firmasının, FM066 kodlu kalıpta, Toray T1000 karbon kullanarak oluşturduğu bir kadro.
Bu ne demek oluyor;
Satılan çakma kadrolarda olduğu gibi, ticaretini yapan kişinin dediği "yeaw bunlar orjinalin aynısı, bak adam bunla yarış kazanıyor" cümlelerinden daha çok, karşınızda güvenlik testlerini yapan, garantiyi veren bir firma oluyor. Firmanın bir kalite kontrol prosedürü olduğunu, karşınızda merdiven altı üretim yapan bir firma olmadığını biliyorsunuz.
HongFu firması bu konuda oldukça iyi seviyede bir firma. Büyük firmaların karbon kadrolarını vs. üreten bir fabrika.
Bu firmaların kendi işlerini yapması için güvendiği firmaya, kullanıcı yorumlarının da etkisiyle ben de güveniyorum açıkçası.
Neyse bu konuyu daha uzatmak istemiyorum. Sorunuz olursa eğer konuda devam edebiliriz.
Bisiklete ve özelliklerine geçelim.
Parça Listesi:
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/1549330_10152121255688772_1802105458_n.jpg
Henüz bütün parçalar gelmediği için bisikleti toplamaya başlayamadım. Şu an dağıtımda olan sele borusu kelepçem ve gidon boğazım var. Karbon sele China Post ile yolda.
Kadro, maşa, furç takımı, sele borusu ve suluk kafesleri ise EMS ile geliyor. Kargo öncesi fotoğrafları paylaşacağım burada.
Şimdilik gelen veya elimde olan parçalar ise şu şekilde;
KMC X11SL Gold Missinglink
3T Ergonova Pro gidon (yazıları silinecek)
Dura-Ace 9000 fren-vites kolları
S-works mantar gidon bandı
Sram garmin mount (Sram yazısı zımparalandı)
Token C28A Jant seti (freehub 11liye uyumlu hale getirildi)
Token sharktail mandallar (kısa süre sonra değişecek)
Continental GrandPrix 24C lastikler (220 gram)
Schwalbe SV20 iç lastik (65gr)
Ultegra 6800 ruble (25-11)
KMC X11SL Gold zincir
Token furç kapağı
Ultegra 6800 aynakol (172.5mm, 52-36)
Ultegra 6800 ön ve arka aktarıcı.
Ultegra 6800 frenler
Bu ise kadronun ve diğer aksesuarların kargo öncesi fotoğrafı.
Dağıtımda olan gidon boğazım ve sele kelepçemi bi sonraki mesajda paylaşırım artık
Kadronun toplu halinin nasıl olacağını göstermek için ise bir fotoğraf;
http://i58.tinypic.com/2uonqpv.jpg
FM-066SL (6.9kg) | Sayfa 15 - BisikletForum
Herkese merhaba.
Bu konuda yeni maceram, HF-FM066SL kadroyu ve kadro üzerine oluşturacağım bisikleti anlatacağım.
Forumda beni tanıyanlar, çakma ekipmanlara ne kadar sert biçimde karşı çıktığımı biliyorlardır. Bu durumda neden böyle bir kadro aldığmı da merak ediyorlardır.
İlk olarak o konuya değineceğim;
Kadro, öncelikle belirtmek gerekirse, çakma değil. Herhangi ünlü bir bisiklet firmasının mevcut kadrosuna benzeme, aynı açıları taşıma vs. özelliklerini taşımıyor.
HongFu firmasının, FM066 kodlu kalıpta, Toray T1000 karbon kullanarak oluşturduğu bir kadro.
Bu ne demek oluyor;
Satılan çakma kadrolarda olduğu gibi, ticaretini yapan kişinin dediği "yeaw bunlar orjinalin aynısı, bak adam bunla yarış kazanıyor" cümlelerinden daha çok, karşınızda güvenlik testlerini yapan, garantiyi veren bir firma oluyor. Firmanın bir kalite kontrol prosedürü olduğunu, karşınızda merdiven altı üretim yapan bir firma olmadığını biliyorsunuz.
HongFu firması bu konuda oldukça iyi seviyede bir firma. Büyük firmaların karbon kadrolarını vs. üreten bir fabrika.
Bu firmaların kendi işlerini yapması için güvendiği firmaya, kullanıcı yorumlarının da etkisiyle ben de güveniyorum açıkçası.
Neyse bu konuyu daha uzatmak istemiyorum. Sorunuz olursa eğer konuda devam edebiliriz.
Bisiklete ve özelliklerine geçelim.
Parça Listesi:
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/1549330_10152121255688772_1802105458_n.jpg
Henüz bütün parçalar gelmediği için bisikleti toplamaya başlayamadım. Şu an dağıtımda olan sele borusu kelepçem ve gidon boğazım var. Karbon sele China Post ile yolda.
Kadro, maşa, furç takımı, sele borusu ve suluk kafesleri ise EMS ile geliyor. Kargo öncesi fotoğrafları paylaşacağım burada.
Şimdilik gelen veya elimde olan parçalar ise şu şekilde;
KMC X11SL Gold Missinglink
3T Ergonova Pro gidon (yazıları silinecek)
Dura-Ace 9000 fren-vites kolları
S-works mantar gidon bandı
Sram garmin mount (Sram yazısı zımparalandı)
Token C28A Jant seti (freehub 11liye uyumlu hale getirildi)
Token sharktail mandallar (kısa süre sonra değişecek)
Continental GrandPrix 24C lastikler (220 gram)
Schwalbe SV20 iç lastik (65gr)
Ultegra 6800 ruble (25-11)
KMC X11SL Gold zincir
Token furç kapağı
Ultegra 6800 aynakol (172.5mm, 52-36)
Ultegra 6800 ön ve arka aktarıcı.
Ultegra 6800 frenler
Bu ise kadronun ve diğer aksesuarların kargo öncesi fotoğrafı.
Dağıtımda olan gidon boğazım ve sele kelepçemi bi sonraki mesajda paylaşırım artık
Kadronun toplu halinin nasıl olacağını göstermek için ise bir fotoğraf;
http://i58.tinypic.com/2uonqpv.jpg