Scudo Sports

Fena parçaladım

ahmtayd

Forum Demirbaşı
Tepki
308
İsim
Ahmet
Bisiklet
Carraro
Bir kaza sonucu hız sensörünü fena parçaladım. O hızı ölçen anten gibi çıkıntı gevşeyip jantın arasına girdi. Koptu çıktı.
Tamirattan anlayan biriyim. Tekrar lehimledim ama nafile.

Sizce ne yapılabilir bi kez daha 180₺ vermek istemyiorum. Nasıl bu hız işini çözbilirim bi akıl verir misiniz

O parçayı ayrı satacak bi servis filan var mıdır

Dosyalar

• image.jpeg
    image.jpeg
    91,9 KB · Okunma: 538
Scudo
Doğru yere lehimlediginden nasıl emin oldun??

@OnurÖzdağ
Xlc 17

@Şerif Feridun
İki kutup var kırmızı alt taraftan geldiğinden alt kutuba lehimledim
Çalışmadı. Sonra söküp tersini yaptım yine olmadı. Sensör ölmüş

@Şerif Feridun
Bu sensör parçası ayrı satılırmı hocam bunun garantisi filan yok mu göndersem para ile yapsalar

Bu durum garantiye girmez. Arıza sensorde olmayabilir de. Detaylı incelemek lazım.

Xlc ise var o parcadan bende

@Afyon35 kardeş afyondaysan belki buluşuruz bunu gördüysen özelden cevaplar mısın?

@ahmtayd
Bilmiyom ozelden resmini atayim

Birazdaha detaylı resim gönderirmisin elektronikten ileri derecede anlarım yardımcı olabilirim belki

Merhaba,

Koptuysa sadece lehim yapmakla olmaz ki! Çıkıntılı parçanın içindeki kabloları söküp kabloların içindeki tellerin kopup kopmadığını kontrol etmek gerekir. Karta çok fazla zarar vermemen önemli.

@ahmtayd

@ALİ@
Isı zarar verir mi acaba hocam lehimlemek için bir süre tutmam gerekiyor

Abi gečmiş olsun onu tamir edebileceğini pek sanmıyorum çünkü çok fena parçalanmış bence sen hepsi buradan al 30-40 TL ye bişey bak bence

Isı elbet te zarar verir. Çok küçük devrelere zarar verebilirsin. Bence sen kartla değil de, o çıkıntılı parça ile ilgilensen daha iyi olacak. Çünkü böyle bir kaza durumunda karta bir zarar vereceğini sanmıyorum. Eğer o parça çıkartılabiliyorsa orayla ilgilenmeni tavsiye ederim.

Birde o parçaları yan yana getirip bana daha net bir resim göndere bilirmisin?

@ahmtayd

@ALİ@
Şuan parçayı bulamıyorum:(
Bulunca atayım

Peki tamam, Ben durumuna parçayı senden bir ücret talep etmeden (kargo ücreti hariç :) ) isterim. Onardıktan sonra geri yollarım.

@ahmtayd

Jantı sökerken hız sensörü elimde kaldı ya. japonla yapıştırsam düzelir mi?

V3dJMv.jpg

Geri