Scudo Sports

fixed'ı yeni öğrenen birinden sorular

abdurrahman keleş

Aktif Üye
Tepki
18
arkadaşlar bu fixid gear bisikletleri geçen gün mtbleri kötüleyen bir mesajda okudum birde baktım forumda böyle bir yer varmış hemen girdim ve (bundan sonra fix desem mazur görmessiniz umarım fixid gear uzun oluyorda)fixlerin resimlerinin olduğu konuya baktımk tabi herkeste olduğu gibi bendede aynı durum oldu elde ne var ne yok satıp bir tane alasım geldi ama baktımki bunlar almalık değil toplamalık daha buradan işin yoruculuğu başladı.aslında parça parça toplamayı seviyorum ama pek asbırlı biri değilim o yüzden bekleyemem.

herneyse şimdi soruma geleyim yakın zamanda yeni bir bisiklet alacaktım 1200 tl bütçe ile.aklımdada trek 7.2 var ama bir yandada bunlar var.ve bu fixlerin tekerlerinin incelikleri ve
http://i1151.photobucket.com/albums/o631/fituji/1copy.jpg
şu tip jant örümü çok hoşuma gitti acaba bu tip jantlar ve tekerler trek 7.2 ye uyarmı.
birde şuan elimde market bisikletlerinden bir mtb var ve performanssızlığından bıktım resmen gitmiyor ve bu fixlerde tek vites olunca rampada beni çok zorlar diye mesafeli yaklaşıyorum yanlışmı yaklaşıyorum bilemiyorum.tamam kadrosu gereği haffliği gereği seriliği olabilir ama bir fx 7.2 kadar seri olabilirmi onu bilmiyorum.
son olarak serilik hakkında vitesli bir bisikletle farkının olup olmadığı hakkında beni bilgilendirdikten sonra
şu hazır fix hakkında ne düşünüyorsunuz
(link)

Scudo
Abdurrahman selam,
Görselde ki bisikleti bisikleti 2 ay kadar önce ben toplamıştım, tabi geçmişten de bir hazırlanma süreci vardı. Öncelikle fixie ler için kullanım olarak söz etmek gerekirse rampalarda kullanacağın diş oranına göre değerlendirmek daha doğru olur. Bu görselde ki 47-18t (ön-arka)diş oranına sahip olup bir çok rampada vitesli bisiklete oranla verimli kullanmaktaydım, sorun olmadı bu kombinasyonda. Sadece aşırı hızlanmayı seven birisiyseniz benim gibi, düz ve boş olan uzun turlarda oran yetmediğinden yeterli hız ve güç aktarılamayabilir, aktarılamadığı gibi aşırı yere pedal çevirmek durumunda kalabiliyorsunuz. Kısacası şehiriçi kullanımda çok pratik olmaları bir yana şehirdışı uzun turlarda (50km +) yorucu olmasa da sıkıcı olmaya başlıyorlar. Böyle bir hevesin ve girişimin olacaksa da aşağıdaki linkteki gibi piyasa da fixie ile de yer edinirim zihniyetindeki firmaların bisikletlerinden uzak dur derim. Ki burada yanlış anlaşılma olmasın kötü demiyorum, kadroları iyi olabilir ama hipster bir akımdan kendilerine pay çıkaran şişirmasyon yapılan bu hazır bisikletlere her zaman karşıyım. Üstelik linkteki bisiklet 12kg neredeyse ve dropları da tamamen fixie olarak tasarlanmış bir bisiklet için tamamen aykırı...

peki bir fixie toplamaya kalkışsak yurt içinde internet üzerinden parça bulabileceğimiz bir site varmı yada 2 hafta sonra istanbula geliyorum orada bulabileceğim bana bu konuda bilgisizim diye kazık atmak yerine yardımcı olabilecek mağaza varmı.ayrıca 50km/h benim için gayet yüksek bir hız eğer o hız limitine sorunsuz çıkıyor ve rampada yormuyorsa iyi demektir

@abdurrahman keleş

47'lik bir dişli ile 50km ancak hayatl olur, 52'lik bir dişli ile de güzel olur ama onun da rampası ayrı tatlı olur. :) Türkiyede de açıkcası bizim forum fixicileri dışında alıp satan olmadıkça parça imkansız gibi. Özellikle arka göbek-dişli sistemi ve drop bir bar kullanacak hatta ve hatta çok özel parçalara yönelecekseniz yurtdışında bile online satışı sayılı olan marka model ve parçalar mevcuttur. Bu arada fixie ile 50km gibi hızlar şehirdışında uygun yollar dışında çok çok tehlikelidir. Unutmayın ki sürekli dönen pedalları ile altınızda canavar hissini veren bu bebekleri olası durumlarda durdurmak için fazladan kas gücü ve mesafe gereklidir.

Linkteki bisiklet icin gerekli yorum yapilmis. Bende bir 7.5 kullanicisi olarak 7.2 ile ilgili fikirleri pekistireyim. Acik ve net olarak bariz bir farkla benim bindigim reparto fixed bisikletim 7.5 ten cok cok ve cok daha fazla seri. Ilk bindiginizde trekte vay bu neymis boyle diyorsunuz biliyorum cok hos geliyor ama fixed ler normal bisikletlerden cok daha ataktir almak istediginizi size hemen aninda ve tam sekilde verir. Kadro boyu bana buyuk olmasina ragmen viraj almada hizlanmada hatta rampa cikmada fx ile buyuk bir fark var..Ancak size bir fx rahatligi ve konforu sunmaz cunku surekli olarak pedal cevirme durumundasiniz.. Ama on jantiniz ( gorseldeki düz örüm janttir) bir sorun cikarmaz tabiki sizdr duz ordurup bisikletinizde kullanabilirsiniz.

uç parçalardan bahsetmişsinizde bütçe dediğim gibi max 1200 tl ama sanırım bu iş böyle olmayacak çatrefilli ama sonucunda güzel.anlaşılan bizi yine trek paklar bu iş emekli olduktan sonra gidip yurt dışından ellerinle alıp toplayıp keyifli keyifli bineceksin.

@abdurrahman keleş

Zaten ilk bisikletiniz olacaksa fixie ile başlamak bana sorarsanız gereksiz. Fixie daha çok bisikletçiliğin son noktası olarak nitelendirilir, binmesi, toplaması ayrı keyif verir bunu ancak yaşayan bilir. 1200 lira ile çok uçlara gitmedikçe de iyi sonuçlar elde edilir ama önce daha basitten başlayıp deneyim kazanarak yükselme kanısındayım ben. Fixie bir vitesli bisiklete göre evet ekonomiktir ama ucunu kaçırırsanız da vitesli bisikletlerle yarışması bir yana katladığı bile olur. Bu bir hastalıktır, kapıldınız mı ne başını ne de sonunu hatırlarsınız.

anladım.dediğim gibi bu şimdinin işi değil ama aklımın bir köşesinde şöyle yeşil-beyaz yada mavi-beyaz kombinasyonlu bir bisiklet toplamak var.
http://www.myfixedgear.net/wp-content/photos/Peugeot_Green_Apple_Slice_Fixie/reg/2.jpgbu biraz modern ama yinede güzel
http://www.singlebikes.com/sites/singlebikes.com/files/colorcorrected01.jpg buda mavili kombinasyon
peki son sorum youtube'da videoları izlerken fixie sahiplerinin arka tekerleği müthiş bir şekilde kaydırdığını gördüm ben bunu trekle yapabilirmiyim

• Beğen
Tepkiler: Furkan Yavuz
Fixed gear in mantigi budur zaten teker dondukce pedal doner:) bacaklari kitlerseniz kayarsiniz fren yapmis olursunuz. Trek te bu arka freni kullanarak mumkun ama fixed kadar hos ve anlamli olmayacaktir..

• Beğen
Tepkiler: yigitkirca

Fixed Gear hiç kullanmamış birisine onun verdiği hazzı anlatmak imkansızdır. Skid'de sadece fixed gearlara özgü bir şey olup, mantığı budur da diyebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: ozgurerdem
bence hazır yapılmış bir tane alın.. pişman olmayacaksınız..

peki scott ‘un sitesinde fixie alanınına 2tane bisiklet var beyaz olani değilde siyah olani nasıl mobilden yaziyorumda link atamadim kusura bakmayin

(link)

Scott iyi bir marka, fixed gear ını da sorunsuz kullanırsınız elbet, fakat ne kadar kaliteli diye sorucak olursanız işte orasını bilemem, komponent listesine baktım ve göbeklerine kadar Scott üretimi olduğunu gördüm ki göbek fixed gear da en önemli komponentlerdendir. Scott un fixed gear göbeği nasıldır diye kime sorarsanız sorun kimse de bilemez heralde :)

Ben fix' imi satıyorum düşünürseniz...
54cm Specialized Langster modeli, mat siyah renkte...

İlk bindiğimde yaptığıma topladığıma pişman olduğum şimdi ise 50 km.-/ + (elbette çok ta uzun mesafeler olmamak kaydıyla) beni başka bisiklete bindirmeyen bisiklettir. Bu kategori altındaki başlıkları arayarak parçaları nereden bulacağınızı nasıl toplayacağınızı öğrenebilirsiniz, ya da sürprizlerle karşılaşmamak adına hazır yapılmışını alabilirsiniz. Schwinn 2.el hazırını satan tanıdığım var isterseniz yönlendirebilirim.

MTB' den yol bisikletine geçmeye karar verdiğim zamanlarda ben de bunlara rastlamıştım. Başta pideci bisikletine benzettim ancak 1 haftalık kullanımım sonucu anladım ki bu bisikletten zevk alma konusunda son nokta denebilir. Kullandığım şehir Konya idi. dolayısıyla yokuş derdim olmadığı gibi yolları da güzel olduğundan rahatlık sorunu yaşamamıştım. Bisiklete gerçekten gönül veren birinin kesinlikle denemesi gerekir

konumum itibariyle sürekli eğimli yolda bisiklet sürmek zorundayım bu neden trek fx 7.2 aldım gayet memnunum ancak 2 sene bisikletime süre verdim bunun sonucunda ya mtb ya yol yada fixie alacağım-toplayacağım şimdilik işi hallettik

Geri