Scudo Sports

Fixedgear bisiklet singlespeed'e göre dahamı verimli?

Ali Caydas

Üye
Tepki
15
Bisiklet
Cannondale
Şöyle bir yazı gördüm, doğrumu? hiç fixed gear bisiklete binmedim yeni bisiklet toplayacağım.Mantıklıda bence çünkü teker pedalların dönmesine yardım ediyor, fixed dişli bisikletde pedala daha kolaymı basılır?

Yazı Bu ; Fixed gear bisikletler ayni vites orani olan normal bisikletlere kiyasla daha verimli mekanizmalardir. pedallara, dairesel hareketlerinde daha genis bir yay suresince kesintisiz guc vermek mumkundur. bunu saglayan bisikletin hareketi sirasinda pedallarin kendiliginden donmeye meyilli olusu ve bunun ayaklarinizin dairesel hareketini kolaylastirmasi, her turda daha uzun bir sure dogru yonde (dairesel) guc vermenizi mumkun kilmasidir.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
basit bir konu. eylemsizlik kısa cismin durumu koruma isteği giden bir cisim gitmek ister duran bir cisim durmak ister, fixed gear da ön dişli arka dişli ve arka teker arasında hiç bir boşluk yoktur buyüzden giderken teke size yardım eder, normal bir bisiklette yardım eder aslında ama fixie de performans çok çok daha yüksektir, ancak durmak sıkıntıdır, duramamak zevklidir bazen acıtır

• Beğen
premium rush tan önce quicksilver bir izleyinde fixed gear ın okadarda yeni birşey olmadığını felsefesinin nasıl olduğunu bir anlayın

• Beğen
Tepkiler: DreamerMRLG
@cparlakgul

Quicksilver'ın altyazılısı var mı cengiz?

Premium Rush ve Quicksilver publichd.se sitesinde 1080p (1920X800) torrent olarak var.

Çift taraflı arka göbekler varmış, bir taraf single speed diğer taraf fixie oluyormuş sanırm.
Nasıl oluyor bu olay? Fixie ile giderken bir düğmeye basıyoruz single'a mı geçiyor yoksa arka lastiği mi ters çevirip takıyoruz, olayı nedir bu çift taraflı arka göbeklerin?

• Beğen
@GÖRKEM.G

Selam,
Bu sisteme flip-flop deniyor isterseniz farklı kombinasyonlar ile farklı dişli olanaklarında sadece fixie olarakta ayarlayabilirsiniz, istersenizde ss ya da fg olarakta kullanabilirsiniz bu tamamen bisikletteki beklentinize kalmıştır.
Sistem olarakta teker sökülerek yönlerin değiştirilmesi gerekir. Farklı dişli oranları olacaksa da örneğin dişlilerden birisi 16t iken diğeri 18t ise droplarınız da bu gergiye müsait değilse zincire bakla eklemesi ya da çıkartması da yapılmak gerekmektedir.

bende bu tarz bir şey toplamak istiyorum fixie gear düşünüyorum, single speed toplamanın bir mantığı var mı sizce?

@Medherius
Mükemmel bir 90 dakika geçirmemi sağladınız. Teşekkürlerr

Soruya cevabım:
Mekanik olarak ispatlanmış mıdır bilmiyorum ama his olarak kesinlikle evet, sabit vites daha kolay dönüyor. Özellikle yokuş çıkarken.
Yokuş inerken ise tam tersi:)

Soruya cevabım:
Mekanik olarak ispatlanmış mıdır bilmiyorum ama his olarak kesinlikle evet, sabit vites daha kolay dönüyor. Özellikle yokuş çıkarken.
Yokuş inerken ise tam tersi:)

Bunu da mı hortlattın?
😂😂😂😂😂😂😂

Geri