Scudo Sports

fazla psi zararlı mı?

lastiğin üzerinde yazan değere göre hava basmak lazım... min değeri örneğin 50 diğelim siz 50 den aşağı basarsanız lastik ömrü kısalıyor yanaklarda kırılmalar oluyor... sıcak soğuk fazla etkilemez öyle olsa sıcakta şunu basın soğukta bunu basın diye yazardı üzerinde...

• Beğen
Tepkiler: Tolga Günsezer
Scudo
beyler bugün iş çıkışı 45 km kadar kullandım sahilde.

lastiklere baktım...minimum 50 psi max ise 85 psi diyor. dediğiniz gibi sanırım kiloya göre hava basılıyor. bugün 75 psi bastım çok daha iyi oldu. kilom 70kg. bir dahakine 80 psi basacağım..

nacizane tavsiyem 5-10 km mesafe için çok önemli değil ama 40-50 ve daha fazla km mesafeler için üşenmeden havaları güncelleyin.

benim bisiklette haftalık iki lastiktede yaklaşık 5 psilik kayıp oluyor:D

• Beğen
Tepkiler: emrahozkan
lastiklerin havası neden iniyor acaba, çözemedim bilen var mı?

@İsa Öcel

Muhtemelen siboblardan çok çok az miktarda hava kaçışı vardır.

@İsa Öcel

Kauçuk havayı az da olsa geçiren bir malzemedir. Dolayısıyla başka hiç kaçak olmasa da iç lastik zamanla havayı kaçırır. Düzenli olarak basıncını kontrol etmek gerekir.

fazla lastik basıncının jant akorduna ve jant teli kırılmasına etkileri nelerdir. Lastiğime üst limitine kadar basıyorum daha fazla değil. Akordum bozuluyor. jant teli kırıyorum. sebebi basınç yüksekliği olabilir mi? Bisikletim düz maşa :)

Ayak pompası yerine el pompası alacağım ve 160 psi basıyor ancak gösterge yok.Lastiklerim 100 istiyor.Fazla psi basmaktan korkuyorum.Ne önerirsiniz?

@Uptown Cyclist aynı sıkıntıyı ben de yasadım.
El pompaları 100den fazla basmıyor(standart olanlar) yolda falan iyi ama evde göstergeli bir ayak pompası şart. Az ya da çok basınç hem sürüşü hem de performansı etkiliyor. ben baya bi direndim ama kol kası yapmaya başlayınca ayaklı göstergeli pompa aldım kurtuldum
(link)

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@Kazuya bu pompadan ben 1 ay önce aldım o zaman 100 tl idi şimdi zam gelmiş

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
(link) bunu da inceleyin. 1 ay önce aldım. Şimdilik memnunum.

@hidromek ya aynen oyle;(
cok iyi ama fiyati yuksek biraz. Ben tam fiyat artinca almaya karat verdim malesef.

ben hiç acımıyorum dayıyorum havayı mtb miş hiç farketmiyo. lastik 65 alıyom fulluyorum.
1,5 lastik kullanırken de 80 basıyordum

@hogutmen

özellikle ince lastiklerde fasla basınçlı olunca yol kusurları direk jantı etkiliyor; bu da daha çabuk akort bozulmasına neden oluyor.

@halil ibrahim duran teşekkür ederim. Normalden kilolu olmam sebebiyle 4-5 aydır limite yakın yüksek psı ile kullandım. Bu bana akord bozulması ve jant teli kopması ile dondu. Peki jant ve jant teli bisikletin en hassas yeri en zayıf halkası diyebilir miyiz? Bir nevi yumuşak karın mı tekerlekler?

Geri