Scudo Sports

Fixie için parça satan bisikletçiler

@Zen.eren

Pedal bisiklete uğradım ve ellerindeki gidonu beğenip aldım. Gayet düzgün insanlara benziyorlar. Dükkan da fixie veya çelik bisikletçiler için bir cennet gibi, çok sayıda parça var.

@Kuzey Ege
Tavsiye için teşekkür ediyorum. Bu dükkanı öğrenmek çok iyi oldu.

Scudo
@Zen.eren

Pedal bisiklete uğradım ve ellerindeki gidonu beğenip aldım. Gayet düzgün insanlara benziyorlar. Dükkan da fixie veya çelik bisikletçiler için bir cennet gibi, çok sayıda parça var.

@Kuzey Ege
Rica ederim, ne demek.. Dükkanın sahibi Bülent abi, bildiğim kadarıyla zamanında tour de france'da teknik ekipte yer almış oldukça deneyimli ve teknik konulara hakim birisi. Biraz uyuzdur ama titiz ve prensipli biridir.

Pedal bisikletten bir göbek alıp jant ördürdüm. Göbek jantı çıkarmadan sabit ve freewheel (Türkçesi nedir bunun?) arasında geçiş imkanı veriyor. Bugün denedim, bir sıkıntı yok gibi. Bir süre deneyeceğim. Olumlu olumsuz bir durum olursa buraya yazarım.

210571 dosyayı görüntüle

36 delik fixie göbek bulamadığım için pedal bisikletteki novatec 36deliğe mahkum kaldım 250 lira temiz...

36 delik fixie göbek bulamadığım için pedal bisikletteki novatec 36deliğe mahkum kaldım 250 lira temiz...

TRY 26.76 6%OFF | Rulmanlar hub XJ 32 veya 36 delik Alüminyum alaşım ön arka hub eylem bisiklet bisiklet sabit dişlisi Tek hız sabit volan (link)

18 bininci kilometrede zincir gergisini yapmaya üşendiğim için öldü.
Yoksa daha yaşardı.
Tavsiye ediyorum.

Pedal bisikletten bir göbek alıp jant ördürdüm. Göbek jantı çıkarmadan sabit ve freewheel (Türkçesi nedir bunun?) arasında geçiş imkanı veriyor. Bugün denedim, bir sıkıntı yok gibi. Bir süre deneyeceğim. Olumlu olumsuz bir durum olursa buraya yazarım.

210571 dosyayı görüntüle

700 küsür lira gibi bir rakam mı gördüm orada?

@Zen.eren

@Kuzey Ege

Merhaba,

Pedalbisikletten parça alırsak orada taktırma imkanımız oluyor mu? Dükkanın tarzını ve büyüklüğünü bilmediğim için soruyorum? Teşekkürler

@Anonim

şerefsizim aklıma geldiydi :)
uzun inişten önce inip bunu aktive edip (freewheel e geçirip) tekrar binmek falan... göbekten vites gibi konforumuzu bozmadan bir kol ile işi halletsek tamam da, bu şekilde o parayı hakeder mi bence etmez...
freewheel in türkçesini sormuşsun. cırcır (ratchet) mekanizması sayesinde sadece tek yönde tahrik edilebilen göbeklere bir isim bulmak istersek... benim önerim ''tek yönlü göbek''.

@Ali Kılıç 35.5

öldü derken? ne oldu göbeğe? neresi deforme oldu yani?

@Kuzey Ege Pedal Bisiklet denen işletmeden bırakın bir şey almayı önünden bile geçmek nasip olmasın. Ticaret anlayışı “ 0 “ esnaflık SIFIR.
Geçenlerde telefonla bir şey sordum, adam resmen beni niye meşgul ediyorsun diyor. Telefonla fiyat sordum, dükkandan alsam yardımcı olabilir misiniz dedim, buraya gelirseniz %15 daha pahalıya alırsınız boşuna gelmeyin dediler.( Kartal dan gidecektim). Benim param Bunlara haram da sizleri bilmem. Neyse kusura bakmayın içimi dökmüş oldum. Taktir sizin istediğiniz yerden alışveriş yapabilirsiniz. Ama durum bu.

türk esnafı sevmez öyle fiyatlarının başkasıyla mukayese edilmesini... ''kucağıma oturcaksan otur, oturmayacaksan gölge etme'' kafası...
geçen gün yürürken (tesadüfen de sirkecide oluyor bu olay) seyyar kokoreççi gördüm, yanından geçerken hızımı kesmeden ''yarım ne kadar?'' dedim, fiyatı söylerken bile bozuldu, ağırına gitti sanki bunun sorulması. ''pahalı'' diyerek yürümeye devam ettiğimde de, yanındaki müşterisine dönüp ''ulan... ölür müsün öldürür müsün...'' dedi. güzel ülke vesselam.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: karanbatu
@Anonim

uzun inişten önce inip bunu aktive edip (freewheel e geçirip) tekrar binmek falan... göbekten vites gibi konforumuzu bozmadan bir kol ile işi halletsek tamam da, bu şekilde o parayı hakeder mi bence etmez...
freewheel in türkçesini sormuşsun. cırcır (ratchet) mekanizması sayesinde sadece tek yönde tahrik edilebilen göbeklere bir isim bulmak istersek... benim önerim ''tek yönlü göbek''.

@Ali Kılıç 35.5

öldü derken? ne oldu göbeğe? neresi deforme oldu yani?

türk esnafı sevmez öyle fiyatlarının başkasıyla mukayese edilmesini... ''kucağıma oturcaksan otur, oturmayacaksan gölge etme'' kafası...
geçen gün yürürken (tesadüfen de sirkecide oluyor bu olay) seyyar kokoreççi gördüm, yanından geçerken hızımı kesmeden ''yarım ne kadar?'' dedim, fiyatı söylerken bile bozuldu, ağırına gitti sanki bunun sorulması. ''pahalı'' diyerek yürümeye devam ettiğimde de, yanındaki müşterisine dönüp ''ulan... ölür müsün öldürür müsün...'' dedi. güzel ülke vesselam.

Zincir gergisini yapmaya üşendiğim için zincir attı. Atan zincir göbeğin etrafında tur atarak göbeği parçaladı. Böyle bir durum hasıl olmasaydı bi 20 bin km daha götürürdü o beni muhtemelen.

@Anonim

Aynen öyle bir kullanım için düşünmüştüm ben de. Yokuşlardan korkuyordum, ama çıkmaktan daha çok inmekten tırstığım için. Yukarıda ağaca çıkmış kedi gibi kalmak da var :) Arabalar geldiği için uzun yokuşlarda öyle frenle inmek de rahat olmuyor pek, hızlıca süzülmek istiyor insan.
Geçen gün uzun bir yokuşu tırmandım, sonra tepede tek yönlü göbeğe geçip süzülerek indim, aşağıda tekrar sabite geçip devam ettim. Ne diyeyim büyük kolaylık.
Mekanizma güzel, eğer hakikaten sağlamsa parasını da hak edebilir, hatta mevcut hali bence koldan olmasından daha iyi, daha az parça, daha sade. kablo vs derdi yok. Zaten değiştirmek bir saniye sürüyor.
Ama birazcık bisikletin ruhuna zarar verdi sanki. Kolay oldu böyle :)
Bilemiyorum belki bir süre sonra tekrar eski jantları takarım.

@Anonim frenden bahsettiğini görünce fixieciliğini sorguladım bi an...

şaka tabi bu :)

ben fiximde alt boruya bir çubuk kaynattırdım, inişte bacaklarımı pişik olmuş gibi iki yana açmaktansa ayaklarımı o çubuğa koyuyorum. ani durmam gerekirse yapıştırıyorum skid i. ha yoğun bi yerdeysem, hızın çok artmasına müsaade etmeden sık sık skid yaparak hızı sınırlıyorum zaten.

sen ayaklarını pedaldan hiç çekmeyenlerdensin sanırım. sebebi nedir? kalpiye/spd mi kullanıyosun? yoksa skidine e mi güvenmiyorsun?

@can_celik
Haklısın. Spd kullanıyorum. Durmak için skid kullanmıyorum pek, dizlerime pek güvenmiyorum. Ben pek fixieci sayılmam:) Durma kısmından ziyade daha çok sürüş hissi hoşuma gidiyor fixienin diyebilirim.

yokuş aşağı için ayak dinlendirme iyiymiş, ama çok hızlanmaz mı insan? Ben herhalde pedalı bir daha aşağıya kadar yakalayamazdım.

telefonum akıllı olmadığı için skid yaptığım maksimum hızı bilmiyorum, o sebeple sayılarla konuşamayacağım. zaten bana göre ''çok'' olan bi hıza çıkmıyorum, yani her skidde limitlerimi zorluyorum ama bu çok çok az bi miktar oluyor. sallıyorum en son 30 km/h de skid yapmışsam, bir sonraki en fazla 30.5 km/h oluyordur. benim gibi ani skid yapınca olay ''pedalı yakalamak'' değil, ''pedalın ayağa çarpması''na dönüyor. sağ ayağımı tabanı arkaya bakacak şekilde pedal alanına soktuğum an büyük bi darbeyle beraber patinaj başlıyor. tabi kendimi öne veriyorum o anda, vermesem o kuvvete karşı gelemem bacağımla. gelsem bile zincir kopabilir.

QR mandalı olayı fixed gearda olmaz. Zincir gergisi nasıl yapılacak? Bence mümkün değil. Yapabilen var mı bilmiyorum! Bunu bi araştıralım. Bakalım bir şey çıkacak mı?
Kızak yataysa ve gergi civatası varsa gayet yapılabilir bir şey. Civatayı tutan somun elle çevrilen kelebek somundan takılırsa daha da pratik olur.

Tabi yine de yol ortasında "freewheel'e geçeyim de şu inişi fren basa basa yorulmadan yapayım" amaçlı yapılacak bir şey değil. Ama yola çıkmadan mod değiştirmeyi bir nebze pratik hale getiren bir şey QR.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Aliexpress'ten artık ender bulunan 36H, gümüş, rulmanlı göbeklerim geldi, çok mutluyum 🥰 🥰 🥰

Göbeklerin en kritik kısmı lockring dişleri oluyor. Bunda çok güzel yapılmış, somun sıkı sıkı geçiyor, hiç boşluk yok. İleride diş sıyıracağını sanmıyorum. Ağırlığına bakılırsa sert bir alüminyumdan yapmışlar. Çok iyi bakıcam bebeklerime. Türkiye'de rulmanlı 36h satan tek yer biliyorum, o da NOVATEC getiriyordu, dişlisiz geliyor ve sadece arka olarak 40 euro fiyatı vardı. Bunlar kargoyla beraber 36 dolar tuttu. İlginçki pttkargo ile değil aras ile geldi, ve harcırah alınmadı.
DSCN4983.JPG

(link)

Son düzenleme:
Aliexpress'ten artık ender bulunan 36H, gümüş, rulmanlı göbeklerim geldi, çok mutluyum 🥰 🥰 🥰

Göbeklerin en kritik kısmı lockring dişleri oluyor. Bunda çok güzel yapılmış, somun sıkı sıkı geçiyor, hiç boşluk yok. İleride diş sıyıracağını sanmıyorum. Ağırlığına bakılırsa sert bir alüminyumdan yapmışlar. Çok iyi bakıcam bebeklerime. Türkiye'de rulmanlı 36h satan tek yer biliyorum, o da NOVATEC getiriyordu, dişlisiz geliyor ve sadece arka olarak 40 euro fiyatı vardı. Bunlar kargoyla beraber 36 dolar tuttu. İlginçki pttkargo ile değil aras ile geldi, ve harcırah alınmadı.
284120 dosyayı görüntüle

(link)

Aynı göbekleri 20 bin km kullandım. Rulmanları çöp, gerisi efsane. Herkese tavsiye ediyorum. Rulmanları ileride ors ile değişirsiniz.

Datça'da rüzgarla yola saçılan dikenlerden bıktım. Şeytan diyor al şu lastiklerden, sonra cımbızla diken ayıklamayı, yamayı, pompayı unut... (Tanesi 1250 tl :aglyrmngaa:).

Geri