Scudo Sports

Fethiye-Hatay arası tur arkadaşı aranıyor

gezgino28

Edirne-Kudüs turu
Tepki
664
İsim
vizesizgezgin
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
14.nisan-02.mayis 2018 tarihleri arasinda 16-18 gunluk turuma arkadaslar araniyor cadir konaklamali gunluk 60-80 km toplamda 1200 km dolaylarinda keyif ve kesif turum. Daha onceden solo kesan-fethiye oludeniz yapmistim simdi arkadasla deneme yapicam amacim bundan sonraki en buyuk ve uzun turumun seklini nasil yapacagima karar olusturacak (istanbul-tokyo)

Scudo
@Mustafa Zeybek hayalim ve hedefime bir tik daha yaklasacagim bu turu tamamlarsam

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
yaz ayına denk gelseydi iyiydi ama o tarihlerde izin alamıyoruz ne yazık ki buradan takip edicez artık umarım istediğiniz gibi olur turunuz.

Ooo super...zaten yanima arkadas bulamiyorum ya etap uzun...ya tarih uymuyor yada baska birsey..neyse parca parca artik..adana-yayladagi arasida arkadas buldum

Abi cok tesekkur ederim misafirperverligin icin mutlaka gelicem

Turumu bir hafta ileriki tarihe almak zorunda kaldim 21.nisan-8.mayis.. arasi yollarda olucagim beklerim katilimlarinizi

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@vizeli gezgin bende katilmayi dusunuyorum bu tura %95 gelicem fakat antalya'ya kadar.fethiye kas yada devam eden arkaslarda cikarsa super olucak.@vizeli gezgin icinde super olur.

• Beğen
Tepkiler: gezgino28
@tolgax3 evet fethiye-alanya arasi arkadas buldum.adana- hatay arasida emekli bir abi var kesinlesenler..simdi alanya-adana arasi kaldi.katilimlarini bekleniyor

değerli vizeligezgin. ben de yurtdışı bir tur yapmadan önce aynı senin düşündüğün gibi Fethiye-Hatay arası bir tur düşünüyorum. Hatta rotasını bile çizmeye başladım. ama maalesef şu an benim için daha çok erken. şimdilik burlarda küçük rotalarda kalmak durumundayım. Ama eğer İstanbul-tokyo turuna senden de iyi bir web sitesi bekleriz. Gürkan Genç gibi...
Ha bu arada yurtdışında hangi rotayı izlemeyi düşünüyorsun?

• Beğen
Peki sizin fethiye-hatay ne zaman?ben istanbul-tokyoyu asama asama gelmek istiyorum yani bu etabida tamamlayip seneye istanbul-odessa sonraki sene odessa-hopa daha sonraki yillarda yani ilk firsatta istanbul tokyo allah nasip ederse kesinlikle gidicem ozguvenim tam rota klasik gurcistan azerbeycan cin kore japonya donus ucakla yada cin hindistan uzerinden turkiye..

• Beğen
Tepkiler: A.l.t...
Benim henüz belli değil. Bu sene çocuklarla yurtdışı yapacağımızdan maalesef senelik iznim pek kalmayacak. Ama belki seneye planlarım diye düşünüyorum. Yurtdışını ben de başta etap etap yaparım diye düşünüyorum. Ama Japonya yolculuğu başladı mı durmak olmaz. Bugünlerde oraya kadar gitmişken malezya endonezya hatta papua yeni gineye kadar uzanmak da lazım diye düşünüyorum. Ama herşeyden önemlisi zaman bulmak lazım.
Siz sanırım fethiye hatay etabını benden önce yapacaksınız. İzlenimlerinizi tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Teşekkürler

Gürcistan azerbaycan türkmenistan özbekistan tacikistan kırgızistan çin moğolistan çin güney kore japonya şeklinde bir tur için normal (kırmızı) pasaport için önceden hangi ülkelerin vizeleri alınmalıdır? hangilerinde kapıda vize uygulaması vardır? hangi ülkede ne kadar kalmamıza izin veriliyor? hangi ülkelerde hangi rotaları izlemek lazım gibi bir sürü yanıtlanması gereken soru var. çok iyi araştırma yapmak gerekiyor. Gürkan Genç'i okudum. Ama kitaplarını bekliyorum. Belki bu konularda daha detaya girer kitabında. Başka gezginleri de okudum ama herkesin başına birkaç ülkede hiç hesaba katılmayan sorunlar gelmiş. Ülkenin kapısından geri çevrilenler bile var.
Bisiklet ve ekipman konusu da en ince detayına kadar dikkat edilmesi gereken konu. Her yola çıkanın ekipmanı en iyisi olmayabiliyor. Mesela ön göbek yarı yolda bıraktı mı Asyada doğru düzgün tamirci bile yok.
Ben de daha çıkmadan bir hazırlık listesi yapmaya başladım. Vaktim oldukça paylaşacağım. Gezginleri tecrübelerinden de yola çıkarak en ekonomik en iyi ekipmanı ve en uygun ve güzel rotaları belirlemeye çalışacağım.

Görüşmek üzere.

@fkaradag evet tecrubelerimi bu sefer daha deneyimli bir sekilde paylasacagim tam iki sene once ilk uzun turumu yine yalniz kesan-oludeniz arasi yapmistim lakin fazla yazi ve gorsel koymadigim icin bayagi bir elestir vardi isterseniz sizde bir yorum yapin bu arada:):18 gun de 1050 km bu turumuda kaldigim yerden sinir kapisina kadar dusindum ve bu sefer yanimda birileri olsun istedim amacim tokyo turumu yalniz gidebiliyor muyum yada bir arkdasa ihtiyacim olucak mi diye idi.bu asamayi astigimda buna karar verecegim zaten kimse cikmayacagi icin tek gidicem mecburen

O zamanki sartlar ne gosterir bilinmez ama bende ayni dusuncedeyim oralara gitmisken gemilerle endonezya avustralya ve yeni zelenda neden olmasin sizinle ayni dusuncedeyim
İkinci paragrafta detaylica yazdigiza katiliyorum cok ciddi ve detayli arastirmalar yapilmasi elzem sizi de takip ediyor olucagim..bu arada insagramdan takipleselim lutfen vizeligezgin__28__diye geciyor ismim..buraya fazla takilamiyorum tur zamanim yaklastigi icin hasbelkader bakiyorum

• Beğen
Tepkiler: Keskinads
tamamdır ben ekledim. benim instagram hesabım da fkaradag72
ordan da takip ederim artık.
bu arada pasaport yeşil mi? kırmızı mı?

• Beğen
Simdi ekledim bende:) kirmizi standart genel anlamda yazmayi fazla sevmiyorum ama bu sefer yaziya ve gorsellige daha cok dikkat edicem

Geri