Scudo Sports

İnceleme Fatbike test sürüşü

Gökhan Kuş

Daimi Üye
Tepki
528
İsim
Gökhan
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Corratec
Bisiklet türü
Cyclocross
Herkese selamlar dostlar. Yeni oyuncağımı hafta sonu aldım ve ilk turuma çıktık. Cumartesi akşamı aldığım bisikletimi pazar sabahı kullanacağım diye neredeyse uyumadım ve son hazırlıklarımı yaptım. Aslında aklımda bir mtb almak vardı fakat yaz kış bisiklet kullanan biri olarak E sınıfı ehliyet almaya karar verdim Neyse gelelim bisikletin donanımına. Bisiklette x7 sram set var ön,arka ve orta göbekler specialized rulmanlı. Frenler hidrolik disk, lastikler 26x4.6 specialized ve tüm aksam yine markaya ait. Kadro alüminyum, maşa karbon. Toplam ağırlık 14 kg. Hafta sonu yaptığımız turda bu bisikletle 80 km yaptım ve fazlası olsa ona da giderdim. Çok rahat ve neredeyse her bozuk yol düz gibi . Aklınıza takılan her türlü soruyu sorabilirsiniz

Dosyalar

• IMG-20170123-WA0000.jpg
    IMG-20170123-WA0000.jpg
    67 KB · Okunma: 321
  • IMG-20170123-WA0001.jpg
    IMG-20170123-WA0001.jpg
    128,4 KB · Okunma: 310
  • IMG_20170122_131802.jpg
    IMG_20170122_131802.jpg
    156,4 KB · Okunma: 303
Scudo
Hayırlı olsun Allah kaza bela göstermesin

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Kuş
@alwaysace teşekkürler.
@silent_ship Şunu diyebilirimki ilk gördüğümde bu bisiklet gitmez diyordum ama umduğumdan daha seri ve hiç bir engeli yok. Mesela İstanbuldaki çoğu bisiklet yolu saçma bir şekilde bitiyor. Bittiği yerde direk kaldırımdan uçarcasına atlayabiliyorsun. Onun dışında kasismiş çukurmuş hepsi komik geliyor.

• Beğen
Tepkiler: hasanben ve cekalp
bisikletiniz hayırlı olsun gerçekten harika bir model ve marka.tercihiniz bence gayet mantıklı olmuş hocam. kazasız belasız sürüşler diliyorum

• Beğen
süper olmuş bu konu
80 km yi kaç saatte gittiniz yazabilirmisiniz ortalama hızını merak ettim düz yolmuydu rampa durumu neydi
yada bigün 100 km denemesi yapıp strava ile buraya atarsanız süper olur
koyacak yer olsa benimde alasım var ama yer yok

ben 2.35 kalınlığındaki dişli lastikle şileye 3.5 satte gitmiştim kurtköyden
yanlış bilmiyorsam 622x2.35 700x60a denk geliyor

inişli çıkışlı gitgel ortalama 7 saat civarı diyebiliriz 120 km

Ağırlığına şaşırdım 14.6 kg görünüm 20 kg üzeri gibi:) farklı bir deneyim kazasız sürüşler dilerim hayırlı olsun.:harika:

@@AKTÜRK ALİ@ Teşekkürler güzel yorumlarınız için.

@barış barış 80km için kendime bir çıta belirlemedim ama şunu diyebilirim ki ekibimde tüm arkadaşlarda yol yarış var bende de var tabi, bunu o gün test amaçlı sürdüm onlara yetişmek için sabitim 25-30'du tahmini sabit avg 20-22 telefona şarj dayanmıyor diye bu ara strava açmıyorum, ama sizin için bir deneyim paylaşabilirim. Yol çoğunlukla düz yoldu, ama dönüşte Kasımpaşa yokuşu bir harikaydı :D. Geçen günde yüksek kaldırım tünel yokuşunu çıktım, arnavut kaldırımları düz yol gibiydi, fakat insanımız bu bisikletlere daha hazır değil üzerime atlayanlar, şoka uğrayanlar filan :cool:

@ahmetbag Yorum için teşekkürler, önemli olan hangi bisiklet değil, hangi kullanıcı bence de. Sabit idman yokuşlarım Çağlayan yokuşu, levent metrocity arkası ve kanyon yokuşu, Çeliktepe Keçideresi Yokuşu. Gürsel ve Sanayi yokuşu daha nasip olmadı inşallah onları da deneyeceğim. ;)

@zlatan_1903 Yorum için teşekkürler, evet ağırlık ve görsel alakasız, Geçen oto yıkamada bir su tutalım dedim, eleman abi motora su kalmadı dedi :D:D Yani yakın mesafeye kadar bisiklet olduğuna inanan da yok. Teknik detay İstersen Hafiflikle alakalı bilgi şu şekilde. Karbon maşa, üç kere inceltilmiş specialized premium aluminyum kadro, sram x7 set full rulmanlı göbekler ve süspansiyon için ızgaralı özel tasarım jantlar. Lastikler presta, Dış lastikler katlanabilir Specialized Ground Control 26x4.6

Farklı bir tarz, güle güle kullan. Fakat kadro sana çok küçük gibi geldi bana, tekerlekler devasa olmasa bisiklet altında kaybolacak neredeyse :)) fotoğraflar yanıltıcı olabilir tabi

• Beğen
Önceden mtb sürdünüz mü sürdüyseniz mtb ile kıyaslarsanız sevinirim.

Hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın. Benim merak ettiğim konu;(varsa) İÇ LASTİĞİ :D yani kısacası lastik.

Yeni bisikletiniz hayırlı olsun hocam, kazasız belasız sürüşler diliyorum. Profil fotoğrafınızda yol bisikleti gördüğüm için sormak istiyorum. Sizce yol bisikletinin hızı mı yoksa fatbike'ın konforu mu daha keyif verici?

@Gökhan Kuş hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler, kadro içinde çantada güzelmiş. Bizde bu fat bike olayı tam değil lastik geniş olunca herkes olumsuz bakıyor.Bisikletin her türü güzel fakat bence lastik boyutu ne kadar kalın o kadar güzel geliyor hele ki şu fatbike ile tura çıkanlar aklımı alıyor.

@Volkan Metin
Teşekkürler özellikle biraz ufak aldım arazide iyi oluyor, yol yarış kadro boyum 57

@shaqovictr selamlar, evet mtb hâlâ sürüyorum. Bu işin sonu yokki mtb mi bu mu, tabikide bu bisiklet. Lastikler güven veriyor, set çok iyi, bir mtb den daha hafif ve seri, giremeyeceği arazi yok diyebilirim.

@uguryilmaz144 selamlar profildeki cyclocross, yol yarış değil. İstanbul da yol mu var, yol yarış kullanalım ama kullanıyorum şaka bir yana. İkisi çok farklı şeyler, birinde rüzgarı yüzünde diğerinde ise çamuru bedeninde hissediyorsun, sen karar ver

@MakRo teşekkürler, ben bu bisikletlere kesinlikle ufuk açıcı olarak bakıyorum. Geleceğe dair izlenimler veriyor...

@Gökhan Kuş Gökhan Bey bisikletinizin marka/modeli nedir acaba? Ben de yakın zamanda bir fat bike kullanıcısı olmayı umuyorum ve birkaç sorum olacak. Alacağım bisiklet Corelli Forte 2.0. Bisikletinizin frenleri hidrolik diskmiş, benim alacağım model mekanik disk frenlere sahip acaba bu konuda sıkıntı yaşar mıyım? Ayrıca bir süredir fat bike almak isterken son bir iki gündür okuduğum her yerde fat bike bisikletlere çamur atmış insanlar. Yokuşları çıkamıyor, hız yapamıyor, çok ağır vs. Kaç gündür ilk defa olumlu ve güzel bir yorum görüyorum sayenizde. Umarım bir yorum yapar da hevesimi tekrar toparlarsınız.

Geri