Scudo Sports

Fındık ezmesi ve Fıstık ezmesi?

Bende fındık ezmesini kullanmıştım.Süper lezzetli bir ürün ama çok fazla yağ içernesi benim içinde biraz sorun oluyordu açıkcası.Biraz bekletince üzerinde yağı toplanıyor o yağ süzülebilir.Bir nebze olsun yağı azaltmayı başarmış oluruz.
Şimdiden afiyet şeker olsun..
;)

Scudo
@Murat Çiftci

Herkezin tadını çok sevdiği besinler vardır. Bir besini çok yağ içeriyor diye hayatımızdan cıkarırsak psikolojimizinde bozulma olasılığı yüksektir.

Aşırıya kaçmadan her besini rahatlıkla tüketebiliriz. Beslenmede çeşitlilik önemlidir.

Akşam yemeklerini hafif bir şekilde yerseniz özellikle karbohidrat ve yağdan fakir bir şekilde hiç bir şekilde sorun yaşamassınız.

Bilakiz sevdiğiniz yiyeceklerden uzak kalmak psikolojinizi çökertir.

en azından haftada bir gun 2 haftada bir gün şeklinde kişinin dayanıklılığına bağlı olarak kendisine zarar verdiğine inandığı ama çok sevdiği besinleri tüketmesinin faydası olabilir değişiklik açısından vücuda ne kadar çok değişik türlü besin girerse bunun o kadar faydası olur.

Tabi herşeyin dozajı oldugu gibi bununda bir dozajı vardır. iyi bir beslenme uzmanı bu dozajları gerçekten iyi ayarlar :))

saygılar.

Tabii ki de kesmek doğru değil.Sadece bu ürünleri dikkatli ve aşırıya kaçmadan tüketmek gerekiyor.Atalarımız nede güzel söylemiş;
"Azı karar,çoğu zarar."

• Beğen
Tepkiler: gokhancan
günde ben yaklaşık 50 gr kadar tüketiyorum bu miktar kilo aldırmaz değil mi?

@imhoteb

dostum hareketli bir yaşantın varsa hiç bir problem olmaz. Lütfen kilo olayına bakış açımızı değiştirelim.

Bedenimizde suyun ve kas yapısı ağarlıgının problem olmadıgını, önemli olan yağlanmamak gerektiğini ve yağlanmamak için ise hareketli bir yaşantı sürmek, gereğinden fazla su birikmesini engellemek için aşırı miktarda tuz almamak sabah uyandıktan sonra sadece kortizol hormonunun yapımını durdurmak icin (stres hormonu) BAsit şekerli gıdalar alabileceğimizi, gunun diğer saatlerinde ise asla şekerli besinlere yaklaşmamamız gerektiğini aklımızdan cıkarmayalım.

Sabahları tüketeceğin 50-80 gramlik fındık ezmesi, yalnız büyük oranda icinde fındık olmalı gunluk yağ ihtiyacını, kortizol hormonunu, fındığın kalp damar sağlığına olan yararlarından faydalanmanıda sağlar.

Korkma eğer korkarsan daha cok yağlanırsın.

saygılar.

• Beğen
Tepkiler: imhoteb
Balda basit şeker içerir.Fakat kaliteli,besleyicidir.Bu yüzden sabahları haricinde özellikle akşam saatlerinde yemek yağlanma yani kilo yapar.Fakat sabah tükettiğimizde Gökhan arkadaşımızın dediği gibi çok fazla korkulacak bir durum yok.
Vitamin-mineral açısından zengindir.

• Beğen
Tepkiler: pesimistt
Ben bu konuda TAHİN+PEKMEZ ikilisini tek geçerim. Herşeyi ile tamamen doğal.

Evet güzel,sağlıklı çok besleyici ve bir o kadarda şeker,yağ içeren bir karışım :)
Ama dediğimiz gibi sabahları kullanılırsa ve hareketli bir yaşantımız varsa pek sorun olmaz.
Bu arada pekmezlerin en yararlısı Harnup yani Keçiboynuzu pekmeziymiş,bilgilerinize...

• Beğen
Tepkiler: pesimistt
sağolun arkadaşlar yanıtlarınız için .çok merak ediyordum şu balı

@Technetium

Pekmez olabilir. Ama sabahları 50-60 gramı geçmicek şekilde abi:)) Buda kortizolu kesen en güzel şekerli besinlerden biridir.

asure 10 numara yapamiyorsaniz bile paket alin icine findik filan ekleyin muthiş..

• Beğen
Tepkiler: gokhancan
@lord

abi hayal gücüne hayran kaldım :) insanlar sabah sabah nerden bulcak aşureyi ya?

Runner lord dostum sen hakatten çıldırmış olmalısın :))

@lord

Runnerlord bende sabah harici asla tüketmeyin diyorum. Sanrım başı iyice okumadın :)

bu tip ürünler iyi güzelde aşırısı gerçekten içerdiği kaloriden dolayı dikkatli tüketilmeli

Geri