Scudo Sports

Fiyat/performans kask arayışı

Scudo
Neden sonradan olmasın ki gayette hoş bir proje olur. Bisikletlerimi bitirince usb den direkt şarj olan bir prototip yapıp olup olamayacağını gösteririm. Eski kaskımı çoktan attığım için nasıl olsa yenisini alacağım. Gözünüzde çok büyütmeyin bu tip işleri. Kask dediğiniz köpük sonuç olarak kolayca işlenebilir bir malzeme ve lambaların ille de kesilip içine gömülmesi şart değil. İnce tip uyarı lambalarını tek tarafı yapışkan cırt bantla öne arkaya monte edilmesi bile mümkün iken üstelik.

• Beğen
Tepkiler: hauy
ozalkadir arkadaş fotoları paylaşmış ben de detaylıca ekleyim ki alacaksanız emin olun, aynı kask olması lazım hatta öyle görünüyor Prowell Vipor f-59r diye geçiyor, hiçbir sıkıntı çekmedim belki kimine kaba gelebilir sonuçta benim derdim korunma, tayvan menşeili, aldığımda üretim yılı 2015 nisan yazıyordu yani üstüne 1 yıl geçmiş bu da benim için gayet sorunsuz demektir, çünkü kaskların bir raf ömürleri vardır ki o da 1 yıldan aşağı olmaması lazım. Türkiye'de Giro bulsaydım aslında onu alacaktım ama bulamadım birçok yere sordum hep bitmiş, Prowell de çin markası değil motor olarak da sym kullandığım için tayvandan çıkan iki teker ile ilgili birçok şeye kefil olabilirim yani bu kask güvenlik testlerinden geçmiş, standart koruyuculukta bir kask ve fiyat performans olarak standart kasklar içinde bence en iyilerden bir tanesi. Hafif ayrıca çene altına cırtcırtlı ped falan koymuşlar, reflektörlü yazılar falan güzel detaylar bence.

prowell hakkında kaba bir test ama güvenlik açısından bir fikir verir en azından kavun testi olmaması iyi :)

20160522_155224.jpg 20160522_155243.jpg 20160522_155317.jpg 20160522_155356.jpg

• Beğen
Tepkiler: hauy ve bi adam
Takip ben de 100-150 arası bir şey arıyorum.

(link) buna bir bakın

@SOZUAK
zaten bu şekilde hareket etmemeniz gerekiyor. kaskın kendisinden malzeme eksilterek, keserek, oyarak yapacağınız her işlem (çok küçük çaplı olsa dahi) kaskın mukavemetini düşürecektir. sonradan cırtcırtlarla yapıştırıcılarla ekleyeceğiniz bileşenlerin de sürüş sırasında ya da kaza anında sürücüye zarar verme ihtimali taşıyıp taşımadıklarına da dikkat etmeniz gerek. sonuçları buradan paylaşırsınız artık.

Kaskı bir arada tutan şey dış katmanıdır, içindeki köpük darbenin şiddetini dağıtmak içindir. Köpük kısmına lamba konulan kasklar o zaman güvenli değil demektir. Aldığınız sonuçta motorsiklet kaskı değil köpükten bir darbe emicidir. Parçalanmama gibi bir özelliği de yoktur. Bence güvenlik konusunu hafife almamak değil de abartılı düşünüyorsunuz. Örneğin forumde benim de sipariş verdiğim gece sürüşlerinde çok efektif olan bir çok kişinin de aldığı keskin kenarlı kalın alüminyum profilden kutulu farlar kaska yapıştıracağınız lambalardan daha ölümcül olduğu gibi kask için satılan hazır lamba aparatları da satılmaktadır. Materyal maliyeti kalıpların maliyeti dahil 5 Tl anca olan ve Çin tarafından eminim ki hiçbir arge maliyeti de olmadan üretilen en kötüsü 50 TL ye satılan kasklara lamba ekleyip 100 dolar diyen zihniyete istediğiniz kadar destek verin o kaskların içindeki lambalar da pamuktan yapılmıyor yada kağıt inceliğinde değildir ne dersiniz. Eleştiri kabulum ama mantıklı olması şartıyla.
Bir de google da "bicycle helmet mods" diye bakın insanlar neler yapıyor. Bu yapılanlar bir yada kaskına kamera takan var acaba kaza anında o kamera kaska takılan ışıklardan daha mı az zararlıdır.

@Cuneyt Erkman
efendim gençleri kötü yola sevketmeyin, hem orası kahveci değil mi ne anlar kasktan ?

led kafada olunca gaha mı iyi sonuç alınıyor ?

bence genede uzak durulası bi eylem, fosforlu tabelaya bile sıkan trafik magandaları tarafından headshot alabilirsiniz mazallah

• Beğen
Tepkiler: hauy
@ozalkadir
İlk fotoğraftaki efekt nedir acaba çok güzel

@Ömer Çolak

bu çok iyi de one size olunca arkada cırcır dönen bi tekerlek oluyo dimi ?

@Tasogare tchibo aynı ürünleri yurtdışında da satar. Ben her ürününe güvenirim. Bir abimiz aynı kaskla kaza yaptı hayatı kurtuldu. Bilip bilmeden konuşmayın

o zaman tamam, afedersin, test etmişsiniz siz

Geri