Scudo Sports

Film endüstrisi nihayet bu işide başımıza açtı.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.197
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Medyanın insanları acayip etkilediğine iki değişime tanıklık ederek bir kez daha inandım. Birincisi [...]
Diğer bir husus ve konumuzla alakalı olan kısmıda bu amerigan filmlerinden etkilenen bisiklet camiası gençliğinin single speed diye harcıalem bir bisiklet türünü keşfetmiş olmaları.Bisikletle doğrudan veya dolaylı yönden ilgili her holivud yapımında vitesli bisikletler sanki hiç icad edilmemiş gibi sadece single speed bisiklet görüyorum. Filmlerin geçtiği mekanların elverişliliği ve amerikan film endüstirisinin her obje için yaratmış olduğu basmakalıp ve stereotip bakış açısından belki böyle bişey anlaşılabilir. Ama ortalama rakımının 1000 metre olduğu anadolu coğrafyasında bu velespit türünü nerede ve nasıl süreceksin. Tamam bisikletin özünü en güzel şekilde temsil ediyor; basit yapılı ve estetik görünümlü bu haliyle bisiklet kullanıcılarına cazip geliyor olabilir. Ya kullanışlılığı. Mesela böyle bir bisiklet ankara ve stanbol yokuşlarını çıkabilecek ehliyettemi. Bence zor. Bu bisikletin yeri nevyork sokakları; düz ve alabildiğine hız yapılan caddeler. Yollarda daha çok single speedler göreceğiz anlaşılan. Lakin imaj herşeydir diyen kullanıcılarını bir zaman sonra pişman etmesinde.

Scudo
@mehmetsunu'nun mesajı [...] olan kısım silinerek yayında kalmıştır diğer tüm mesajları sildim arkadaşlar. Konuyu da kilitliyorum.

• Beğen
Tepkiler: enqinHLC
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri