Scudo Sports

Fatbike ile ilk Turum

hasanben

Forum Demirbaşı
Tepki
762
İsim
Hasan
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Diğer
Bugün bisikletimle tek başıma bir aşk yaşadık gayet keyifliydi ancak rampaları zorlanmadan çıksamda sürekli rampa olması güzergahta yordu.
Rüzgar yoktu hava çok sıcaktı takviyelerle bol suyla başardım koylarda denize girmek ve yemek molasına 2 saatimi harcadım her anımı fotograflayamasam da ilk defa bir kerede 118 km yaptım daha önce 80 km yapmıştım ve bitkin düşmedim ki gece vardiyasından sonra uyumadan sağlıksız bir sürüştü ama hiç uyku hissetmedim gece çıkacak acısı😆

Screenshot_20210717-190953_Strava.jpg

20210717_092936.jpg

IMG_20210717_190409_148.jpg

IMG_20210717_190345_331.jpg

Scudo
Bu "tombik" ile hiç gerginlik yaşamazsın, çünkü "tombikler" espritüel ve sevecen olur.
Ama bu ilk günün gecesi çok iyi dinlen, kaza/belasız sürüşler dilerim...

Screenshot_20210722-155927_Strava.jpg

Selcuktan milli parka oradan guzelcamli ve yanlışlıkla ağaçlı mevkine sapmamla kendimi bodrum sapaginda buldum 100 ün üzerinde az bir km kalmıştı gelgelelim telefon bisikletten uçtu bulamadim da dağda kaldım rampalari nasıl çıktım bilmiyorum belki o lokasyonu bilen arkadaşlar vardır.

Ağaçlı sazlı argavlı söke germencike kadar gitmişim moral bozukluğu ile... Ön farlar arızalandı yaşadığıma şükrediyorum

Tek sevindiğim söke jandarmayı 1 gün sonra aradığımda telefonumun oraya bir vatandaş tarafından teslim edildigiydi bugün teslim aldım gel gelelim öyle rampalar tırmandım ki soluksuz milli park zaten full rampa ama gittiğim lokasyonlar selcuga kadar ortaklar dahil bir tuhaftı zorluydu.
Köpekler saldırdı ama yetişemedi yokuş aşağılarda denk geldik hep sansliydim şunu anladım ben olmuşum go prom olsa kaydetsem güzel.bir kisa film çıkardı...

Toplamda 170 km yi gördüm.

En son strava agaclida telefonun dustugü yerde kaldı sonrası zaten korku filmi.

20210720_131106.jpg20210720_162622.jpg
Bu "tombik" ile hiç gerginlik yaşamazsın, çünkü "tombikler" espritüel ve sevecen olur.
Ama bu ilk günün gecesi çok iyi dinlen, kaza/belasız sürüşler dilerim...
Nazar değdi gerildik baya koca tekerle dağlarda beni hiç üzmedi ama korktu o da😁

Aslında buna slick lastik takacaksın, altında yağ gibi akacak. Ama fiyatları cep yakıyor.

IMG_1575-1_1280x1280.jpg

İronman'a hazırlandığınızı itiraf etmeseniz de biz anladık. Fatbike ile 100 km sürmenin başka izahı olamaz çünkü :ssrtcbya:
Ülkemizi sonuna kadar temsil edip göğsümüzü kabartacağınıza eminiz, şimdiden başarılar!

scott-ironman-texas.jpg

Teksas İronman'ı Fatbike ile trolleyen abimizle ilgili haber:(link)

80 km'lik TT etabini 25 ortalamayla bitirmiş ve genelde 2,671 sporcu arasından 1,854. olmuştu, bisiklet 14 küsür kiloymuş

Bir aerobar aldınız mı oldu bu iş demektir :ssrtcbya:

Yakın zamanda bodruma gidecem 250 km🙂 Cidden hocam bende bir tuhaflık var o söke yolunu görseydiniz gece döndüğüm inanamazdiniz rampalara ve hiç yorulmuyorum sadece A kısmı denilen bölgem yara oldu ona çözüm bulamadım sanırım daha kaliteli bir sele almam gerekiyor tayt da yemiyor.

Hocam onu düşündüm ama kaymaz mı yada daha mı az dayanıklı olur ne yönde olumlu yada olumsuz olur ?
Aslında biraz araştırınca bilindik lastik üreticilerinden hiçbirinin slick fat lastik üretmediğini gördüm. Görseldeki lastik de adını duymadığım bir markaya ait. Çelişkili kullanıcı yorumları var. İleride böyle lastikler yaygınlaşırsa denenebilir.

Hayır değil aksine ince sayılır yani normal boyutta.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@hasanben senin fatbike hangi marka. Kış için bir tane düşünüyorum. Bazı sitelerde aleminyum deyip çelik satıyorlarmış. Aleminyum, hidrolik disk düşünüyorum. Vites sistemi çokta önemli değil. Türkiyedeki markaların çoğu saçmalamış. Durumuma göre hareket edeceğim.

• Beğen
Tepkiler: hasanben
Dostum bendeki carraro 26 21 vites hidrolik çelik turkiyede maalesef alınabilecek bu diğer populer markalar tr de bulmak neredeyse imkansız trek in bi modeli vardı izmirde o da 12 bin uzerinde ama ben fabrika çıkışından sonra kendim yükseltmeler yaptim memnunum sanıldığı gibi ağır değil tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Var bir hayalim 2700 dolar borç veren çıkarsa :( :kötü::komik:

Var bir hayalim 2700 dolar borç veren çıkarsa :( :kötü::komik:

Geçen bende bu bisikletin inceleme videolarını izledim. Pro ekipmanlar koymuşlar üzerine. Bizim markalar aleminyum yapsalar yeterliydi. Ekipmanı 2 yıla dizer, bisikletimizi kendimiz upgrade edebilirdik. Geri dönüş için sağolasın. Yakın illerde denk gelirse inceleyip ona göre karar vereceğim. :harika:

Baya pro bunlar ancak çelik olayına çok takılma bence ağır filan değil inan türkiyede garip bi algı var bu şişman biiskletler konusunda onu kırmak lazım ha birde lastik ebatı olayı var 4.0 seri 4.7 ve 4.8 kavrama tutuş çok çok daha iyi ama ağır daha çok güç istiyor.

Alüminyum entegre carraroda var ama stokta yok alüminyum olsa iyimi olurdu illaki ama çelikte sağlam deli gibi kullanıyorsun banamisin demiyor

Ciddi ciddi upgrade olayı yapmaya kalkarsanız yine turkiye şartlarında müthiş paralar gider parça fiyatları çok çok pahallı biliyorsunuz.

Screenshot_20220421-001519_Instagram.jpg

1.5 ay olmuş kar vardı çıktığımda güzeldi izmir hataydan karagöle

Konuyu hortlattim

Salı günü karaburun yarımadasına gitmeyi planlıyorum 230 km civarı gitmeyi düşünen olurmu ?

Sabah 5.30 akşam dönmem gerek 9 a kadar

Geri