Scudo Sports

Fındık ezmesi ve Fıstık ezmesi?

gokhancan

Forum Bağımlısı
Tepki
644
sabah kahvaltılarında vereceğim iki ürün gerçekten inanılmaz derecede besleyici.

Fiskobirlik Fındık Ezmesi (yüzde 70 fındık içeriyor)

Ve şampiyonların kahvaltısı isimli bir urun polmakgold kremfıstık. Adında anlaşılacağı gibi fıstık ezmesi.

Yalnız birinci ürünü şiddetle tavsiye ederim. Hem tadına doyamayacaksınız, hemde sağlık için 10 numaralı bir ürün.

Yalnız eğer bu lezzete dikkat edin gunluk 100 gramı geçmemeye çalışın.

Gerçekten kahvaltıda tüketilecek ideal yiyeceklerdendir.

Yapısında bulunan şeker sabah yendiği zaman kortizol isimli (stress hormonu)
çalışmasını durdururken butun bedenınızın enerji kapladıgını hissedersiniz.

fıstık ezmesi ise içeriğinde cok yağ ihtiva eder ve aynı zamanda 100 gramında her iki urunun ortalama 600 kalori enerji var.

deneyin kesinlikle kullanan arkadaşlar varsa goruslerını alalım.

Scudo
çok haklısınız bende kahvaltılarda tüketiyorum fıstık ezmesıni çok besleyici herkeze tavsiye ederim.

fiskobirlik ezmeyi marketlerde göremiyorum ben ancak fıstık ezmesiz olmaz illaki, tavsiyeniz için teşekkürler

Redbull gibi boş sıvılardan medet ummak yerine bu tip doğal kaynaklı enerji besinlerini tüketmek her zaman avantajlı olacaktır.

Hem kalori, hem E vitamini açısından zengin hem de kolesterol düşürücü özellikleriyle sağlıklı besin sıfatını hakediyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Frankaabi
@teampasha

Bim içerisinde satılıyor reklam yapmış gibi oluyorum ama spor için çok uygun bir besin. istiyorumki bütün bisikletçi arkadaşlarımız ucuz ama kaliteli ve besleyici bir enerji kaynağını rahatlıkla bulsun.

saygılar.

@gokhancan

Gerçekten etki ediyormu bilmiyorum bi zaman çokokreme öyle demişlerdi inanmamıştım doğrusu bu olmalı :7: :D :10:

Kremfistik'in bagimlilarindanim diyebilirim. Tadina gercekten bayiliyorum ve dogal olmasi da cabasi. 100 gr'inda 25 gr kadar Protein, 25 gr kadar Karbonhidrat var. Fakat 25 gr kadar da yag var...

Sahsen burada bulamiyorum, sanirim yok ancak bu duruma pek de uzulmuyorum, 350 gr.lik bir kavanoz bana sadece 2 gun gidiyordu...

@HaliliOzturk
:eek:
Ben bu ürünü tüketmeye başlarsam hiperaktif olmayayım:rolleyes:
Yanlızca pazar günü sabah kahvaltılarında tüketiyorum bu ara paz gezileri olduğundan buna da fırsat bulamıyorum. Çünkü erken kalkmak geriyor çoğunlukla.

@teampasha

migros ve bimde satılıyor,migrosta biraz daha pahalı ama:)

Peki kilo yaparmı? Kilo almak istemeyenler için de önerilir mi?

@suzunkopru

Bu ürünler sporcular için hiç bir sorun teşkil etmiyor.

Aynı zamanda sabah kahvaltısı dısında pek yemenizi tavsiye etmiyorum. (gece lezzeti enfes oldugundan kavanozu açmak gibi hataya dusmeyin)

sabahları 100 gram tüketim çok iyidir.

Lakin zamanla bu yiyecekler enerji ihtiyacınızı fazlasıyla arttırıyor.

Metabolizmanın hızlanmasını sağlıyor ve ihtiyacınız daha da artabiliyor.

ama kesinlikle şunu soyliyim eğer yağlanmaya hasssas bünyeniz varsa gunluk 70-80 gram bilemedin 100 gram çok iyidir.

sağlıklı bir inanın beslenmesinde gunluk 300-400 gram karbohidrat 70-80 gram yağ ve kilosunun 1 veya birbuçuk katı protein bulunmalı.

Hareket ettiğimizden vücudun maksimum surede toparlanması icin sanırım 21-29 yaş arası gunluk 2800-3000 kalori enerji çok idealdir.

Buradada eksik enerjiyi bu iki ürünle karsılayabilrsiniz.

saygılar.

Fındık ezmesi güzel fakat beni kullanmaktan alıkoyan iki negatifi var, birincisi yüksek oranda yağ içeriyor. İkincisi ve daha kötü olan yani şeker içermesi, bu gerçekten bir sorun ve kilo almaktan kaçınanların uzak durması gereken gıdalar arasına koyuyor, yine içersine eklenen basit şekerin enerji vermekten uzak boş kalori olduğunu belirtelim. Ayrıca fıstık ezmeleri de ek yağ katılıyordu (etiketleri okuyalım!!!) fıstık gibi çok yağlı bir şeye ek yağ katılması zaten abes. Bence bu ikisi yerine kuruyemişçiden çiğ fındık ve siyah kuruüzüm tüketilmesi çook daha sağlıklı ve ekonomik...

Arkadaşlar aranızda bir ORDULU duruyor biz fındıktan bıktık vallahi.Burda istemediğin kadar fındık,fındık ezmesi herşey gelmenizi beklerim.Cennet gibi valla.

Zamanında o fiskobirliğin fındıkesmesinden yemiştim tadı cidden mükemmel.. Sonraları annemin formülü macundan yemeye başladım.Şimdi bu macun ne diyeceksiniz. :) Açıklıyorum. Bildiğiniz kavrulmuş fındık un haline gelinceye kadar kıyılır.Sonra göz kararı bal ile karıştırılır.Burada balın kalitesinin macunun tadı ile doğrudan orantısı vardır dikkat etmek gerek. İşte beni iştahsız olduğum zamanlar çayın yanında yediğim tek öğün.Ne kadar yediğimi kestiremem ama 48 km mesafe 1800 m irtifa çıkartıyor (Ordu-Çambaşı) acıktırmadan :)

@bisikletcanavari

Annenizin formulu harika gibi gözüksede bi fındık ezmesi harika bir olay.

Yalnız metabolizması yaas bunyelerde ciddi ciddi yağlanmaya sebeb oluyor.

o yüzden kaşıntı ve yağlanma gibi sorunları yaşamamak için gunluk sadece sabah ogununde 75-100 gram tüketelim.

saygılar.

konuyu açman ii olmus bu sayede bizde bir nebze olsun bilgi sahibi oluyoruz bilgi veren arkadaşlarada tskler..

@Hakan Yazman

Derken

@gokhancan

Diyor

İkinizde de farklı bilgiler verdiniz hangisi doğru ise ona göre hareket edicem, teşekkürler.

Sporcuların korktugu besin madddelerinden biri yağdır bunun sebebi 1 gram yağın 9 kalori içermesidir.

Ortalama bir sporcu gunluk 2700-3000 kalori enerji almalıdır.

Optimum olarak gunluk 60-70 gram yağ tüketimide hiç bi şekilde zararı olmaz.

hatta 80-90 gramlara kadar çıkılabilir.

Yalnız şunu soyliyim kesinlikle hayvansal kaynaklı yağlardan uzak durmak gerekir.

Fındık yağı, zeytin yağı, omega yağları bunların zararını bırakın faydası vardır.

Hayvansal kaynaklı yağların tercih edilmeme sebebi damar tıkanıklığına sebebiyet vermesidir.

Bu arada beslenme konusunda denge sağlamak için ortalama 2700-3000kalori enerjinin büyük bir kısmını kompleks karbonhidrattan alırsanız alın iyi bir sporcuda (efor harcayan)hiç bir sorun olmaz.

Ancak yağ yakma dönemlerinde yağ alımı kısıtlanmalıdır. Burada korkulan durum fındık ezmesinin icindeki seker oranı.

Ancak sabah kalktıgımızda mutlaka basit şeker içeren bir şeyler yemeliyiz. Bunun sebebi beynimize glükozun ulaşması ve stress (kortizol)hormonunun devre dısı kalmasıdır.

Saygılar.

• Beğen
Tepkiler: suzunkopru
Sayın gokhancan bilgilendirici açıklamanız için teşekkürler. Bundan sonra en sevdiğim besinlerden biri olan Fındık ezmesini belirttiğiniz oranları geçmemek üzere sabahları tüketeceğim.

Geri