Scudo Sports

Firen Papucu Janta Sürtüyor

Tepki
0
Merhabarlar.
Yeni aldığım bisikletim bugün elime ulaştı ve montajını ben yaptım yalnız ön fren papucu janta sürtüyor nasıl düzeltebilirim. Sol taraf sürtüyor sağ taraf ise çok açık yardımcı olurmusunuz. Papuclar sağ tarafa çekiyor yani bunu nasıl düzeltebilirim.

Scudo
Yanlış anlamadıysam tel gevsek pabuçlar sağa sola kaçıyor alyan ve pense ile halledersiniz alyanla pabuçları tam janta uygun ayarlayın penseylede tel uzunlugunu ayarlayın kolat gelsin...

kardeş doğru anladın evet şimdi ben sadece telin ucundaki alyanı gevşetip teli uzunluğunu ayarladığımda bol olan taraf oraya yaklaşacak mı başka da yapabileceğim birşey yok herhalde papucların vidaları fln sıkılı ztn . Yalnız teli kısalttığımda zaten yakın olup sürten taraf iyice sürtmez mi :S

Youtube'a "bike brake" diye yazınca hem tel gerginliğinin, hem de pabuç seviyelerinin ayarlanması ile ilgili çok güzel videolar var. Ben bunlardan yararlanarak düzelttim. Şiddetle tavsiye ederim.

Sen önce pabucun nereye bastıgını ayarlıcan alyanla sonra gerginlik fren ayarını yapıcaksın

(link)
Bu linkte, sondan 2. ve 3.cü fotograflarda gösterilen ayarları dikkatlice yapmanız lazım.

• Beğen
Tepkiler: Musa Topoğlu
arkadaşlar hepinize çok teşşekkür ederim sanırım yapmaya çok yaklaştım ne işe ve nasıl çalıştığını yeni öğrendiğim küçük vidaları da ayarladım mı tmm dır inş .

SedatT çok teşekkür ederim sorun seninde tahmin ettiğin gibi fren yayı ayarlarındanmış biraz uğraşarak hallattim tekrar teşekkür ederim.

biraz sağa çekerek düzeltebilirsin eğer hala devam ediyorsa akord ayarı yapmalısın

Geri