Scudo Sports

Femur kırığı ve sonrası ..

Adrenalin26

Orbea
Tepki
1.118
İsim
Fatih
Başlangıç
1977—78
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba arkadaşlar,,
1 Haziran günü, bisiklet ile virajı alamayıp bir toprak yığının üzerine düşerek, büyük ihtimalle bir taşa deng gelerek, femur başı( Bacak kemiğinin kalçaya bağlandığı kısım) kırarak, amaliyat oldum ve 3 vida takıldı. Şuan ufak ufak yürüyorum fakat , tekrar bir sorun olur diye fazla yüklenmiyorum. Sormak istediğim, daha önce böyle bir rahatsızlık geçirip , spora tekrar dönen varmı? Yada yakın çevresinde böyle bir kırık yaşayıp tecrübe edenleriniz varmı

Scudo
Geçmiş olsun, youtubeda iki teker bir adam var ağır sakatlık yaşadı ama transcontinentale katıldı. en kötü tek ayakla süren binlerce bisikletçi var. sorun olmaz inşallah :)

Adrenalin26
Öncelikle geçmiş olsun şanssızlık,bende geçen yıl durduk yere hiç olmayacak şekilde dirseğimi kırmıştım,doktor ameliyat olman gerek ama istemezsen fizik tedaviyle işi çözerim dersen ameliyat etmeyiz dedi,alçıdan sonra 1ay sürekli söyleneni yaptım ve hallettim,bunu neden anlattım,kalçasını kırıp bisiklet süren bir arkadaşım var,yaşınız ondan genç kendinize iyi bakarsanız tedavileride aksatmazsanız hiçbirşeyiniz kalmaz evvel Allah.

Önceden de bisiklete binerdim ama çok fazla değil.
2013 yılında geçirdiğim bir iş kazası sonucu sol bacağım, boynum kırıldı. Kafamda çatlak oluştu ve omuriliğimde disk kayması oluştu. Sol bacağımda hala titanyum ve sekiz vida bulunuyor.
Eskisi gibi iyi ve hızlı koşamıyorum ama bu kaza bana dayanıklılık kattı sanırım.
Çıkarsam (bisiklet sürmeye diye çıktığım günler) 50 km'den aşşağıya eve girmemeye çalışıyorum.
Tabi mutlaka farkı var. Sadece solumla pedal çevirmeye çalışınca ritmi çok bozuyorum.
Dipçe: Bu arada vidalar ya da platinle bir sorunum yok daha. Sadece bacağımı eskisi kadar esnek kullanamıyorum.

Adrenalin benimde sağlam iki ameliyatım var. Fakat bırakmadım. İnsan olanın başına herbir dert geliyor.@Cemal Ç. Bak Cemal gardaşım daha ağır ve zor durumlardan geçmiş bir şekilde hayatına devam ediyor. Giden sağlık eskisi gibi geri gelmese de önemli olan vücudunla barışıp sağlıklı kalmasını sağlamak olmalı.
Acele etme doktor tamam deyince geç kalmadan başla sporuna. Rabbim Şifa versin tez zamanda. Çok geçmiş olsun.

Önemli olan ameliyat sonrası fizik tedavi ve en önemlisi de senin gayretin. Ben de 2018 temmuz sonu bisikletten rampa aşağı baya kötü düşüp sürüklenerek sağ omuz başımı kırdım, proksimal humerus denilen bölge, kırık derken doktorumun tabiriyle cevizi alıp üzerine çekiçle vurulmuş gibi olmuş. 9 vida ve nur topu gibi bi plaka da bende var. 6-7 ay yoğun olmak üzere 15 ay kadar fizik tedavi gördüm, hareket zorluğum yok ama plaka ve vidaları nerdeyse 1 yıl falan hissettim, hala daha da arada bi ben burdayım diyo. Ameliyat öncesi MR görüntüsüyle başbaşa bırakayım sizleri :)

_omuz-mr-25-07-2017.jpg

Son düzenleme:
@firestone sanada çok geçmiş olsun. Şimdi nasılsın peki?

Geçmiş olsun Fatih. Haberim yoktu. İnşallah hızlıca iyileşir eski formuna kavuşursun.

@necmeddin Teşekkür ederim, size de geçmiş olsun. Eklem ve kemikten yana sıkıntım yok, sıkıntım tendonlarla ilgili. Omuz çevresinde baya bi kas grubu olduğu için hepsinin de bağlantısı orda tabi, onlar da plakaya bağlı. Hem travma hem ameliyat dolayısıyla tendonlar oynandığı için tendon kalınlaşması var, bunun da çözümü yine ameliyat. Gündelik yaşantımda zorlamıyo, 1,5 kg dambılda sorun yok, ama 2 kg alınca anca yere paralel kaldırıp orda kalıyorum. Tek elle hangimiz 2 kg ve üzeri yükü hergün havaya kaldırıyoruz zaten :) En önemlisi o kırığa rağmen damar ve sinirlerde hasar olmaması büyük şans, durmak yok pedallamaya devam :harika:

Çok sağolun geçmiş olsun dilekleri için.
Doktor fizik tedavi ye gerek yok dedi, bakalım bu kontrol de bir kez daha sorucam, olmadı başka doktora daha gidicem.
tek korkum spor yaparken, tekrar zarar vermek bacağa.

Geçmiş olsun hocam. Allah beterinden saklasın.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Adrenalin26 size ve nezninizde tum dostlarimiza cok cok gecmis olsun. okudukca insanin yuregi aciyor ama ne yazik ki bizim bu sporun icinde bu da var. benim de, belki paylasmistim , kurek kemigi ve 3 kaburgam kirildi Maltepe Velodrom'da dusmustum , gecen sene Cesme Fondo'dan 1 ay once. yas ilerleyince , iyilesme sureci de biraz daha uzun oluyor nispeten. Allah acil sifa versin hepimize. Tekerinize tas degmesin dostlar.

@firestone sağlam bir kırık. Ameliyat sonrası İyileşmiş bir görüntü var mı? Onu da atarmisin

• Beğen
Herkese çok geçmiş olsun. Umarım bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz.

@ali önder Bu hastaneden taburcu olurken çekilen röntgen, aslında aylık kontrollerden farklı açılardan da var ama hepsi cd halinde verildiği için göremiyorum :) Alttaki vidalar kemiğin diğer tarafından çıkmıyo, öyle gibi görünüyo sadece.
2018-08-01.jpeg

@Adrenalin26 öncelikle size ve geçmiş de olsa @firestone size ve forumda sakatlık geçirmiş diğer herkese geçmiş olsun diyorum. Her nekadar son zamanlarda kendim olamasam da disiplinli olmanın çok faydalı olacağına inanıyorum. Beslenme, doktor tavsiyesine uymak, yapılması gerekenleri yapmak yada yapılmaması gerekenleri yapmamak.... moralinizi bozmayın. Gerekirse birkaç doktora daha görünün ve verilen tedaviyi uygulayın. Elin oğlu ne kazalar geçiriyor da sonra tekrar kaldığı yerden devam ediyor. Ama bunun için sabırlı ve disiplinli olmanız gerekecek . Eskisi gibi olabilir mi olamaz mi diye şu an düsünmeyin sadece tedavinize odaklanin. Tekrar geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun. Umarım hızlıca toparlayıp spora geri dönersiniz. Ne olursa olsun bırakmayın :) Allah kimseye sakatlık vermesin 🙌

• Beğen
@Çağdaş78 cok haklisiniz, umarim konuyu saptirmiyorumdur. kaza denince benim aklima Alejandro Valverde 2017 TdF 'deki kazasi geliyor. bir coklari tarafindan belki de spor hayatinin bittigi soyleniyordu. Ancak kendisi sonra , dunya yol sampiyonu oldu hatirlarsiniz , hem de 2018'de . Inanilmaz bir basari ve azim hikayesi bence. kisaca , moralimizi yuksek tutarak bu zor zamanlari calisarak asabiliriz diye dusunuyorum. Konuyu yanlis yonlendirdirdiysem de affinizi rica ederim.

Geri