Kondüsyon yetmezse, bisikletten iner yürüyerek çıkarsınız. Asıl sıkıntı inişte...
selamlar, aklımda şöyle bişey var. single speed tarafı fixie tarafından daha çok dişliye sahip bir hub. pedal tarafında da 2 tane çark olacak ki, tek zincirle işi bitirelim, büyük çark fixie, küçük çark single için olacak şekilde. böylece hub un bir tarafı düz yol (fixie) modu, bir tarafı yokuş modu (single speed) gibi kullanılabilir. tabi single mod için pratik bir şekilde sökülüp takılabilen bir fren gerekiyor arkaya. hiç bu tip bir hub gördünüz mü?
Tam tersi değil mi? Küçük çark fixie büyük single speed. 16 fixie 18 single speed gibi
Bu arada bazı hublarda lastiği çıkarmadan dier çarka değiştirmek mümkünmüş diye duydum. Var mı böyle bir şey?
@Ali Kılıç 35.5
Ben de bulamadım sadece duydum
@Ali Kılıç 35.5 peki dediğim gibi zinciri 2 taraflı kullanma gibi bir şey gördünüz mü? böylece farklı 2 çevrim oranı aynı zincir le sağlanabilir.
''jantı çıkarmadan geçiş ancak şöyle olabilir: aynakolun (veya orta göbek mi deniyor bilmiyorum) 2 tarafında da çark olur. quick release i gevşetip jantı çıkaracağına zinciri çıkarıp öbür tarafa takarsın o şekilde olabilir. ama böyle birşey görmedim şimdiye kadar. ''