Scudo Sports

Feci bir kaza! Sizce kim hatalı?

@mehmet ulaş kardeşim kornayı yine anlarım anlarım dediğim hani ben ondan daha yavaş bir aracım ve hızlı en azından 2 araç daha öne geçebilmek için sabırsızlanıyor evet bu bencil bir ego ama mantıklı. Yaa kaldırımlara çft sıra parkeden arabalar? Bir kaldırımdan bir yoldan atlayarak zıplayarak crosscycling yapmaya mecbur bırakanlar ne demeli

Scudo
Bir tiyo vereyim aynadan arkadan su harfiyat arabalarından gödüğüm gibi deli deli haraketler yapıyorum sanki acemiymişimde neyapacağım belli değilmiş gibi adamlar 1.5 m öteden geçiyor geçemiyorsa bekliyor. birkaçında denedim işe yarıyor yok düz gidiyorsanız allah ne verdiyse geçip gidiyor.

Bisiklet toluna giren arabalara ne demeli

@BF Okuru

Ali, Tır'ın ilerlediği şeridi tekrar izleyip kontrol eder misin. Direksiyon başındaki canavar son anda belliki sapaktan vaz geçiyor. Sapak ile trafiğin sağ şeridi arasındaki kısımda kaza gerçekleşiyor.

https://i.hizliresim.com/YBPgG2.jpg

Fotoğrafta görüldüğü gibi tır sağ şeritte ilerlemiyor. Tır şöförü bile bile insan hayatını hiçe sayıyor.

Burada Bisikletçi arkadaşların hatası büyük ancak Tır şöförü kadar değil.

@OguzGyan
Şu mesajdan sonra hala neyi tartışıyorsunuz anlamış değilim.Polis tır şoförünü neden arıyor sizce?Küçük bir TAŞIT kullanan birine verdiği derstenn ötürü tebrik etmek için mi??

Adam bildiğin sağ sapaktan hars diye girmiş önce emniyet şeridine sonra da bisikletliye.Suç komple tır'ın.

Bunun aynısı bir sağ sapaktan 2 sene boyunca aynı bisikletlinin kullandığı şekilde sağ seridi ortalayarak yoluma devam ettim birşeycikler olmadı.Yalovayou-kent meydanı stikametinde otoban girişlerini bilenler bilir.

Şans işte öküz bunu bulmuş

• Beğen
Tepkiler: mehmet ulaş
Orada Sinyal vermesine bile gerek yok benim fikrimce neden derseniz, girdiği şerit kendi şeridinden ayrılıyor o şeritte onların arkasından araba gelmesi imkansız ama sinyal vermiştir haber vermiştir. Ayrıca kamyon sürücüsünün hiçbir şekilde o şeritli yerden pas geçme hakkı yoktur. Ha bisiklet sürücüsü arkaya baksa iyi miydi önlenir miydi evet. Fakat bu kazanın ilk nedeni kural ihlali yapan tırdır.

• Beğen
Tepkiler: sarkihalindekal
Velev ki bisikletli hatalı ölmesi mi gerekir?Biraz mantıklı-insaflı bir sürücünün ayağını gazdan çekmesi gerekmez mi?

• Beğen
Tepkiler: sedat_slave
@Zekeriya Çab

Arkaya bakma zorunluluğu olmasa arabalarda ayna diye bişey olmazdı. Tamam arkadan gelenin daha dikkatli olması gerekir fakat bisikletli işaret verir vermez sağa geçiyor ve tırın gelmesi 1 sn sürmüyor. Tır istediği kadar dikkatli olsun 1 sn içinde hiç kimse bu kazaya engel olamaz.

Edit: Yazdığım mesajımı silmiyorum fakat videroyu tekrar izledim bisikletlinin gerçekten suçu olmadığını düşünüyorum TIR şöförü resmen cinayete teşebbüs etmiş çünkü koca tırı o hızla kavşaktan dönderemeyeceğine göre tırın amacı demekki dönmek değilmiş yani dönmekten vaz geçme gibi bi durum söz konusu değil bence.

@mtb_rider defalarca defalarca izledim fakat, şoföre kabahat bulamıyorum. O kara yolunda bisikletlerin araçları hiçe sayarak ilerlemesine anlam veremiyorum. Tır şoförününde son anda şerit değiştirdiğini düşünmüyorum. Adam şeride girmeye çalışıyor. Zaten youtube'deki yorumlarada bakarsan bisikletlilerin o yolu kullanmalarının yasak olduğunu söylüyorlar.

bence hada devlette. yönetim istifa. :islik:

ben de bazen sağ şeriti kapatın diyen arkadaşları anlayamıyorum. tamam trafik kanunlarına göre doğru bir hareket ama adamlar çoğu zaman görmüyor bizi. hele virajı 60-70 ile alıp önüne çıkan 30'la giden bisikletliyi görünce (ya da göremeyince) kaza kaçınılmaz. trafiğin hızı 30-40 km/s ortalamaya düşmedikçe ben şeride girmem.

mümkün olduğunca emniyet şeridinden gidiyorum, ayna kullanmam ama arkayı devamlı kontrol ederim, aracın mesafesine göre hafifçe şeride girip kendimi göstermeye çalışırım ki araçlar emniyet şeridine iyice yapışmasınlar.

Bisikletlinin sinyal verme şekli kol kaldırmaktır. Tır şoförü her türlü hatalıdır. Bisikletlinin grup halinde gittiği düşünülürse ani frende zincirleme kazaya sebep olabilirlerdi. Tır şoförünün bisiklet sürücüsünün kolunu gördüğü anda yavaşlaması ve yol vermesi gerekirdi. Trafik kuralları gereği sağ şeritte bulunan sürücünün önündekini geçmeye çalışması her zaman kaza ile sonuçlanabilir. Bisiklet sürücüsü kuralları uygulamış, tır şoförü ise kural bilmediğinden kazaya sebep olmuştur...

Videoda şimdi farkettim olay Rusya'da geçiyor. Bu Ruslar da trafikte en az bizler kadar canavardır. Tır sürücünün şeride nerden girdiğine bakın hala %100 hatayı bisikletlide arayan var. Yazık..

• Beğen
Tepkiler: CandanC
Hatayı arayacaksanız önce hangisi hata yapmasa kaza olmazdı diye düşünün. Şoför hata yapmasaydı bu kaza yine olurdu çünkü bisikletli iki şerit arasından yardırmış gidiyor. Bisikletli hata yapmayıp sağdan şeridinden gitseydi kaza olmazdı. Yani kazaya sebebiyet veren ilk hatayı bisikletli yapıyor. Kamyonun hatası ikinci planda kalıyor. Bende senelerdir bisiklet üstündeyim ama hatalı adamı savunacak değilim. Bisiklet yaşam tarzı olabilir, hayatını adayanlar olabilir ama videodaki gibi anayolda şerit ortasında gidilecek kadar saçma bir şey olamaz. Bisikletli her yerde birbirini savunur ama böyle adam savunulmaz. Sağdan git her yol ayrımında bekle yavaş geç. Adamın amacı belli her ayrımda beklememek için bu şekilde yol alıyor. Bedelini de ödedi zaten. Şoför şeride oradan girmekle hatalı ama her araç sürücüsü son anda fark edip ayrımdan kaçmak için ani hamle yapabilir. O bölge o ani hamlelere açık bir bölge ve bisikletli bunu bilmeli. Benim o ayrımlarda saatlerce beklediğim oldu boşluk bulsam da geçsem diye. Bende bilirdim düz şeritten gitmeyi ama canıma kastım yok.

@Zekeriya Çab

ben bunu emniyet şeridi bisiklete yetecek genişlikte olan yolda, ters yönde giderken denedim...hava aydınlıkken işe yarar mı bilmiyorum ama karanlıkta ışıklar yanarken çok işe yaradı... eğer sağ şeritten gelen araç hızlıysa veya şeridin sağına çok yakınsa, sağ şeride geçiyordum kısa bi süre, kendimi şeridin ortasında bi gösterip tekrar emniyete geri dönüyodum. ne olduğumu, nerde olduğumu anlayamayan araç sürücüsü ya emniyet şeridinden uzaklaşıyodu ya yavaşlıyodu :D

hata tır sürücüsünde bence de... uzatmıyorum. zaten çok kişi yazmış, fotoğraflar eklenmiş vs. vs.

Bunuda başka bir konuya yazdım ama buryada yazayım daha çok kişi görmüş olur.

Kaskınız varmıydı. Sehir içinde en önemli kural aşşağılamak için söylemiyorum Bakkal çırağı gibi gezmemek. Üzerinizde nekadar sporcu kıyafeti varsa okadar iyi. Sizi ciddiye alırlar, ön ışığınız arka ışıgınız olsun kaskınızda dikiz aynanız olsun. Dikiz aynası anlamsızca arkanızda korna çalan tipleri eksiltir çünkü aynanız olduğunda sizin gördüğünüzü ama yolvermek için müsait olmadığınızı anlatır. Parlak kıyaferler ve pro görünen görünüm sizi toplumun bisiklete '' bisiklet= oyuncak'' algısına uymadığınızı gösterir ve saygı duyulması olasılığını artırır. Yaz geldi arabaların camları acılıyor ve arabalar daha temiz dolaşmaya başladı. bu durum iki avantaj olarak bize gelir 1 söylenin trafik sıkıştığında arabalar durduğunda sizde takıldığınızda ''benzin olmuş 5 lira daha niye ısrar ediyorsun ki'' '' 4 tekerlekle nereye kadar'' ''trafiğede takıldık gördünmü neyse en azından benzin yakmıyorum'' gibi ve kızım sana söylüyorum gelinim sen anla tarzında kimseye doğrultmadan deli gibi kendinizle konuşun. Söförlerin algısını değiştirmede bilinç altı çok önemli. :)) 2 arabaların camları açık - yolda gidiyorsunu sürekli bir taciz sıkıştırma ve anlamsız bir acele içinde olan kişilerle raslaştığınıda yola doğru tükürün ikinci tükürüğün acık camdan yada öncama geleceğini çok çabuk kavrıyor ya kendi imkanlarıyla sizi taciz etmeden uzağınızdan geçip gidiyorlar yada hız sınırının biraz altında gitmenin çokta kötü birşey olmadığını keşvediyorlar.
Oldu kaza oldu kural 1 mantıklı olun çünkü karşınızdaki adam %100 mantıksız olduğu için size çarpmış sürtmüş yada sıkıştırmış olur. '' benim canımdan daha önemli ne için bukadar dikkatsiz ve acele gidiyorsun'' '' telefonda beni öldürüp nasıl gömeceğini mi konuşuyordun'' gibi cevaplar onları kendi gerceklik algısından çıkarıp olayda suçluyu armaktan çok hatayı görmelerini sağlar.
DEV Kural- Bisiklet zilini unutun bisiklet zili ben bisikletim demek ve bisikleti oyuncak olarak gören bir topluluktayız- İyi bir ıslık, hakem düdüğü, pilli korna, havalı korna, bağırmak ''hop'' ''dur'' ''yavaş'' yüksek desibel koruma anahtarlıkları gibi aletler dikkat çeker bisiklet zilini caldığınız anda ben bisikletim zararım kendime demiş olursunuz

@Hüseyin Külcüoğlu
Kesinlikle katılıyorum sağ şeritten o kadar hızlı gitmesinin yanında insanlık namına bisikletlileri görünce biraz yavaşlayıp mesafesini koruması gerekirdi

Tır hatalı bariz bir şekilde. kazadan önce sağa doğru yol kıvrılıyor. eğer araç sağdan geliyorsa oraya dönecek demektir. Tır madem düz gidecekti bisikletlinin solundan gitmesi daha doğru olurdu. Koca tırı bisiklet ile bariyer arasına sıkıştırmasına gerek yoktu.

Geri