Scudo Sports

Fitness bisiklet seçimi? Cube, Giant, KTM, Lapierre, Focus ?

@Hakan Can Onrat

Evet lapierre den memnunum fakat hızlı gitmek tutkum oldu o yüzden akıcı bir bisiklet istiyorum. Ktm 9.2 kg fakat pedalsız pedal takında 9.5 civarı olacak lapierre 9.7 pedallar dahil. Benim için artısı 28 genişliğinde lastik olması ve 6061 alüminyum yerine 7005 daha sert esnemez kadro kullanması.

@Emre O.

Evet güzel fakat komponentleri concept ex sl gibi bunlar nedir ne değildir bilgim yok ağırlık olarak da 2013 model arriba 1.0 8.8 kg aralarında en hafifi focus sanırsam.

Scudo
Değerli görüşlerini aktaran herkese çok teşekkür ederim fakat şunu açıklamakta fayda görüyorum. Satılık olan bisikletim tur bisikleti gibi ve üzerinde heybe vb. olduğu için o tarza yakın bir bisiklet aradığım izlenimi verdim sanırım. Aslında tam olarak istediğim biraz geniş lastikli (en fazla 28), esnemeyen, akıcı ve mümkün olduğunca hafif, tercihen aynakolu 2 li, çamurluk için vida yerleri olsa hiç fena olmayacak bir yol kırması. Görünüş olarak focus ve ktm çok hoşuma gidiyor düz gidonlu yarış bisikleti ikisi de, cube dediğiniz gibi daha fonksiyonel, lapierrede de çamurluk ve bagaj vidaları mevcut, lapierre burada 7005 alüminyum kadrosu, cube 10.4 kg lapierre 9.7 kg ağırlık farkı öne çıkıyor fakat lapierre 3 lü aynakola sahip. Giant rapid 1 elemek zorunda kaldım çünkü satan yer yok sanırım yurtdışında var sadece, focusun concept ex sl gibi komponentleri mevcut nedir ne değildir hiç fikrim yok, ktm tip olarak en beğendiğim model alsam ileride 25, 28 genişliğinde lastik takabilir miyim bilmiyorum. Gerçi hiç 23 genişliğinde lastikli bisikleti uzun süre kullanmadım belki gerek kalmayabilir değiştirmeye.

@GürkanG

KTM'in maşası standart yol maşası olduğundan 28 lastik sığacağını tahmin etmiyorum en fazla 25 alır ama 23 lastikleri değiştirmeniz gerekmez bozuk yollara girmeyecekseniz.

@Berke Kazankaya

Yol maşalarına ve U frenlere 28c ye kadar takılabiliyor.

@halil ibrahim duran

Öyle mi abi benim bisiklete bakarak göz kararı olarak yazmıştım 28c uyuyorsa iyiymiş.

@Berke Kazankaya

Benim bisiklette şu an 28c var ve gayet iyi anlaşıyorlar :D

@halil ibrahim duran

Bunu öğrendiğim iyi oldu teşekkürler

Akıcı olsun diyorsanız yol bisikleti almalısınız.

@Ali Uzel

Ktm strada 1000 speed bu akıcılığı sağlar mı

@GürkanG

Sağlar çünkü tüm parçaları yol bisikletinde kullanılan parçalar tek farkı gidonu düz.

@Berke Kazankaya

Teşekkür ederim, ktm ile lapierre arasında kaldım gibi. Ikisini de canlı görüp kararımı fiyata da bakarak vereceğim. Ktm tip ve yol tarzı olması sebebi ile lapierre de biraz daha günlük kullanıma uyması sebebi ile aklımı çeliyor. Ktm tur/ şehir bisikletinden geçişte çok sert kalır mı bilmiyorum.

@GürkanG

Sağlayacağını sanmam. Çünkü yol gidonu için daha fazla eğilip bisikletin ağırlık merkezinin farklı yerde oluşmasını sağlarsınız. Herşeyin akıcılıkla alakası vardır. Akıcılık diyorsanız yol bisikleti alın.

@GürkanG

Ben dağ bisikletinden geçtim 1 haftada alıştım her türlü alışırsınız sertliğe büyük problem değil.

@Ali Uzel

Yol gidonu ile belki alışık olmadığımdan olabilir fakat rahat edemiyorum.

@Berke Kazankaya

Umarım öyledir, canlı kanlı bir göreyim bineyim kafamda daha netleştireceğim inşallah. Teşekkürler

Geri