Redbull gibi içecekler sağlıklı bir bireyin hayatına etki edebilecek kapasiteye sahip bir içecek değil kulaktan kulağa dolma çok fazla yanlış bilgi var
Neden Redbullun insan öldürmeyeceğini açıklayayım
(link)
- KAFEİN
Eski medeniyetler kafeini insan vücudu üzerindeki canlandırıcı etkisiyle biliyor ve çay, kahve, kakao çekirdekleri ve kola yemişleri gibi doğal kaynaklardan tüketiyorlardı.
(link)
- TAURİN
Taurin insan vücudunda doğal olarak meydana gelen ve günlük beslenmede bulunan bir aminoasittir. Çok çeşitli biyolojik süreçlerde rol oynar.
(link)
- B GRUBU VİTAMİNLERİ
Vitaminler normal vücut işlevlerini sürdürmek için gerekli olan temel mikro besin maddeleridir.
(link)
- ŞEKER
Red Bull Enerji İçeceği'indeki şeker, şeker pancarından üretilir.
(link)
- ALPLERDEN GELEN SU
Red Bull için kullanılan su, Avusturya ve İsviçre'deki üretim yerleri yakınındaki kaynaklardan gelen en yüksek kalitede taze dağ suyudur.
(link)
En ölümcül olanından başlayalım bir litre redbullda 150 mg kafein var filtre kahvede bu değer 360 mg/l
-(link)
taurinnin ne olduğunu yukarıda ki linkten öğrenebilirsiniz. Redbullun değeri 800 mg/l insan vucudu 3 grama kadar güvenli bir şekilde sindirebiliyor
""" taurin takviyesi günde 3 grama kadar alımlarda güvenli ve toksik olmadığı ve bunun da gözlemlenen güvenli seviye (OSL) olduğu belirtilmiştir.Bununla birlikte, bu yazarlar 3 gramdan daha yüksek seviyelerin olumsuz etki olmadan test edildiğini ve tolere edildiğini vurgulamaktadır.""
B vitaminlerini yazmaya gerek yok sanırım bunu pas geçiyorum
Sıra şekere geldi
"100ml Red Bull Enerji İçeceği'nde 11.3g şeker vardır. Toplam şeker miktarı, 100ml elma veya portakal suyundakine yakındır." Diğer bütün şekerli içeceklerle yakın seviyede şeker içeriyor
Şöyle bir göz attığımızda içinde ki zararlı şeyin şeker ve kafein olduğunu görebiliyoruz değerleri ise şekerli bir kahve, 1 şekerli üç bardak çay veya kola ile yakın
Bu kadar boş bir içecek nasıl insanları öldürüyor diye sorarsanız cevabı basit öldürmüyor.
Peki ne öldürüyor??
-Bilinçsizlik( Kendi hastalıklarını bilmeme gibi..)
-Fazla tüketim çok su içip ölen insanları da görüyoruz
-Doping kullanımı ve yaşam kaybında tüm suçun redbull'a yüklenmesi.
-Dolu Mide
-Yüksek nabızda uzun süre kalınması veya kalp kapasitesinin çok üzerinde yapılan antrenman *kafein ve şeker bunu yapmayı kolaylaştırıyor
-Kalp hastalıklarının, Şeker hastalıklarının sonucunda oluşan ölümün redbull'a yüklenmesi -Bilinçsiz tüketim*
Bana sorarsanız kapitalizmin bir ürünü ve içeriği bomboş çöp bir içecek yapılan milyar dolarlık reklamlar, sponsorluklar yüzünden bu kadar ün kazanıyor hem fiyatı da içeriğine göre aşırı pahalı.