Scudo Sports

Fatih Ormanına Nasıl Gidilir?

Tepki
261
Arkadaşlar pazar günü Fatih ormanına gitmek istiyorum. Ben Anadolu yakasındayım ormana en kısa yoldan nasıl giderim? Beşiktaşa vapurla geçeceğim Beşiktaştan tahmini kaç km'dir? Bu konularda engin bilgilerini paylaşmak isteyen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Hatta bana pazar günü eşlik etmek isteyen arkadaşlar olursa memnun olurum.

Scudo
kimse yazmamışmı yaw
arkadaş daha gitmek istiyormusun

Üzerinden epey zaman geçmiş ama ,ben gene de tarif edeyim.

Birinci alternatif:Beşiktaş sahilden İstinye-İstinye merkezden hastaneye gelmeden ışıklardan sola girip Amerikan konsolosluğu önünden devam edip (burdan sonrası biraz yokuşlu)Derbent Mahallesi veya Gazeteciler sitesi yönünde gidip anayola ulaşınca sağa(sarıyer istikametine )dönüp Fatih Orman Bölge müdürlüğünü Bahçeköy sapağından sola döneceksiniz,<orman yolundan gidip Fatih Ormanına ulaşacaksınız.

İkinci alternatif:Beşiktaş -Barbaros Bulvarı- Ertuğrul sitesi-Dikilitaş-Zincirlikuyu-Levent-4. Levent-Gültepe-Sanayi Mahallesi-Maslak-Derbent Mah-HacıOsman'a gelmeden Bahçeköy sapağı-Fatih Ormanı

Bence ilk alternatif çok daha makul .İkinci tarif araba ile gidecekler için daha mantıklı.Anayol üzerinde çok yoğun araç trafiği var,bazı noktaları geçmek gerçekten çok sıkıntılı olabiliyor bazen....

• Beğen
Tepkiler: Ömer Bingöl
alternatif:
Beşiktaş -Barbaros Bulvarı- Zincirlikuyu-Levent-4. Levent-Maslak pak ormandan sonrfakı orman müdürlügünü geçtikten sonrakı kavsaktan ısıklardan sola gırıyosun 6_7 km civarı solda fatih ormaı sana tvsıyem bol miktarda su bulundurman su cok kısıtlı sadece 12 15 km sonra bir ceşme var ama kurumadıysa tabıı Fatih Ormanın da
ayda 1 yada 2 kere giderim butun egolarımı sıtresımı atıtgım yer dıkkatlı olmalını tavsıye ederım bazen arabayla pat karsına cıkıyor hızını almısın durmak nekelıme calılara dalıverıyorn bu arada kros cu motorlara dikkat et her ikinızde kaza yapabilirsinizzz lakın biraz cıkıslı ma inisi muhtesem bir parkurmanzarasına diyecek yok yanı doga cezbediyor insanı yangın istasyonlarında asırı catlaklar var onlara bırde çam ignelerne dıkkat et bir kactane batabiliyor slaym bie fayda etmoyor ozama belki birlikte pedalalrız gurpla iyi eglenceler iyi pedallamalar

• Beğen
Tepkiler: Ömer Bingöl
tarifler için teşekkürler, havalar düzelir düzelmez fatih ormanı kaşifleri arasında olacağım ben de.. hatta en kısa zaman için bu tur için katılmak isteyen arkadaşlar da olsa süper olur

Fatih Ormanı'nına bisikletle giriş saatleri hakkında bilgisi olan var mıdır? Bisikletle girişin ücretsiz olduğu saatler var mı acaba?

Fatih Ormanı'nına bisikletle giriş saatleri hakkında bilgisi olan var mıdır? Bisikletle girişin ücretsiz olduğu saatler var mı acaba?
İstanbul Valiliği ormanlara giriş yasağını 30 Eylül'e kadar uzatmıştı, tekrar uzatılacak mı gitmeden kontrol etmekte fayda var bence. En son bisikletli giriş ücreti 9 TL diye hatırlıyorum, ücretsiz giriş konusunda bilgim yok.

• Beğen
Tepkiler: bis212
Geri