Scudo Sports

Finish line Dry Teflon plus zincir yağı (TEST)

Selam,
Aslında tıkanmanın yağdaki teflon taneciklerinden olduğunu keşfettim, yine sonraki aldığım kutularda bu tıkanma sorununu yaşamadım...

Scudo
merhabalar. ben geçen gün aynı ürünü aldım. zincirimi güzelce yağladım ve dağ taş gezmeye başladım. 2-3 gün sonra zincirimde tozlar gördüm. fakat ben bu yazıda tozları uzak tutuyor diye okumuştum. ama bisikletin zincirinde tozlar gördüm. bu neden kaynaklanmış olabilir. ? :cool:

@Alperen KIR

Diğer "ıslak" yağlara kıyasla çok daha az tozlanır (aynı zamanda toz kolayca temizlenir su tutulduğunda çok yağışmadığı için) ... Kuru (dry) yağların en önemli amaçlarından biri de budur...

hmm. yani bisikletimi suyla yıkasam bütün tozlar gider mi diyorsunuz?

Bu ürün sitede bulunmuyor. Oun yerine TEFLON PLUS DRY 4 OZ adlı sişe yağını kullansak... Bu ürün de aynı yağlama özelliklerine ve kullanım alanına sahip midir ?

Teşekkür ederim, bu bilgilendirici yazınız için. Ben aynı ürünün spreysiz versiyonunu almıştım. O da aynı şekilde iyi performans veren bir ürün. :)

@Şafak Başlar

Şişe olanı da kullanabilirsiniz. Aynı yağ fakat uygulama biçimleri değişik.

Bende sipariş vereceğim bunun şişe olanından fakat wet mi dry mı sorusu hala kafamı kurcalıyor, tozlu kuru sıcak ortam için en iyisi teflos plus dry almak gibi geldi bana.

Beyler merhaba finish line zincir yağı satan bir site ben nette bulamadım açıkcası... bilen var mı ? :)) Olmadı Chain -L alıcam sanırım

herkese iyi forumlar şöyle bir durumla karşılaşıyorum giant escape 2 bisiklete sahibim, yaklaşık 250 km yaptım temizliğine çok önem veriyorum fakat zincirden sıçrayan yağlar kadroya buluşuyor( (tabi ilk zamanlarda olmuyordu bu durum) ) bunun nedeni ne olabilir yada neler önerirsiniz bunun önüne geçmek için

@burak09

Zincirde o kadar yağ olmaması lazım, bir bez ile zincirin dışındaki fazla yağı alabilirsiniz, alt tarafta kalan zincirin dış kenarlarını bez ile elinize kıstırıp öbür elinizle ters pedal yaparak. Zincir içerisindeki makaralarda yağ olacak, dışındaki yağın işlevi yok.

Bir de kullandığınız yağ fazla akışkan, bisiklet için uygun olmayan bir yağ olabilir mi? Hangi yağı kullanmıştınız? İnternette bisiklet yağlama hakkında Türkçe olarak bir dolu video bulabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: burak09
Kullanılan yağ konusunda bilgim yok muhtemelen üzerindeki kendi yağı çünkü bisikletim henüz 1-1,5 aylık kendim ayrıca yağ kullanmadım. Temizleme yaparken zinciri de bezle siliyorum aslında son zamanlarda oluyor.Tahminimce yoğun yağmur altında kullandıktan sonra başladı bu durum

Geri