Scudo Sports

Fatura bilgisine neden ulaşamıyorum.

chnkrmz

kırdılar beni layer layer.
Tepki
4.839
İsim
Cihan KIRMIZI
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Cyclocross
selamun aleykum arkadaşlar.
ben corratec bisikletimi 2. el olarak aldım.
ilk sahibi deltadan kızıltoprak şubesinden aldı.
ben isim bilgileri ve bisikletin seri numarasını vermeme rağmen fatura bilgilerine ulaşılamıyor.
bu isimde kayıt yok diyorlar.
ben bu fatura bilgilerine ulaşamıcakmıyım.
neden bisikletin seri numarası ile kayıt edilmiyor bu faturalar ?

Scudo
konuyu güncelliyorum.

isim ve soy isimle bulunamıyorsa artık bisikletim garantisiz mi oluyor.

Hayir faturanin gecerlidir sadece onlar kendi kayitlarinda bulamiyorlar.

Fatura no vererek sorgulstmayi dene :) gene bulamassa maliyeyi ara ceza yesinler ;)

Bisikleti alan kişi ismiyle fatura örneğini alabilirsin 5 yıl zaten saklamak zorundalar... Garanti kartından satın alındığı tarih de belliyse kolayca bulunur...

@sonerveozer
Soner beyin dedigi yontem teknolojik kayit tutan firmalaeda cok iyi islemektedir.

Gerci Delta oyledir tahminimce.

Ben genel bilgi olarak soyliyim kayitlar manuel bile olsa fatura numarasindan kolayca bulunur.

bisikleti alanın isim soyismini veriyorum çıkmıyor. elimde sadece alıcının ismi soyismi var başka bi şey yok.

@c. kırmızı
Aldigin arkadas sana faturasini vermedi mi?

@Tahsin Y.

faturayı bulamamıştı. sonradan gönderecekti öyle kaldı.

zaten corratec satan delta biliyorum sadece. başka bulamadım.

@c. kırmızı
Baska satan var mi bilmiyorum ama sen genede satin.aldigin arkadasla bir iletisime gec. Nereden aldigini sor derim ben.
Bulamiyorlarsa sorun onlarda degildir tahminimce

@Tahsin Y.

kadıköy kızıltoprak şubesinden aldığını dedi bana

@c. kırmızı
O zaman enteresan bir durum soz konusu.

Ya gercekten bulamiyorlar yads ugrasmak istemiyorlar ki basit birsey aslinda.

3. Ihtimal satan arkadas yalan soyluyor. (Bunu dusunmek istemiyorum ama.secenekler arasinda)

@osmankitay

çalıntı olduğunu sanmıyorum. bisikleti garajından çıkartırken içerisi bisiklet tamiranesi gibiydi ve bi kaçtane daha bisikleti vardı.
ve aldığım bisiklete ait kendisinin kullandığı ekipmanları vardı bisikletten çıkardığı.

Bu kadar bisiklet bilgisi olan birisi faturasını nasıl kaybeder?
Öyle olduğunu farz edelim. O zaman arkadaş hangi tarihte aldığını hatırlarsa, o tarihin faturalarına bakmak yeterli olur.

@osmankitay

tarihini öğrenirim öğrenmesine de. deltanın bu işle uğraşacağını sanmıyorum.
çönkü bisikletin üzerindeki seri numarayı bile verdiğimde ilgili davranmadılar. sinek savar gibi davrandılar bana.

@osmankitay
Bende her aldigim urunle ilgiliyimdir ama fatura kaybetmektede ustume yoktur. Hatta cogu faturayi aldigim gun kaybediyorum :)
@c. kırmızı
Klasik delta bisiklet ve calisanlari sanirim.. sasirmadim

• Beğen
Tepkiler: Osman Kıtay
bisikletin arızası çıkacağından değil. maşallah nazar değmez inşallah bisiklet full tx donanım hiç bir arızası yok. kadroda o biçim sağlam dır diye düşünüyorum.
kadronun ömür boyu garantisi var. diyelim çat etti. deltanın garanti kağıdı olmadan kadroyla ilgilenirler mi. ben sadece onu düşünüyorum.

@c. kırmızı
Garanti omur boyu ise zaten fatura gerekli degildir :) ama bayi degilde fabrika yada ithalatci firma ilgiler sadece.

Fatura veya garanti belgesi sureli garantilerin baslangic tarihi belli olsun diyedir. :)

hee ozaman gerek yok. :D çok güzel ve temiz kullanıyorum desem de inanmayın paldır küldür kullanıyorum ama bişe olmaz heralde :D

@c. kırmızı

Genelde seri numarası ile fatura saklamıyor şirketler.
Delta'ya mahsus bir şey değil bu. Benim de benzer bir işim West Brooks Cycles'a düştü (İngiltere içinde hatırı sayılır bir şirket).
Onlar da seri numarası ile kayıt tutmuyorlar. Üşeniyorlar değil, tutmuyorlar. Nedenini bilemiyorum, oradan iletişime geçtiğim arkadaş faturayı bulmak için çok uğraştı ama bulamadı.
Sonunda ben fatura ismini buldum, bu şekilde 30 dakika içinde bulundu fatura..

Geri