Scudo Sports

Fitness

VolkanÖzcan

Forum Demirbaşı
Tepki
404
Başlangıç
1998—99
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Sevgili arkadaşlar, burada hepimiz gibi bisiklete biniyorum.

Ancak başka sporlar da yapmak, başka kasları da çalıştırmak lazım.

Vücüda güç ve şekil verecek çalışmalar yapmak istiyorum. Fitness salonlarında koşu bandı dışındaki aletlere o kadar yabancıyım ki malesef onlar bana uzaydan gelmiş gibi görünüyor.

Hareketleri doğru olarak nasıl öğrenebilirim?

Bu hareketlerle, atıyorum üç aylık, beş aylık bir programı nasıl hazırlayabilirim?

Teşekkürler.

Scudo
Fitness centerlarda size ve vücudunuza uygun en iyi programı antranörler yapıcaktır, ancak yinede ben kendi programımı yapıcam derseniz, önce 10 dk lık ısınma turu ve daha sonra bölge bölge çalışmanızı tavsiye ederim, basit bir örnek vermek gerekirse örneğin 3 tane omuz hareketi, daha sonra 3 kol(biceps), 3 arka kol hareketi, 3 tane kanat hareketi 10-15 tekrar vs. harekete göre değişir. Diğer bir günde ısınma turundan sonra göğüs çalışması ve sonrasında miğde yada bacak çalışmaları eklenebilir. Bu konu hakkında daha fazla bilgiyi body building sitelerinde daha ayrıntılı bulabilirsiniz, güzel programlar mevcut.

Musabık olmayacaksınız çok detaya girmenize gerek yok. Dikkat etmeniz gereken yeni başladığınız için "bir itiş bir çekiş" tarzında çalışın. Böylece eklemlere ve dirseklere aşırı derecede yüklenmiş olmassınız.

Örn : Omuza Press ( Military Press )
Sırta Çekiş ( Pulldown )

Programınızı bu şekilde isteyebilirsiniz.:in:

Öncelikle kilo durumunuz değerlendirilir,vücudunuzdaki yağ oranına göre bir program eğitmenler tarafından çıkartılır,genelde baslangıç kardiyo hareketleriyle baslar,belli bir süre sadece bunları yaparsın,vücut alıştıkdan sonra,istasyon çalışması veya aletlere geçe bilirsin,hangi hareketin nasıl yapıldığınıda kafana takma, zamanla eğitmenlerin yardımıyla çözersin,profesyonel bir salon olursa daha iyi olur tabii

• Beğen
Tepkiler: F.Ertuğrul Aydın
bisiklet-kullanmaya-devam,hrZSpk6__EWoeP6plfSVoA.jpg

• Beğen
Tepkiler: Abdullah ozturk
merhabalar, bende kendi çapımda fitness ile uğraşan biriyim çok spor salonlarına gittim şimdi evde çalışıyorum çok yoğun tempoda olmasada bölgesel program çıkarmışım o programa göre ilerliyorum, spor salonlarındaki o görülen korkulan aletlerin çokta hikayesi yok bana kalırsa göz boyama ve para alma aletleri bunlar benim şahsi fikrim elbette yeni başlayacak kişiye hareketi daha doğru yaptıracak ön gelişimi sağlayacak aletler ısınmak için koşu elipiks aletlerine falan hiç girmiyorum ben manuelci birisiyim bir dammbell set ile bile evde ısınmadan tut tüm hareketler yapılabilir bunun en iyi kaynağınıda bodyforumtr gibi sitelerde görebilirsin bu sitede bir çok çalışma programı ve hareketlerin GIF görselleri mevcut ha eğer GIF yetmezse hareketin ismini youtube yazarak video izleyerek uygulayabilirsin bunların yanı sıra app sotre ve google store de mobil uygulamalar istemediğin kadar mevcut sporla kalın.

• Beğen
Tepkiler: Abdullah ozturk
Geri